'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013



ΦΩΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΙΣΜΟΣ

ΣΆΒΒΑΤΟ, 19 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Δημήτριος Γ. Ανδριάνας


Αδέρφια μου, δεν κομίζω «Γλαύκας εις Αθήνας» αν πω ότι το τέλος της μεταπολιτευτικής περιόδου, θυμίζει ημέρες  Πόλης λίγο πριν την συμφορά της κραυγής  «Εάλω η Πόλης».
Όπου και αν πέσει η ματιά,  βλέπεις γενική κατήφεια ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των  ανθρώπων. Αβεβαιότητα για το άμεσο μέλλον των παιδιών μας μα και το δικό μας.                
Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Η Ανεργία αυξανόμενη με γεωμετρική πρόοδο. Φόροι – Φόροι και Χαράτσια, όσα δεν επινόησαν  Βυζαντινοί και Οθωμανοί εις βάρος  αυτού του προδομένου λαού.   Αγανάκτηση και οργή για όσα έχουν προηγηθεί όλα αυτά τα χρόνια σκανδάλων και  ατιμωρησίας «φαύλων» πολιτικών του έβλαψαν παντοιοτρόπως την χώρα.  Αυτές ειδικά τις χαλεπές ημέρες ζήσαμε την γελοιοποίηση«Πατρίδας και Λαού» στα μάτια των Ευρωπαίων Εταίρων μας (Αισχρών Τοκογλύφων στην πραγματικότητα). 
Και όμως εισπράξαμε και αυτό. Γόνους πολιτικών δυναστειών, να αποπέμπονται ως αποτυχημένοι  να διαχειριστούν την «Μαύρη Τύχη» αυτής της χώρας .  Της χώρας  που αυτοί οι «τοσοδούληδες» με τα καμώματα τους την έσυραν σε αυτό το χάλι.
Ζήσαμε ημέρες φρίκης  και αγωνίας με «παιδιάστικα καμώματα»  και «ναζάκια»κακομαθημένων αρχηγίσκων, τα κόμματα των οποίων δεν ξεπερνούν σήμερα  το 22%.
Ακούσαμε λόγια βαρύγδουπης αρλούμπας, εισπράττοντας κωλοτούμπες , αμοραλισμό..... και αγωνία εξαγοράς χρόνου.  Όσο το δυνατόν περισσότερου χρόνου,  για  διατήρηση  της καρέκλας, ώστε από κυρίαρχη θέση να ετοιμαστούν τα νέα απατηλά σχέδια εις  βάρος του λαού.  Καλού Λαού  ο οποίος δυστυχώς «ΞΕΧΝΑ»!                                                                        
Μη μου πει κανένας το αντίθετο. Προσωπικά, εισέπραξα  τις εφιαλτικές ημέρες του καταποντισμού στην άβυσσο,  και τους πρωταγωνιστές να ενδιαφέρει μόνο για το «Εγώ»και όχι η πατρίδα τους!   Ζήσαμε στο παράλογο βλέποντας 153 κυβερνητικούς βουλευτές να χειροκροτούν όρθιοι, τον «Big Boss», o οποίος είχε αποσπάσει παντοιοτρόπως την ψήφο τους για να ..... φύγει!  Αυτός δε, σαν «Καίσαρας » σε Ρωμαϊκή αρένα,  να στρέφεται προς κάθε σημείο σκορπώντας μειδιάματα και υποκλίσεις .   Στα αυτιά μας έφθαναν οι κραυγές «AveCaesarmorituri  te salutant»»   Αν δεν είναι αυτόΒυζαντινισμός  τότε τι είναι.  Η αξιοπρέπεια μας στο κατώτερο σημείο  .....  Σαν τις ημέρες  του Νέρωνα και της εισβολής των Ερούλων.  Ονομάτων συνώνυμων  της μεγάλης παρακμής  του Ελληνισμού και του  Ιερού. Τιμούσαν  τον παράφρονα αυτοκράτορα στον Ιερό χώρο της Ολυμπίας, γκρεμίζοντας για χάρη του τα πανάρχαια και σεπτά ιερά τους.
Την ημέρα εορτής του Αγίου Νεκταρίου στον ναό της Αγίας Τριάδας  Πειραιά, μετά το πέρας της πανήγυρης, ένα μεγάλος αριθμός ανθρώπων, έκανε μια ατέλειωτη ουρά έξω από τον ναό. Όχι για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, αλλά για το συσσίτιο των πεινασμένων συνανθρώπων μας.... Θεέ και Κύριε πως κατάντησαν το Λαό μας !!!
Προς τι, τόσα συλλείτουργα,  αστραφτερά χρυσά άμφια και χρυσοποίκιλτες μήτρες στολισμένες με πολύτιμες πέτρες.....;    Γιατί αυτές τις χαλεπές ημέρες, τόση παράτα  και«Βυζαντινισμός» ;                                                                                                                                     
Είναι εποχή σπατάλης και Θεάματος;  Από εκεί αρχίζει ο δρόμος προς το «Γολγοθά»;  Νομίζει  Πολιτικό – Επιστημονικό και Θρησκευτικό κατεστημένο, πως με τέτοια«τρικ» θα αποσπάσει την προσοχή από το προσωπικό μας δράμα και τα οξύτατα προβλήματα επιβίωσης .                                                                                                                                          
Σεμνότητα – Σοβαρότητα – Σωφροσύνη - Αλήθεια και Κατανόηση κύριοι !                  
Αλήθεια και κατανόηση στον πάσχοντα Λαό . Γύρισα σπίτι μου κατσούφης  και μέσω ιντερνέτ, ζήτησα Ανάσα Χίου και παρηγοριάς στην απελπισία μου.  Είδα τις διαμαρτυρίες συμπατριωτών μας απέναντι στις «Επίσημες Αρχές» την ημέρα μνήμης της λευτεριάς μας . Άραγε όλοι αυτοί,  οι ανά την επικράτεια  ξεσηκωμένοι, είναι «Γραφικοί» ; Μήπως έχουν δίκιο;   Οι κάθε είδους  «επίσημοι», είναι ανεύθυνοι της συμφοράς  μας;  Γιατί λοιπόν ανεβαίνουν στις εξέδρες  και αντί  τιμής και σεβασμού, εισπράττουν χλευασμό , αποστροφή και όνειδος. Δεν μιλώ για την τοπική κοινωνία μας , μιλώ για όλη τη Ελλάδα.                                  
Ξαφνικά τη μαυρίλα έσκισε μια λαμπερή αχτίδα σε μορφή είδησης «Το Λιμενικό Ταμείο. Βράβευσε τον Δ. Ανδριάνα για την συμβολή του στην ανάδειξη του πολιτισμού των Ψαρών» .  Η ανάγνωση της είδησης,  ήταν ότι καλύτερο για να φτιάξει τη διάθεση και το πεσμένο ηθικό μου. Είναι η Ελπίδα και η υπόσχεση ότι «Αυτός ο Λαός δεν πρέπει να σβήσει» . Και δε θα σβήσει όσο αυτή η γη θα συνεχίσει να γεννά άνδρες σαν τον Δημήτρη Ανδριάνα τον Σταμάτη Κάρμαντζη  και αρκετούς άλλους.                                                             
Για τον «Μεγάλο Ψαριανό», και την τεράστια  προσφορά το,  έχω ασχοληθεί σχετικά πρόσφατα.  Υποχρέωση μου, δημόσια να ευχαριστήσω τον κ. Κάρμαντζη, για την επιλογή του τιμηθέντος ανδρός. Πιστεύω ότι μεταξύ πανάξιων συμπατριωτών μας, ίσως διάλεξε τον καλύτερο.  Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, διότι δεν επέλεξε ένα «ΤΡΑΝΟ» όνομα που θα πούλαγε, αλλά έναν «Ευπατρίδη » ο οποίος με τις ισχνές του δυνάμεις, μετέτρεψε την αγάπη για την γενέθλια γη των  Ψαρών σε πολυσχιδή προσφορά.  Όσο υπάρχουν τέτοιοι «Έλληνες» η πατρίδα μας εξακολουθεί να ελπίζει σε «Ανάσταση». Πέρα όλων αυτών οι οποίοι παντοιοτρόπως  εξαργύρωσαν , την όποια προσφορά τους, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ανιδιοτελώς και εν κρυφό προσφέρουν. Προσφέρουν  και κοπιάζουν για την προβολή της «ιδέας» που λέγεται«Πατρίδα» και δεν την εξαργυρώνουν  σε  καμιά τιμή . Άνθρωποι ταπεινοί που «ζουν»για την ιδέα και το όνειρο, προσφέροντας  από το υστέρημα τους.  Άνθρωποι σεμνοί που δεν θα χρησιμοποιήσουν την μεγάλη προσφορά τους για να καταλάβουν κάποιο αξίωμα.   Άνθρωποι που γνωρίζουν μόνο την προσφορά και δε ζήτησαν - απαίτησαν και δεν έλαβαν δραχμή από τον κρατικό κορβανά.  Τελειώνοντας    την παρέμβαση μου, θέλω να τονίσω την έκπληξη μου, διότι βλέπω, πρώτη φορά, να τιμούν κάποιον ο οποίος δεν διέπρεψε , επαγγελματικά, για κάτι που στο κάτω – κάτω πληρώνετε για να κάνει. Ή κάποιον μεγιστάνα, για ευνόητους  κολακευτικούς λόγους.  Πιστεύω πως η κρατική λειτουργία θα ήταν διαφορετική αν όλοι μα όλοι οι αιρετοί μας, και όχι μόνο,  θα ήταν«Άμισθοι». Άνθρωποι με «Μεράκι» για αυτό που κάνουν  και όχι για βιοπορισμό . Τότε θα ξεχώριζαν οι πραγματικοί «Λειτουργοί».  Όσοι πραγματικά αγαπούν αυτή την πατρίδα!  Στρέφω τη ματιά μου με απαξίωση προς τους εις την «Εσπερία», ζηλόφθονους κατήγορους μας υπενθυμίζοντας  τους  ότι :   Όταν  ο τόσο αδικημένος  Νέρωνας,επισκέφτηκε τον Ιερό χώρο των Δελφών  και του γνώρισαν  ότι : «Δεν υπάρχουν Έλληνες εκεί » . Ο ...τρελός αυτοκράτορας είπε τη περίφημη φράση που έμεινε στους αιώνες...... : « ΑΝ  ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΠΙΑ  ΕΛΛΗΝΕΣ , ΜΕΜΦΟΜΑΙ  ΤΟΝ  ΑΙΩΝΑ »

Μιχάλης Γ. Καριάμης 
Συνταξ. Πλοίαρχος Ε. Ν.
Ο Ελάχιστος του γένους των Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου