'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013


ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011
















Σε μια Ελλάδα, που τα προβλήματα της διογκώνονται και πληθύνουν ανεξέλεγκτα….. Με κοινωνικά ανάλγητους, παχύσαρκους και υπέρβαρους πολιτικούς να εξαγγέλλουν μέτρα δυσβάσταχτα και δυσνόητα . Να φέρνουν το λαό σε απελπισία και απόγνωση, λες και δεν αντιλαμβάνονται ότι με δικές τους ευθύνες , φθάσαμε σε αυτή την απελπιστική Κατάντια!Κάτω από αυτές τις συνθήκες τα ναυτεργατικά σωματεία : ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ και Η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, με αφετηρία δράσης τα Γραφεία της ΠΕΜΕΝ όπου ο πρόεδρος των Μηχανικών Ε.Ν. κ. Σάββας Τσιμπόγλου, ανέπτυξε διεξοδικά και τεκμηριωμένα την διαμορφούμενη κατάσταση εις βάρος των εργατών της θάλασσας. Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Πειραιά με προορισμούς : ΓΕΝΕ - Μέγαρο του ΝΑΤ – ΔΥΟ Πλοίων. Δυστυχώς τα νέα δυσοίωνα για τους συνταξιούχους του ΝΑΤ. Με την απειλή της αναστολής πληρωμών , οι φωστήρες του συστήματος , προετοιμάζουν αναπροσαρμογή συντάξεων ….. δραματικά προς τα κάτω. 



















Το κάποτε ανθηρό ταμείο μας, ένα από τα παγκοσμίως ισχυρότερα, από την 1-1-2013, εντάσσεται στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, και ο Οίκος Ναύτη ενσωματώνεται στον ΕΟΠΥΥ , στα πλαίσια του ακρωτηριασμένου ΕΣΥ. Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος, συζήτησε με τον πρόεδρο του ΝΑΤ κ. Φωτίου, την διαμορφούμενη δραματική κατάσταση των αγωνιστών του κύματος. Απαίτησαν την αποτροπή της διάλυσης του ΝΑΤ. Να μη προχωρήσουν σε μείωση Συντάξεων και Επικουρικής. Να μην καταργηθεί το Επικουρικό ταμείο και το εφάπαξ. Τέλος ζήτησαν φορτικά, από τον κ. Φωτίου, οι εφοπλιστές, να καταβάλουν τις οφειλές τους . Σε πολλές περιπτώσεις η αγανάκτηση των ναυτικών , έφθασε στα ύψη και η κόσμια συζήτηση ξέφυγε του γενικά καλού κλίματος. Αναπάντητο, έμειναν τα ερωτήματα μου «Με ποιο δικαίωμα ή κάθε κυβέρνηση, έβαλε χέρι στα οικονομικά του ΝΑΤ, τι στιγμή που ποτέ μα ποτέ στην μακραίωνη ζωή του, δεν έβαλε μια δραχμή» - «Τι εμπιστοσύνη να έχουμε σε αυτούς οι οποίοι, οποίοι μας έφεραν σε αυτή την κατάντια….. και αυτόκλητοι να θέλουν να μας σώσουν, με μέτρα που διαρκώς ομολογουμένως αποτυγχάνουν » Και για όσους δεν το γνωρίζουν, οι εμείς το εβδομήντα της εκατό του μισθού μας σαν σύνταξη το λάβαμε μόνο την τελευταία επταετία ! Ληστρικά μας ΕΚΛΕΒΑΝ τμήμα της, παίρναμε συνήθως γύρω στο πενήντα της εκατό . Παραδώσαμε με την ψήφο μας την τύχη μας σε πολιτικούς που το βιογραφικό τους δεν το κοσμεί ούτε μια «Εργατοώρα» !!! 






Το λυπηρό είναι ότι ενώ η πορεία διάβαινε την Ακτή Μιαούλη, τα καφενεία ήταν γεμάτα από αδιάφορους ναυτικούς αλλά οι Πράσινες ή Γαλάζιες παρωπίδες των οφθαλμών τους ή ο Ελληνικός «Ωχαδερφισμός», τους κρατούσε καθηλωμένους στην απραξία και την αδράνεια ……Για όλα είμαστε Άξιοι της Κατάντιας μας ! 

Μιχάλης Γ. Καριάμης 
Συνταξιούχος Πλοίαρχος Ε. Ν. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου