'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΣΕΒΑΣΤΈ ΜΟΥ ΠΑΤΈΡΑ,











Ανοιχτή επιστολή καπετάν Μιχάλη Καριάμη προς τους 300 της Βουλής



ΣΕΒΑΣΤΈ ΜΟΥ ΠΑΤΈΡΑ,


 
ΠΈΜΠΤΗ, 20 ΜΑΪΟΥ 20


Αυτές τις δύσκολες ώρες και τους χαλεπούς καιρούς που βιώνει όλος ο κόσμος, είναι πρόκληση να ακούς από τα ΜΜΕ, προκλητικούς διορισμούς στη Βουλή, οι οποίοι προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Η φιλόξενη σελίδα σας είχε πάντα ανοιχτή την αγκαλιά της για κείμενα μου σε θέματα πολιτισμού. Ανήκω σε αυτούς που δεν παρακαλούν ούτε προσκυνούν και δεν κρύβουν το πρόσωπο και τα λόγια τους έναντι των ισχυρών ή των περιστασιακά ή των με εντολή μας κυβερνώντων, όλων των εποχών. Στο άκουσμα της επαίσχυντου πράξης διορισμού, γεμάτος αγανάκτηση απευθύνομε δημόσια μέσω των σελίδων σας και στους 300 εκπροσώπους μας αναφέροντας τους : 

«Αγαπητή κυρία ή κύριε ……..

Μέσα στην καταιγίδα των απολύσεων και τη λαίλαπα της προοδευτικά αυξανόμενης ανεργίας, είναι αναίσχυντο να διορίζονται από το παράθυρο, στη Βουλή, 230 άτομα, εκλεκτοί όλων των πολιτικών κομμάτων με προϋπηρεσία από έξι ημερών ή ενός μήνα. Απαξιώνεστε μόνοι σας. Προκαλείτε με τις αποφάσεις σας. 
Εμείς οι μόνοι που πληρώνουμε, χωρίς να φταίξουμε, απαιτούμε αξιοκρατία και δικαιοσύνη !!!» 

Σαν συνταξιούχος Πλοίαρχος Ε. Ν. Πριν πολύ λίγα χρόνια καταφέραμε να πάρουμε το 70 % του Μισθού μας. Τώρα μας τιμωρούν γιατί προσφέραμε με κάθε τρόπο σε αυτόν το τόπο. Ρωτάω ΓΙΑΤΙ ; Ξέρουν με τι κόπους, Βάσανα, Καημούς, Κινδύνους, Στερήσεις και δάκρυ βγαίνει το ψωμί του Ναυτικού ή και του κάθε εργαζόμενου ; Γνωρίζοντας ότι δεν θα πάρω απάντηση τους προτρέπω να μη προκαλούν ! Φτάνει πια . Μας κούρασαν οι φταίχτες της κατάντιας μας ! 

Μιχάλης Γεωργίου Καριάμης 

Συνταξιούχος Πλοίαρχος Ε. Ν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου