'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013



ΣΠΟΡΑ ΙΔΕΩΝ

ΣΆΒΒΑΤΟ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2010

Δεν απέχουμε πολύ από την ημέρα ορόσημο της 7 Φλεβάρη, όπου για μια φορά ακόμα, σύσσωμη η Χιακή παροικία του λεκανοπέδιου θα τιμήσει τον Κώστα Περρίκο
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Συλλόγου Καλλιμασιωτών Χίου της Αττικής, όλα είναι έτοιμα και απομένουν μόνο μικρές λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής. 
Και πάλι ο γνωστός φιλόξενος χώρος του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ», θα υποδεχθεί τους προσκυνητές της μνήμης, για να ακούσουν από στόματος του κ. Δημήτρη Λαϊνά, τον πρέποντα ύμνο για τον περήφανο ιδεαλιστή – οραματιστή και ήρωα. Αναμενόμενη, πρέπουσα και οφειλόμενη η τιμή στο πρόσωπο του παλαίμαχου δημοσιογράφου. 
Δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα του με τα οποία κράτησε ζωντανή τη μνήμη του σταυραετού μας. Πέραν αυτού είναι γνωστοί οι δεσμοί του με τους «Φίλους του Π. Κανελλόπουλου» αλλά και με την οικογένεια του αρχηγού της Π.Ε.Α.Ν 
Το τελευταίο δημοσίευμα, με τίτλο «Ακόμα στην αρχή του δρόμου» σχετικά με τα οράματα και τις διαφαινόμενες προοπτικές, λειτούργησε σαν σπόρος που έπεσε στη γη, φύτρωσε και έβγαλε βλαστό. Πως αλλιώς να εξηγηθούν οι σχεδόν ταυτόχρονες καταθέσεις ιδεών από δυο εκλεκτές προσωπικότητες, της Χίου και των Αθηνών, με σημαντική προσφορά στα Χιακά δρώμενα και όχι μόνο. 
Η πρώτη, αφορά μια διημερίδα ή ημερίδα οραμάτων και σκέψεων του Κ. Περρίκου, στοΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο με διακεκριμένους ομιλητές. 
Η δεύτερη, αφορά μια αντίστοιχη ημερίδα σε Πανεπιστημιακό αμφιθέατρο των Αθηνών με νεαρούς ιστορικούς ερευνητές. 
Και οι δύο προτάσεις, έτυχαν κατ’ αρχάς θετικής αποδοχής από τους εμπλεκόμενους φορείς οι οποίοι με γνώμονα την σοβαρότητα αποφάσισαν ότι Χρίζουν εμπεριστατωμένης διερεύνησης και ορθού προγραμματισμού χωρίς βιασύνες και υπερφίαλη αισιοδοξία. 
Σε όλους εμάς, που δεν ξεχνάμε τις ιστορικές καταβολές μας, και θεωρούμε υποχρέωση να δηλώνουμε την παρουσία μας, απομένει, να μη ξεχάσουμε ότι την έβδομη ημέρα του Φλεβάρη, θα σκύψουμε ευλαβικά την κεφαλή μπροστά στο μνημείο του Μεγάλου Χιώτη θα ψάλουμε τον Εθνικό μας ύμνο θα βροντοφωνήσουμε με στεντόρεια φωνή «Άξιος» και θα αποθέσουμε στο βάθρο της σεπτής προτομής του, ένα ταπεινό λουλούδι φερμένο από τον κήπο του σπιτιού μας


Μιχάλης Γ. Καριάμης 

Συντονιστής «ΧΙΑΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου