'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013


ΜΝΗΜΗ ΚΩΣΤΑ Δ. ΠΕΡΡΙΚΟΥ 2011

ΠΈΜΠΤΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2011

Την Κυριακή 20/2 λίγο πριν το μεσημέρι, για άλλη μια χρονιά, μαζευτήκαμε, στον χώρο του μνημείου των αγωνιστών – μαρτύρων της ΠΕΑΝ, για να αποδώσουμε τις πρέπουσες τιμές στους Εθνομάρτυρες της οργάνωσης, κυρίως δε στον συμπατριώτη μας ήρωα και οραματιστή Κ. Περρίκο. Η φετινή συγκέντρωση, χωρίς να υστερεί, δεν είχε σχέση ως προς το μέγεθος, με αυτές τις πολύ μεγάλες, των δυο τελευταίων ετών. Οι αρχαιρεσίες της διοργανώτριας αρχής, δηλαδή του Συλλόγου Καλλιμασιωτών Αττικής, δεν άφηνε χρονικά περιθώρια προετοιμασίας. Παρ’ όλα αυτά δεν ήταν λίγοι αυτοί που τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του Χιώτη Αρχάγγελου. Ακολουθώντας κατά γράμμα το πρόγραμμα, τελέσθηκε μνημόσυνο. Χείλη τρεμάμενα, έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο. Η νέα πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στ. Σιταρά, κατέθεσε δάφνινο στεφάνι. Ακολούθως, ο γράφων, αφού αναφέρθηκε με λίγα λόγια στην ανατίναξη της προδοτικής ΕΣΠΟ, από την ΠΕΑΝ, τόλμησε να βγάλει το πηλίκιο από τον ένστολο λεβέντη και να μιλήσει για τον «Μεγάλο Οραματιστή». Σταχυολόγησε λόγια και υποθήκες. Ανέλυσε εν ολίγοις πανανθρώπινες ιδέες, σκέψεις, πιστεύω και οράματα αυτού του τόσο αδικημένου και ξεχασμένου «Άγιου στη ψυχή και ήρωα στο φρόνημα» πατριώτη.
 
Με επιχειρήματα, ανέδειξε πόσο επίκαιρα είναι τα λόγια και οι προτάσεις του, για έναν κόσμο καλύτερο. Ειδικά σήμερα που η οικονομική κρίση και η αποτυχία πολιτικής και πολιτικών, ταλανίζουν τα σαθρά θεμέλια του κράτους και της κοινωνίας μας. Μετά το τέλος της ομιλίας στον Αττικό ουρανό, αντήχησε το «κέλευσμα» ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΡΙΚΟΣ - Άξιος της πατρίδας.  
 
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους παρευρέθηκαν εκδήλωση, το ότι κατά την ιερή στιγμή του Εθνικού Ύμνου, από τους «αραχτούς» θαμώνες μαγαζιού, ουδείς ανεγέρθη για να αποδώσει την ελαχίστη των τιμών……… .Νεοελληνική κατάντια ! Ακολούθως, εν πομπή έφθασαν στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» για το καθιερωμένο κέρασμα. Φεύγοντας ο καθένας παρέλαβε τρία τεύχη του περιοδικού «Ίκαρος» όπου ο ιπτάμενος Αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας, συμπατριώτης μας κ. Παντελής Βατάκης, καταθέτει πολύτιμα στοιχεία για τη ζωή και το θάνατο του Αεροπόρου Κ. Δ. Περρίκου. Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους η Μεγάλη μας κυρία Μ. Παπακωνσταντίνου. Ο Υποναύαρχος Ιωάννης Βοριάς. Ο Ιπτάμενος της Π.Α Παντ. Βατάκης. Ο Αγγειολόγος κ.Αν. Τριπολίτης, πρώην πρόεδρος της ΟΧΣΑ. Από την Αδελφότητα του «ΚΟΡΑΗ», ο σεβαστός Λυκειάρχης Ισίδωρος Πρώιος και Στυλ. Μιχαλάκης, τ. πρόεδρος Κουρουνιωτών Χίου. Ο τ. Διευθυντής πρωτοβαθμίου εκπαιδεύσεως – πρώην πρόεδρος του συλλόγου κ. Μιχ. Μιχελάκης. Ο κ. Κυριάκος Τσιπούρας των «Οικολόγων - Πράσινων» και αρκετοί άλλοι εκλεκτοί συμπατριώτες μας. 
 
Μιχάλης Γ. Καριάμης 
Πλοίαρχος Ε. Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου