'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013


Ο ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΙΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ !!!

ΤΡΊΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Πιστεύω ακράδαντα πως η Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012, θα είναι η ποιο μεγάλη και μεστή ουσίας ημέρα του χρόνου. Ελπιδοφόρος και χαροποιός, μέσα στη γενική μαυρίλα και κατήφεια των ημερών. Αυτές τις τραγικές, για τον τόπο μας στιγμές, ο ιστορικός,Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου, αποφάσισε να τιμήσει τον εαυτό του. Να παραδώσει μαθήματα αξιοκρατίας. Να υπερβεί τα εσκαμμένα, τιμώντας τον Δημήτρη Γ. Ανδριάνα, έναν απλό και άγνωστο στους πολλούς άνθρωπο. Αυτή την ημέρα ορόσημο, ξεκινά μια επίθεση «ελπίδας», προς τον δύστυχο και απελπισμένο Ελληνικό λαό. Ένα λαό πάντα αδικημένο από πολιτικούς ταγούς, οι οποίοι για την δική τους και μόνο επιβίωση, του έταζαν λαγούς με πετραχήλια, για να αποσπάσουν τη πολύτιμη ψήφο του και να αποδειχτούν εν συνεχεία «ΟΛΟΙ»τους, κατώτεροι των περιστάσεων.

Στην εποχή της παντοδυναμίας των <<Διεθνών Αγορών >>, της κυριαρχίας του Μαμωνά, και της διάχυτης απογοήτευσης , ο δικός μας ΦΟΧ, μπροστάρης της ιδέας και του πολιτισμού, γράφει για άλλη μια φορά ιστορία. Τιμά τον Ψαριανό ευπατρίδη Δημήτρη Γ. Ανδριάνα, Μηχανικό Εμπορικού ναυτικού το επάγγελμα και όχι εφοπλιστή. Τον Άνθρωπο «ο οποίος για μια ολόκληρη ζωή αγωνίστηκε με πάθος και ανιδιοτέλεια για την προκοπή του γενέθλιου τόπου του, παράλληλα με την έρευνα και την καταγραφή της ιστορίας του» 
Με την απόφαση αυτή ο λαμπρός σύλλογος, υψώνει πνευματικό ανάστημα 94 ετών. Στο πρόσωπο του ταπεινού ναυτεργάτη της προσφοράς, σοφά ο ΦΟΧ, τιμά, όλους τους Ναυτικούς για την ανιδιοτελή προσφορά τους προς τον γενέθλιο τόπο τους, χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα ή τιμητικές διακρίσεις. Φιλοσοφημένη και επίκαιρη η απόφαση του ΦΟΧ, να τιμήσει τον«Ανώνυμο και Αφανή» φιλότιμο Έλληνα, σε αντιδιαστολή με τα επιφανή και επώνυμα «Λαμόγια» της Αρπαχτής και Μιζαδόρων, που τακτικά προβάλλονται στις στήλες εφημερίδων και οθόνες τηλεοράσεων, προκαλώντας θυμό στον απάνθρωπα φορολογούμενο Έλληνα. 
Μπράβο στον Σεβαστό μας κ. Ιωάννη Καράλη και το ΔΣ του Φιλοτεχνικού που έλαβαν την απόφαση να τιμήσουν το ξεχασμένο πρότυπο των ανδρών της φυλής μας. Τον Αθάνατο Έλληνα των αιώνων. Τον διαχρονικό Έλληνα που κόσμησε την πατρίδα του με δωρεές και κοινωφελή ιδρύματα. Ηχηρό το μήνυμα στους όποιους μαικήνες του σήμερα, που αυτό τον καιρό, συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα, καραδοκώντας την κατάλληλη στιγμή, να αποσπάσουν σάρκες από το σώμα της πατρίδας και των παιδιών της. 
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 17-12-07 
Συνάδελφοι. Φίλοι και Συμπατριώτες μου, το απόγευμα στις 7.ΟΟ της Πέμπτης, υποχρέωση όλων μας να γεμίσουμε την Αίθουσα Συνεδρίων τουΟΜΗΡΕΙΟΥ για να τιμήσουμε τον ξεχωριστό και ταπεινό Δημ. Ανδριάνα, επιβραβεύοντας παράλληλα και τον ΦΟΧ, για την Σοφή και Ελπιδοφόρο απόφαση του. Άξιος κάθε τιμής αγαπητέ μας κ. Δημήτρη Ανδριάνα. Εκ μέρους των αμέτρητων φίλων σου, που αδυνατούν να είναι κοντά σου την ώρα της Χαράς, αυτή την ξεχωριστή για σένα στιγμή ΟΛΟΙ, με τη σκέψη μας στραμμένη στη Χιό, θα είμαστε κοινωνοί της Χαράς σου. 

Ευγνώμων στον ΦΟΧ 

Μιχάλης Γ. Καριάμης 
Συνταξ. Πλοίαρχος Ε.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου