'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013



ΜΝΗΜΗ ΚΩΣΤΑ Δ. ΠΕΡΡΙΚΟΥ 2012 ( ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ )

ΤΡΊΤΗ, 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Πιστός και ταπεινός προσκυνητής της μνήμης του Πανέλληνα και γιατί όχι, Πανευρωπαίου Οραματιστή, για μια ακόμα χρονιά, στάθηκα σε στάση προσοχής , απέναντι στη προτομή του Χιώτη σταυραετού. Το σκηνικό, απαράλλαχτο, όπως κάθε χρόνο. Πάντα οι ίδιοι λίγοι άνθρωποι, με τις τέντες της καφετέριας να κρύβουν την ηρωική μορφή. Τα πάσης μορφής συνθήματα να κακοποιούν και να ασχημίζουν αδιάντροπα το μνημείο θυσίας της ΠΕΑΝ. Ίδιο το σκηνικό, οι μέρες όμως τραγικά δύσκολες. Οι ώρες και οι στιγμές επικίνδυνες για την πατρίδα και τον δύσμοιρο λαό μας. Έναν λαό μόνιμα προδομένο και εξαπατημένο από όλους όσους κράτησαν τις τύχες του έως σήμερα. Ώρες Εφιαλτικές ..... Απογοητευτικές ..! Σε αντίθεση με εκδηλώσεις συλλόγων με γεμάτες αίθουσες, όπου προσφέρουν γλυκά – καφέ και θέαμα, μια δράκα ανθρώπων προσπαθούσε να σώσει τα προσχήματα και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της σημερινής λειψανδρίας. Σε αντίθεση με μας τους λίγους, ποιο πέρα, η πλατεία Ομόνοιας και οι γύρω δρόμοι, ήταν ασφυκτικά γεμάτοι από σαρίκια, σημαίες και τουρμπάνια πράσινα. Χιλιάδες μελαμψοί άνθρωποι αντάμα με μουλάδες, τούμπανα και μεγάφωνα, δήλωναν έντονα, την παρουσία τους σε αυτόν τον ανεχτικό και φιλόξενο τόπο.
 
Ατενίζοντας με σεβασμό την αγέρωχη μορφή του Χιώτη Αρχάγγελου, γνωρίζοντας τα οράματα του, σκέπτομαι πόσο επίμονα και επιδέξια τον κρατούν στην αφάνεια . 
 
Τώρα που ο λαός μας, για μια ακόμα φορά, παίζει το ρόλο του πειραματόζωου σε σχέδια ασκήσεων των παγκόσμιων τοκογλύφων, χωρίς να το θέλω αναλογίζομαι πόσο επίκαιρος και διαχρονικός είναι ο λόγος και οι υποθήκες του Περρίκου. Και όμως ενώ ο ήρωας μας εν καιρό πολέμου ήταν ήρεμος και αισιόδοξος, εγώ είμαι γεμάτος φόβους – αγωνία και έλλειψη πίστης σε ότι απορρέει από τους πολιτικούς μας και την Ευρωπαϊκή παρέα τους. Φοβάμαι πως με την εξαθλίωση που επιβάλλουν, για να μας τιμωρήσουν, η κοινωνική αναταραχή έρχεται ολοταχώς ! Το αλόγιστο οικονομικό βάρος που επέβαλαν, με το έτσι θέλω, θα επιφέρει έκρηξη αγανάκτησης του κάθε απελπισμένου άνθρωπου και δυστυχώς είμαστε πια πάρα πολλοί αγανακτισμένοι και καθημερινά γινόμαστε περισσότεροι. Αδύναμος, μοιρολατρικά παρακαλώ«Αδέρφια μου, μη φαγωθούμε μεταξύ μας»
 
Με τρεμάμενη φωνή, σταχυολογώ και ομολογώ κατά γράμμα, τα λόγια Περρίκου..: 

Προφητικός για τα σημερινά τεκταινόμενα λέγει ....: «... η κοινωνία μας, μέσα στην οποία δραστηριοποιείται ο πολίτης, χρειάζεται αλλαγή δομών που τον εκφράζει απόλυτα, ώστε να αποκλείει από τον κάθε πολιτικάντη να διαφοροποιείται από τη λαϊκή εντολή» ... «Σε αυτή την απάτη που διεπράττετο εις βάρος μας συμβάλαμε άθελα μας και εμείς αφήνοντας τους εαυτούς μας ανοργάνωτους και χωρίς καμιά συνοχή, θύματα του πρώτου τυχόντος εκμεταλλευτού» 

Αναφερόμενος στο λαό, υπενθυμίζει πως ....: «Είμαστε η ισχυρότερη ποσοτικώς και ποιοτικώς μερίς της κοινωνίας , αλλά ταυτοχρόνως και η ποιο ανοργάνωτη. Δεν μας φοβίζει ούτε μας φοβίζει η θυσία στον βωμό του καθήκοντος αλλά δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε την αισχρά εκμετάλλευση του πατριωτισμού μας και του αίματος μας» ...«Ο δρόμος μας λόγω των σφαλμάτων του παρελθόντος είναι μακρύς, σκληρός και δύσκολος. Ο μόνος τρόπος για να φθάσουμε στο τέρμα είναι η οργάνωση μας» 

Για τους πολιτικούς ταγούς μας ....: «... το πρόβλημα παρουσιάζεται ακόμη οξύτερο γιατί δυστυχώς μέχρι σήμερα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, αυτοί που μας διοικούσαν ήσαν οι αναξιώτεροι των ανθρώπων. Κατατριβόμενοι στην καφενειακή μικροπολιτική, στην συναλλαγή, στην εξυπηρέτηση των ατομικών συμφερόντων, δεν έκαναν τίποτα δημιουργικό για τον τόπο μας ....» «Η Ελληνική άρχουσα τάξη και οι Έλληνες πολιτικοί δε στάθηκαν στο ύψος που απαιτούσε και απαιτεί η πραγματικότης .» 

Για την πατρίδα μας ....: «Είμαστε από τα πιο οπισθοδρομικά κράτη της Ευρώπης. Στην παιδεία, στη γεωργία, στη βιομηχανία, στο βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο υστερούμε» 

Για την κοινωνική κατάσταση.... : «Η κοινωνία έχασε τη συνοχή της, γιατί τα άτομα έχασαν την αλληλεγγύη των με επακολουθήματα τις συχνές κοινωνικές αναστατώσεις, τις κοινωνικές αδικίες και καταπιέσεις ....» ... «Πιστεύουμε ότι η ενότης της κοινωνίας προϋποθέτει απαραιτήτως την εξύψωση της ατομικής αξίας ως τον μόνον συντελεστή της ατομικής προόδου » .... «Πιστεύουμε στην Κοινωνική Δικαιοσύνη ως θεμέλιο της κοινωνικής ενότητας » ....«Εννοούμε την εξασφάλιση των ιδίων δυνατοτήτων προόδου για όλους»

Μας προτρέπει ....: «Έχουμε καθήκον ιερό, όλοι εμείς οι αγωνιζόμενοι νέοι ασχέτως κοινωνικής, οικογενειακής και οικονομικής προελεύσεως να ενωθούμε και να προετοιμασθούμε να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά και δύσκολα. Πρέπει από τώρα να ενωθούμε και να προπαρασκευασθούμε για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την πραγματικά βαριά αλλά ευγενή αποστολή μας» 

Για το αυτονόητο των ευθυνών όλων αυτών μου μας έφεραν ως εδώ....: «Για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια ηθική κοινωνία πρέπει να εμφυσήσουμε στον λαό το αίσθημα της δικαιοσύνης. Για να το επιτύχουμε πρέπει να τιμωρήσουμε αυστηρά και παραδειγματικά τις αδικίες που διέπραξαν και διαπράττουν οι κατακτητές και τις προδοσίες που έκαμαν και κάνουν πολλοί Έλληνες, συνεργαζόμενοι με τον εχθρό και εκμεταλλευόμενοι την σημερινή δυστυχία του Λαού μας προς ίδιον όφελος» «Την τιμωρία αυτή δεν την βλέπουμε ως εκδίκηση, αλλά ως την απονομή της δικαιοσύνης.» 

Υπενθυμίζει στους ανάλγητους και ανάξιους προφεσόρους που αποφασίζουν για την τύχη του λαού μας ....: «Πιστεύουμε ότι η παροχή εργασίας σε κάθε πολίτη εξασφαλίζουσα μια αξιοπρεπή και χωρίς στερήσεις συντήρηση αυτού και της οικογένειας του αποτελεί ιερά υποχρέωση της πολιτείας και απαραβίαστο δικαίωμα του πολίτου» 
 
Αλήθεια, πόσο προφητικός και τραγικά επίκαιρος αυτός ο ένστολος οραματιστής. Να γιατί ηθελημένα τον κρατούν στην αφάνεια. Τα λόγια του είναι Κοινωνικό Ευαγγέλιο το οποίο ανοίγει τα μάτια και την ευρύτητα σκέψεις...... Άρα «Απαγορευμένος Καρπός» από τους εξουσιαστές του κόσμου και τους ανίερους εκμεταλλευτές του κόπου και του ιδρώτα των ανθρώπων. Οι κήρυκες του μίσους και της συμφοράς, αυτές τις φοβερές ημέρες που περνάμε, κάνουν κάθε τι δυνατό να μας σύρουν σε κοινωνικό αδιέξοδο, με όλα τα επακόλουθα και ότι συνεπάγετε από αυτές τις καταστάσεις του ολέθρου και της συμφοράς. Ας σταθούμε στο ύψος μας ....Ας γίνουμε ΟΛΟΙ μια γροθιά για να μην περάσουν τα Εθνοκτόνα, σχέδια τους για φτωχοποίηση της χώρας μας. Ας σταθούμε στο ύψος μας. Ας υπερβούμε τους εαυτούς μας το οφείλουμε στην Ιστορία μας. Το οφείλουμε στα Παιδιά και τα Εγγόνια μας ..... Το οφείλουμε στους Εαυτούς μας να μην επιτρέψουμε τα σχέδια τους να πάρουν σάρκα και οστά. 
 
Είμαι υποχρεωμένος να τονίσω πως μετά την, όχι τυχαία, καταστροφή της προτομής του Κώστα Περρίκου από τον όχλο, ο Χιολάτρης κ. Γιώργος Ν. Μπαχάς, εκδότης του περιοδικού «ΝΕΜΕCIS», μας έδωσε τη χαρά να ατενίζουμε και πάλι τη μορφή του ήρωα μας, στο σημείο που κάποτε μεγαλούργησε με την παλληκαριά και την τόλμη του. 
Καριάμης-Πρώιος-Ντούλης-Μανές
 
  
Τονίζω της σεμνή παρουσία του ιπτάμενου της Πολεμικής Αεροπορίας, συμπατριώτη μας , Παντελή Βατάκη, του οποίου το πόνημα για τη ζωή και το έργο του ήρωα μας, πρέπει να βοηθήσουμε να εκδοθεί οπωσδήποτε . Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κκ Σταμάτη Μανέ – Ισίδωρο Πρώιο- Κωστή Ντούλη οι οποίοι τιμούν πάντα την εκδήλωση με την παρουσία τους αλλά και τον κ. Σωτήρη Κόλια, από την Ορεινή Κορινθία ο οποίος έδωσε το πολύτιμο παρών του εκθέτοντας τους συμπατριώτες μας για την αδικαιολόγητη απουσία τους. 

Μιχάλης Γ. Καριάμης 

Συνταξ. Πλοίαρχος Ε.Ν 

Ελάχιστος μεταξύ του γένους των ανθρώπων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου