'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013



ΚΑΘ’ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΟΙ του καπετάν Μιχάλη Καριάμη


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2010

Μια ανακοίνωση, της τελευταίας στιγμής, χάρισε ελπίδες και κουράγιο σε όσους προσπαθούν να κρατήσουν άσβεστη τη μνήμη του Πανέλληνα ήρωα, οραματιστή  Κ. Περρίκου. Από στόματος  του προέδρου του Οίκου Ναύτη, καπ. Θανάση Βαρίνου,
μάθαμε ότι το κτήριο Ο. Ν., Αθηνών, θα λάβει το όνομα του λεβέντη αντιστασιακού.  Στα της 7 του Φλεβάρη. Ο Σύλλογος Καλλιμασιωτών, είναι καθ’ όλα έτοιμος και το Πανχιακό Σάλπισμα της εκδήλωσης, λογικά, θα πρέπει να το έχουν ακούσει όλοι οι συμπατριώτες της μεγάλης παροικίας μας.
Για άλλη μια φορά, μετά τον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου  Πηγής, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, στο μνημείο του Κ. Περρίκου, (Πατησίων & Γλάδστωνος).Κατάθεση στεφάνων από φορείς και συλλόγους.
Από την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, θα ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος .
Με την αποχώρηση, ο καθένας από εμάς θα μπορεί να αποθέτει ένα λουλούδι στο βάθρο της προτομής.
Ακολούθως, εν πομπή θα πορευτούμε στο ξενοδοχείο ‘’ ΤΙΤΑΝΙΑ ‘’.
Σε αίθουσα  του πρώτου ορόφου, θα έχουμε την ευκαιρία από στόματος του παλαίμαχου δημοσιογράφου κ. Δημ. Λαϊνά να ακούσουμε για τη ζωή, το έργο και τον ηρωικό θάνατο του Χιώτη Σταυραετού.
Θα ακολουθήσει κέρασμα.
Την όλη εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Υποχρέωση μας προκαταβολικά να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Αθηναίων τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του και ειδικά την κ. Φρόσω Ζαγορίτη, για την κάθε είδους βοήθεια που απλόχερα προσφέρουν, κάθε χρόνο, για την επιτυχία της εκδήλωσης.
Ποτέ τέτοια ημέρα, όσα χρόνια και αν περάσουν, δε θα ξεχνάμε να λέμε  ένα μεγάλο ευχαριστώ σε έναν ταπεινό και συνειδητά  αφανή Χιώτη, για την πολύτιμη προσφορά και βοήθεια του !          
Σαν λαός,  αυτές τις δύσκολες στιγμές του τόπου μας, έχουμε ανάγκη από ανθρώπους πρότυπα . Βοηθήστε με την παρουσία σας  ώστε ο Χιώτης οραματιστής ενός καλύτερου κόσμου να γίνει σύμβολο και παράδειγμα προς μίμηση σε καιρό ειρήνης.
Αδέλφια, συμπατριώτες και φίλοι,  υποχρέωση όλων μας να τιμήσουμε τη θυσία του
Βοηθήστε να γίνει παντού γνωστό το όνομα του.

                                                                                       Μιχάλης Γ. Καριάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου