'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013


ΑΝΤΙ ΕΥΧΩΝ (Του καπετάν Μιχάλη Καριάμη)        -

      ΤΕΤΆΡΤΗ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011






Με θέα το άστρο , άγγελο της γέννησης του Θεανθρώπου να χαράζει στην ανατολή και το λαό μας να βογκά και να στενάζει. Ένα αποσβολωμένο λαό, αποκαμωμένο κάτω από αβάσταχτα – άδικα και σκληρά μέτρα. Άδικα μέτρα πάνω από το μπόι του που του επιβάλουν, χωρίς αιδώ, ανάλγητοι και παντελώς ανάξιοι κυβερνήτες. Κυβερνήτες που τον έσυραν σε αυτή την κατάντια με την άφρονα ή καλύτερα ανύπαρκτη πολιτική τους. Κυβερνήτες που χωρίς ντροπή ομολογούν ότι για πολλοστή φορά έπεσαν έξω στους σχεδιασμούς και τις προβλέψεις τους , αλλά δεν ξεκουμπίζονται να μας αφήσουν ήσυχους στην συμφορά μας.Προς γενική αγανάκτηση, παραμένουν γαντζωμένοι πεισματικά στην «ρόγα» της εξουσίας. Τελευταίες ημέρες της «Μαύρης Χρονιάς» του 2011, στο Μεγάλο Λιμάνι, με τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, όμως παράλληλα να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα ενεχυροδανειστήρια. ΟΙ μισθοί, εργαζομένων και συνταξιούχων να τσεκουρώνονται χωρίς λογική και οίκτο αλλά η ακρίβεια, η αύξηση τιμών και παροχών σταθερά να ανεβαίνουν. Με την ανεργία να τραβά την ανηφόρα , και το ξεχασμένο επάγγελμα του «Λούστρου» να ανθεί. Μέσα σε αυτή την ζοφερή κατάσταση, να ακούς τους επαΐοντες να δηλώνουν ότι : θα πρέπει οι άνεργοι από ένα εκατομμύριο (πλασματικό) που είναι σήμερα, να γίνουν ενάμισι, μέσα στο 2012 .......!!!! Λαμπροί φωστήρες, στα αλήθεια !!!!!


 

Η Μεγάλη Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία, κρατά σταθερά και αδιαφιλονίκητα την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία, αλλά οι Έλληνες ναυτικοί, δεν μπορούν να μπαρκάρουν στα πλοία της. Αχ αυτοί οι νόμοι περί συναγωνισμού και ανταγωνιστικότητας, κατάντησαν τον ναυτικό μας, σε κουρελή και ζήτουλα ! Πλοία με Ελληνικές Σημαίες ..., αναρίθμητα .... Αλλά χωρίς Έλληνες μέσα. Η Τρελή Νεοελληνική πραγματικότητα. Δεν είναι ότι «Αφελλήνισαν» τα πλοία, αποψίλωσαν και τα νησιά του Αιγαίου μας, κύριο κρουνό ναυτεργατικού δυναμικού, υποχρεώνοντας τους να μεταναστεύσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αττική. Η ποντοπόρος ναυτιλία, πλέον δέχεται ελάχιστους, κυρίως αξιωματικούς . Οι περισσότεροι ναυτικοί της ακτοπλοΐας, απλήρωτοι εδώ και μήνες. Δυσοίωνο το μέλλον, η άρση του καμποτάζ, μόνο συμφορές επιφυλάσσει. Η μάστιγα της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και η μείωση μισθών, απλώνουν απειλητικά τα πλοκάμια τους εξαφανίζοντας κάθε προσδοκία ανάκαμψης και ελπίδας ενός καλύτερου αύριο για κάθε εργαζόμενο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΝΗΗΕΝ – και η επιτροπή ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ, οργάνωσε συγκέντρωση στα γραφεία της Ένωσης Μηχανικών. Δυστυχώς, όπως διαπίστωσαν και επεσήμαναν, όλοι οι ομιλητές, για μια ακόμα φορά, η ανταπόκριση ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Άραγε τι άλλο περιμένει για να πάθει η εργατιά; Μήπως πλέον, «Ουδείς» εμπνέει εμπιστοσύνη ώστε να συσπειρωθούν πίσω του και να πιέσουν με κάθε τρόπο; Η τοποθέτηση του κ. Άδωνη Γεωργιάδη, στο αρμόδιο υπουργείο, της κυβέρνησης του «Μαύρου μετώπου», χαρακτηρίστηκε σαν ωμή παρέμβαση του εφοπλιστικού κατεστημένου. Παρέμβαση σε βάρος των δυνάμεων οι οποίες εκπροσωπούν τον αγωνιζόμενο ναυτεργάτη.

Εκφράστηκε η αλληλεγγύη, υπέρ των απεργών της Χαλυβουργικής. Εκφράστηκε ο φόβος για την αυτοτέλεια του Ν.Α.Τ. , αλλά και η άποψη για κινητοποιήσεις την περιόδο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ακολούθως, έγινε συμβολική παρέμβαση έξω από το Μέγαρο του «Οίκου Ναύτη». Εν ριπή οφθαλμού στήθηκε μαγειρείο και άρχισε διανομή συσσιτίου για τους άνεργους ναυτικούς ....!!! Πόσα Ψέματα .... πόσα χαμένα Όνειρα; Πως κατάντησαν «Ζητιάνους» τους υπερήφανους ναυτικούς μας . Τους άτυπους «Πρεσβευτές» του έθνους των Ελλήνων στο Εξωτερικό. Πριν λίγα χρόνια, τα ποιο επίσημα χείλη, καλούσαν τον κάθε νέο να πάρει στα χέρια του την ποιο μεγάλη ναυτιλία του κόσμου . Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα, κάνουν ουρές, στα συσσίτια της Μητρόπολης Πειραιά για ένα πιάτο φαγητό. 

 

  

Σε τι τραγωδία, πολιτικοί «ΑΝΙΚΑΝΟΙ» από δικά τους «ΟΛΕΘΡΙΑ» σφάλματα, έριξαν αυτή την περήφανη τάξη στη δύνη του αφανισμού; Πρόσωπα, καμένα από την αρμύρα και τα γερατειά, με εμφανή την απόγνωση και την απελπισία. Θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια και τις παρέες, οι μειώσεις σύνταξης και επικουρικού. Αγανάκτηση για όλο το πολιτικό σύστημα. Αλήθεια δεν είναι αμαρτία , βουλευτές του κοινοβουλίου να εισπράττουν τρεις και τέσσερις συντάξεις , αλλά να κόβουν του εργατοϋπάλληλου και του συνταξιούχου; Δεν είναι πρόκληση οι εργατοπατέρες και φταίχτες της κατάντια μας, να απαιτούν αναδρομικά χιλιάδων Ευρώ; Αλήθεια δεν είναι πρόκληση, να κόβουν το ρεύμα του άνεργου αλλά τα «Λαμόγια», να κυκλοφορούν ελεύθερα απολαμβάνοντας παράνομο πλουτισμό και μίζες ;;; Αλήθεια δεν είναι πρόκληση να ακούς «Επιφανείς» πολιτικούς άνδρες να ομολογούν «ανερυθρίαστα», για μια ακόμα φορά, ότι έπεσαν έξω.... Δεν έχουν την «στοιχειώδη τσίπα» να παραιτηθούν για ότι κακό μας έκαμαν αυτοί οι«Μαθητευόμενοι Κηπουροί της Πολιτικής». Δεν είναι πρόκληση να ακούς για διεργασίες ανακήρυξης «Αρχηγών» πολιτικών κομμάτων, τη στιγμή που έπρεπε να είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης, για τα ολέθρια «Λάθη» τους. Αλήθεια, δεν είναι προκλητική «Αμετροέπεια», με την ισχνή δύναμη του 17 άντε 20 της εκατό να ζητάς αυτοδύναμη κυβέρνηση ... Άρα πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις!!! Αυτό πλέον δεν είναι πρόκληση..... Είναι θράσος! Στην Ελληνική τραγωδία, πάντα υπάρχει η «Κάθαρση» 

Την προσμένουμε! Καιρός να πάνε οι «Άχρηστοι» στα σπίτια του και οι καταχραστές Δημοσίου χρήματος στη φυλακή και πρέπει να είναι πολλοί για παραδειγματισμό ! Σαν υποθήκη για τις επερχόμενες γενιές. Αδέρφια μου, έφθασαν πάλι Άγιες Ημέρες.... Από το στόμα μου, δεν είναι δυνατόν να βγει ευχή για «Καλή Χρονιά» η για «Αίσιο και Ευτυχές Νέο Έτος»...... θα είναι Ψέματα ! Για Υγεία μόνο θα ευχηθώ. Θα παρακαλέσω τον νεογέννητο Θεό για κουράγιο και υπομονή ! Με ριζωμένη στα ενδόμυχα του είναι μου, την «ελπίδα» για απαλλαγή από όλους αυτούς οι οποίου κυβέρνησαν αυτό τον άτυχο τόπο. Με την Ελπίδα ότι το απόστημα θα σπάσει ! 

Αν δεν τους αρέσει να πάνε στα σπίτια τους, ας τους στείλουμε εμείς. 

Φτάνει πια ........ «Ήγκικεν η ώρα» !!!! 

Με παρρησία 
Μιχάλης Γ. Καριάμης
Συνταξ. Πλοίαρχος Ε. Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου