'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ







Τρ 22/1/2013 
     
      (η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ)

 


Όλα προϊδέαζαν μια όμορφη εκδήλωση  για την κοπή της πίτας του «Ναυτικού Συλλόγου Κορυδαλλού».
Ως γνωστό ο κύριος κορμός του συλλόγου και το Δ.Σ. , περιλαμβάνει συμπατριώτες μας από την Λαγκάδα , Συκιάδα , Αιγνούσσα, Καρδάμυλα και Βίκι.
Υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις αλλά και η πείρα των περασμένων χρόνων. Οι αρμόδιοι για την διοργάνωση, λες και προετοίμαζαν το σκάφος του συλλόγου, για πολύμηνο ταξίδι, είχαν φροντίσει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκαν.  Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.
Οι προηγούμενες εκδηλώσεις, είχαν αποδείξει ότι ο χώρος των γραφείων μας ήταν πολύ μικρός για να χωρέσει τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου. Έτσι φέτος, μετακινηθήκαμε στην αμφιθεατρική αίθουσα  του πνευματικού κέντρου Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη». Παραχωρήθηκε τη ευγενική φροντίδα του Δημάρχου Κορυδαλλού και των αρμόδιων συνεργατών του και τους ευχαριστούμε.          
Τιμούσαν με την παρουσία τους ο Αντιπ/ρχης Πειραιά κ. Στέφανος Γ. Χρήστου .  
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού και αρωγός μας κ. Σταύρος Κασιμάτης και αντιδήμαρχοι.
Οι καταξιωμένοι συνδικαλιστές του χώρου μας:   Πρόεδρος της «Π.Ε.Π.Ε.Ν» συνάδελφος καπετάν Γιώργος Βλάχος. Ο πρόεδρος της «Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν», συνάδελφος καπετάν Γιώργος Δεωνάς, συνεπικουρούμενος των πρώην προέδρων του σωματείου των συνταξιούχων πλοιάρχων και αγαπητών μελών του συλλόγου μας, συναδέλφων καπετάν Νικόλα Παπακυριάκη και καπετάν Δημήτρη Καραπιπέρη.        Ο
Χαιρετισμός του προέδρου του «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ» καπετάν Γιώργη Μαυράκη, σήμανε την έναρξη της εκδήλωσης. Με λίγα λόγια, μεστά ουσίας, έκανε αναφορά στα συλλογικά πεπραγμένα και τη δράση του συλλόγου ο οποίος δίκαια θεωρείται από όλους σαν ένας από τους πλέον δραστήριους της περιφέρειας. Έδωσε έμφαση στις σύσσωμες συμμετοχές μας σε κάθε κινητοποίηση και διαμαρτυρία του ναυτεργατικού κλάδου στον λιμάνι του Πειραιά και έξω από τα μέγαρα του ΝΑΤ και Οίκου Ναύτου. Η έκφραση δυσφορίας, για όσα λαμβάνουν χώρα εις βάρος των ναυτικών, αποτυπώθηκε στα πρόσωπα των παρευρισκομένων στην συντριπτική πλειοψηφία τους ναυτικοί και μέλη των οικογενειών τους.
Τον διαδέχτηκε στο βήμα ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, ίσως ο καλύτερος της Αττικής. Έδωσε μαθήματα σεμνότητας απαριθμώντας τα πεπραγμένα του πρωτοπόρου Δήμου μας και δίκαια εισέπραξε τα χειροκροτήματα όλων.
Το αυτό συνέβηκε και με τον αγαπητό αντιπ/ρχη Πειραιά, ειδικά όταν έκανε  γνωστό στην ομήγυρη την δημιουργία την μετατροπή του Σιλό της Ηετιώνιας ακτής και του περιβάλλοντος χώρου, όπου και το πλοίο «
s/s ΕΛΛΑΣ ΛΙΜΠΕΡΤΥ», σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων και ο περιβάλλον χώρος θα αναπλαστεί σε ελεύθερο χώρο, υπαίθριας ψυχαγωγίας. Ρίγη συγκίνησης, ξύπνησαν μνήμες στο άκουσμα, δήλωση, του κ. Χρήστου ότι στον χώρο του πολιτιστικού πάρκου Δραπετσώνας, κάτω από τις Ηετιώνιες Πύλες  θα τοποθετηθεί Αναθηματική Στήλη στη μνήμη των προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής.        
Με νωπό στη μνήμη, τον λόγο του προέδρου της «ΠΕΠΕΝ» κατά την κοπή της πίτας του, τον καλέσαμε, όπως πάντα, για τον καθιερωμένο από του βήματος χαιρετισμό. Αρνήθηκε ευγενικά. Αιτιολογώντας δημόσια την άρνηση του, δήλωσε λιτά, Είναι ώρα χαράς. Ώρα ευχών, δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί θα βγάλω μόνο «Οργή».
Τα λόγια του έδωσαν το έναυσμα σε χειροκροτήματα επιδοκιμασίας για την «αντρίκια» και τίμια στάση του. Δοθείσης της ευκαιρίας έλαβα το λόγο και δήλωσα ότι αυτή την ώρα στην κατάντια μας δεν έχουν θέση «Ψεύτικες Ευχές», χωρίς κανένα αντίκρισμα.
Υπενθύμισα  σε όλους ότι όσοι μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν έως σήμερα, με χαριστικούς νόμους προς τους εφοπλιστές, Αφελλήνισαν την Κραταιά Ελληνική Ναυτιλία. Με αυτό τον τρόπο αποψίλωσαν το ανθρώπινο δυναμικό των νησιών μας υποχρεώνοντας τις τοπικές κοινωνίες σε μαρασμό και πλήρη αφανισμό. Οι διαμαρτυρίες για το κόψιμο των συντάξεων . Η δραματική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ με ότι κακό συνεπάγεται για τους ασφαλισμένους του . Η αγανάκτηση για την αδικία εις βάρος των αγωνιστών της αρμύρας και της στέρησης, από τους διαχειριστές τις κρίσης, οι οποίοι όμως είναι και οι υπαίτιοι της σημερινής κατάντιας μας ήταν μερικά από όσα συζητήθηκαν και ακούστηκαν στην με κάθε σοβαρότητα και ευπρέπεια στην αίθουσα. Τιμήσαμε τους συναδέλφους μας που έφυγαν για το στερνό τους ταξίδι.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας και ακολούθησε κέρασμα με απολαυστικούς μεζέδες, σκεπτόμενοι πάντα ότι την ίδια ώρα πολλοί από τους συνανθρώπους μας είναι άνεργοι, στερούμενοι ακόμα και το ψωμί.  Στα πηγαδάκια, κύριο θέμα ήταν η απαράδεκτη σημερινή  κατάσταση.  Δυστυχώς, τελείως ανεπάγγελτοι πολιτικοί, ξέχασαν την τεράστια διαχρονική προσφορά των ναυτικών. Αδίκησαν παράφορα ανθρώπους που δεν έλαβαν ούτε μια δραχμή από τον κρατικό κορβανά  αλλά εργάστηκαν κάτω από επικίνδυνες και αντίξοες καταστάσεις. Η περικοπή των συντάξεων των ναυτικών και η κατασπατάληση των άλλοτε ανθηρών ταμείων μας δεν έχει αντίστοιχο παράδειγμα σε άλλο κλάδο εργαζομένων.  

ΝΤΡΟΠΗ τους .....!!!!

 

         
Μιχάλης Γ. Καριάμης

Πλοίαρχος Ε.Ν.
Πρ. Πρόεδρος «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου