'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013



ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΣΆΒΒΑΤΟ, 11 ΙΟΥΝΊΟΥ 2011
















Σε μια Ελλάδα, που μοιάζει με καμίνι. Με το κύμα των αγανακτισμένων πολιτών να φουντώνει , ήταν αδύνατο το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και οι ναυτικοί του, να παραμείνουν αδιάφοροι και αμέτοχοι απέναντι στη Λαίλαπα των περικοπών μισθών - συντάξεων και επιδομάτων που επιβάλει αψυχολόγητα και χωρίς ντροπή η κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση, που αντίθετα με τα ψεύτικα συνθήματα και τις υποσχέσεις , με τις οποίες υφάρπαξε την ψήφο του απελπισμένου Έλληνα πολίτη, από την ανυπαρξία της τότε κυβέρνησης και ενός άφωνου πρωθυπουργού. Δυστυχώς , άνθρωποι, με μοναδικό προσόν το επώνυμο που φέρουν και επιτάσσει το Οικογενειοκρατικό Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας μας, μας παρέδωσαν σαν πρόβατα στη σφαγή, για παιχνίδια επί χάρτου του διεθνούς οικονομικού κατεστημένου, εις βάρος ενός λαού, της Ενωμένης Ευρώπης ! Κάτω από αυτές τις συνθήκες, του ζοφερού παρόντος και του δυσοίωνου αύριο, την Τρίτη το πρωί, μπροστά στο μέγαρο του ΝΑΤ, στην πλατεία τη Αγίας Τριάδας στον Πειραιά, έγινε η συγκέντρωση των ναυτικών. Σύμφωνα με την συντονιστική επιτροπή των σωματίων συνταξιούχων και εν ενεργεία ναυτικών, τα κύρια αιτήματα αφορούσαν τα αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνουν κυβέρνηση και τρόικα εις βάρος τους. Για την περικοπή του 13 και 14 μισθού. Για την άδικη, παράνομη και αντισυνταγματική εφαρμογή του Ε.Α.Σ, στις συντάξεις. Για την κατάργηση του Κ.Α.Ε.Ο . Στο πλήθος των συγκεντρωμένων μίλησαν ή έστειλαν χαιρετισμούς αντιπρόσωποι κλαδικών σωματίων και ναυτικών συλλόγων. Αίσθηση και συναισθηματική φόρτιση προκάλεσε η ομιλία του παλαίμαχου συνδικαλιστή κ. Μάκη Μελέτη, μέλους του Ναυτικού Συλλόγου Κορυδαλλού, «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ», ο οποίος συμμετείχε σύσσωμος. Ακολούθως , κάτω από αφόρητη ζέστη, τα γέρικα πόδια των απόμαχων του κύματος, μέσω της παραλιακής οδού και του λιμανιού, βάδισαν με προορισμό το αρμόδιο υπουργείο όπου και παρέδωσαν το κάτωθι Ψήφισμα με αποδέκτη τον υπουργό κ. Γιάννη Διαμαντίδη . 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

- Εδώ και τώρα, την εφαρμογή του νόμου 3075/02 τον οποίο οι αρμόδιοι του κράτους και του Ν.Α.Τ, προσπαθούν να καταργήσουν. Δεν απεμπολούμε το δικαίωμα για την αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων των ναυτικών στο 80% των εν ενεργεία. 

- Απαιτούμε την απορρόφηση όλων των ανέργων Ελλήνων Ναυτικών. 

- Απαιτούμε την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εν ενεργεία συναδέλφων μας. 

- Είμαστε αντίθετοι για την λήψη μέτρων περικοπής των επικουρικών συντάξεων 

- Άμεση πληρωμή των εφάπαξ παροχών του Ταμείου Πρόνοιας. Είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση πληρωμής αυτών. 

- Όχι στη Κατάργηση του Καμποτάζ. Αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την 10μηνη απασχόληση των ναυτικών που απασχολούνται στην ακτοπλοΐα . 

- Την διατήρηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας του Ν.Α.Τ. , με την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

- Την συνέχεια της αυτόνομης λειτουργίας του Οίκου Ναύτη. 

  

 

 

Η παρουσία συμπατριωτών μας, από τις ναυτομάνες περιοχές της Χίου, της Αιγνούσας των Ψαρών και του Πειραιά ήταν ορατή σε όλο τον χώρο και με τα σχετικά στην περίσταση πηγαδάκια. Κυρίαρχα παράπονα : Η Καταρράκωση του ΝΑΤ, από μέρους των εκάστοτε κυβερνήσεων με τις λανθασμένες αποφάσεις τους. Η άδικη φορολόγηση «ΜΟΝΟ» των ασθενέστερων τάξεων , των νοικοκυραίων και των νομοταγών. Η αβεβαιότητα του αύριο και ή έλλειψη ορατής λύσης. Η μη απόδοση ευθυνών στους φταίχτες της κατάντιας μας . Σε όλους αυτούς οι οποίοι μας έφεραν εδώ και χωρίς ντροπή, καλούνται σαν αυτόκλητοι σωτήρες να μας σώσουν με λάθος και αποτυχημένες συνταγές . Φυσικά πληρώνοντας «ΜΟΝΟ» εμείς Τα σπασμένα για τα δικά τους λάθη ! Ας το καταλάβουν «ΟΛΟΙ» …… Νυν και πρώην που διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου. Το ποτήρι ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ !!! 

Μιχάλης Γ. Καριάμης 
Συνταξ. Πλοίαρχος Ε. Ν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου