'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013


ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΠΈΜΠΤΗ, 2 ΙΟΥΝΊΟΥ 2011

Η «ΑΦΑΝΕΙΑ», συνεχίζοντας το ταξίδι της, σε γαλήνιες θάλασσες, έριξε άγκυρες στο φιλόξενο λιμάνι της ΣΤΟΑΣ του ΒΙΒΛΙΟΥ, στην Αθήνα. 
Η υποδοχή, που επεφύλαξε ο κόσμος της πρωτεύουσας θα έλεγα πως ήταν πανηγυρική. Ο Φιλόξενος χώρος, γέμισε ασφυκτικά. Στον προλιμένα …. Συγνώμη …. χώρο υποδοχής ήθελα να πω, ο κ. Αντώνης Παληός, των γνωστών εκδόσεων «ΑΛΦΑ ΠΙ, σε χρέη πλοηγού, περίμενε τους φίλους του βιβλίου, με το γνωστό πλατύ του χαμόγελο. Πίσω του, στον τοίχο, μέσω οθόνης, μπορούσες να παρακολουθείς τα τεκταινόμενα εντός της αιθούσης. Λόγω της έγκαιρης προσέλευσης του κοινού, η εκδήλωση άρχισε στην ώρα της (πολύ σπάνιο φαινόμενο για αντίστοιχες εκδηλώσεις !) 
Ο χαιρετισμός της κ. Ανίτας Κρεμλής, και η παρουσίαση από την ίδια του πάνελ των ομιλητών οι οποίοι περιέβαλαν εκατέρωθεν τον δημιουργό και συγγραφέα κ. Κώστα Ζαφείρη, σήμανε και την έναρξη της εκδήλωσης. Λακωνικότατα, μα με κύρος λόγου και γνώσης ο δημοσιογράφος κ. Χρ. Χαραλαμπόπουλος, έδωσε σε όλους να καταλάβουν το μέγεθος αξίας της γραφής και την πλοκή του παρουσιαζόμενου βιβλίου. 
Μια ευχάριστη, όμορφη και χαμογελαστή παρουσία από την αντίπερα όχθη του Αιγαίου, με αυτή την χαρακτηριστική, τραγουδιστική προφορά της κ, Σεμπνέμ Αρσλάν, ήταν η ευχάριστη νότα της εκδήλωσης. Πέρα από τα καλά της λόγια, για το βιβλίο, τον συγγραφέα και την Χίο, άφησε να πλανάτε στη σκέψη όλων μας το ερώτημα «πόσο διαφορετική θα ήταν η σχέση των δυο λαών αν εκατέρωθεν υπήρχαν τέτοια μυαλά και τέτοιοι άνθρωποι». 
Στη συνέχεια, διαβάστηκαν αποσπάσματα από τους ηθοποιούς, την κ. Αρκαδία Ψάλτη και τον κ. Χρήστο Τακτικό, οι οποίοι χαρισματικά μετέτρεψαν την γραφή σε λόγο. Λίγα λόγια, καλά, και ευχαριστίες προς όλες τις πλευρές, εκ μέρους του συγγραφέα, σήμαναν το τέλος της πετυχημένης εκδήλωσης. 
Από μέρους μου θα ήθελα να τονίσω και να επισημάνω τον όλο σχεδιασμό και την διεξαγωγή της παρουσίασης. Ήταν, ίσως, η πρώτη φορά που εκδήλωση δεν κούρασε το κοινό με περιττολογίες και αστοχίες. Θα είναι καλό, στην εποχή των ιλιγγιωδών ταχυτήτων που ζούμε, η αρτιότητα της συγκεκριμένης εκδήλωσης και η τεχνογνωσία των εκδόσεων «Άλφα Πι» να λειτουργήσει σαν παράδειγμα και να μας εισαγάγει στην καινούργια εποχή. Καλή επιτυχία στο βιβλίο και καλή συνέχεια στο συγγραφέα και τις εκδόσεις «Άλφα Πι » γιατί το αξίζουν. 

Μιχάλης Γ. Καριάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου