'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

«ΚΟΡΑΗΣ» ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΝΤΑ























πούμε, ότι την Κυριακή το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ», υπήρχε το αδιαχώρητο, δεν θα είναι υπερβολή. Πολύ πριν την καθορισμένη ώρα η αίθουσα που θα λάμβανε χώρα η τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Χιακής Αδελφότητας Αττικοβοιωτίας «Ο ΚΟΡΑΗΣ», είχε κατακλειστεί από εκλεκτά και επίλεκτα μέλη της μεγάλης Χιώτικης παροικίας των Αθηνών. Όλοι, εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο, την ευκαιρία να δουν φίλους, χωριανούς, συμμαθητές, παλιούς γνωστούς, συναδέλφους και οτιδήποτε άλλο αποτελεί κοινωνικό συνδετικό κρίκο μεταξύ ανθρώπων.
Τα καθιερωμένα πηγαδάκια, έδωσαν και πήραν ! Κάτω από αυτές τις ιδανικές συνθήκες, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας, όπως πάντοτε με ένα σύντομο χαιρετισμό, γεμάτο ουσία και περιεχόμενο, άνοιξε την εκδήλωση. Δια βοής εκλέχθηκαν ο κ. Παν. Βαρλάς, ως πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και η δεσποινίδα Χρυσάνθη Κ. Μουτάφη, ως γραμματεύς.
Ακολούθησε η διαδικασία του Διοικητικού και οικονομικού απολογισμού χρήσεως 2010, εκ μέρους του κ. Αντ. Χαροκόπου και του κ. Ισίδωρου Πρώϊου, ο οποίος έληξε με την ομόφωνη έγκριση εκ μέρους του σώματος. Για μια ακόμα φορά, αποδεικνύοντας την ζωντάνια την κοινωνικότητα και την συμμετοχή του στα παροικιακά δρώμενα, ο γιατρός Τάσος Τριπολίτης, δήλωσε την πληθωρική παρουσία του από βήματος, με εποικοδομητική παρέμβαση. 


Με διανομή έγχρωμου φυλλαδίου του, με θέμα «ΟΙ ΤΡΑΤΕΣ, Η Ε. Ε. ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ». Και δεν περιορίστηκε σε αυτά, κάλεσε κοντά του αριθμό συνδαιτυμόνων, και έψαλαν Κάλαντα Χιώτικα και Μικρασιάτικα, δεχόμενοι τα χειροκροτήματα των συμπατριωτών μας. 


Ακολούθως, από βήματος , χαιρέτισε ο βουλευτής Χίου και πρώην υπουργός κ. Κωστής Μουσουρούλης. 




Λίγο αργότερα, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, εισήλθε στην αίθουσα και έστειλε από βήματος χαιρετισμούς στους παρευρισκόμενους και όλους τους Χιώτες. Μίλησε στο κοινό για την Χιώτικη καταγωγή του και την αγάπη του για το νησί μας. Ένα κοινό αποτελούμενο από Πανεπιστημιακούς Δάσκαλους – Διακεκριμένους Επιστήμονες- Ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών. Επιτυχημένους επιχειρηματίες – Απόμαχους του κύματος. – Νοικοκυρές και απλούς μα περήφανους ανθρώπους, αγωνιστές και νικητές της ζωής. 
Ακολούθησε η κοπή και το μοίρασμα της πίτας. Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με το πατροπαράδοτο Χιώτικο κέρασμα. Αλήθεια, τι χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον, δίνει μια τεράστια αίθουσα γεμάτη χαμογελαστά πρόσωπα συμπατριωτών μας .


Τι κουράγιο χαρίζει για συνέχεια του υπέρ- αιωνόβιου «ΚΟΡΑΗ», μια τέτοια πανηγυρική συγκέντρωση. Σε αντίθεση, ποια αλγεινή εντύπωση, τι αποκαρδιωτικό θέαμα και ποία απογοήτευση, όταν καταξιωμένες προσωπικότητες ομιλούν μπροστά σε κενά έδρανα, για τόσο σημαντικά θέματα! Θα το τονίσω για πολλοστή φορά. 
Σε κάθε Χιώτικη εκδήλωση, η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη. 
Δώστε κουράγιο και δύναμη στους συντελεστές τους. Η επαφή μεταξύ μας κρατά τη Χίο, ζωντανή στις καρδιές μας. ! 
Αδέρφια, ας είναι το 2011, ένα καινούριο – αισιόδοξο ξεκίνημα για τα παροικιακά δρώμενα. Καλή Χρονιά σε όλους μας !!!                          


Μιχάλης Γ. Καριάμης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου