'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013
Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2011

Συντάχθηκε απο τον/την Μιχάλης Καριάμης

Κατηγορία: ΔΡΑΣΕ Η ΣΚΑΣΕ


Σε μια Ελλάδα, που τα προβλήματα της διογκώνονται και πληθύνουν ανεξέλεγκτα… Με κοινωνικά ανάλγητους, παχύσαρκους και υπέρβαρους πολιτικούς να εξαγγέλλουν μέτρα δυσβάσταχτα και δυσνόητα. Να φέρνουν το λαό σε απελπισία και απόγνωση λες και δεν αντιλαμβάνονται ότι με δικές τους ευθύνες φθάσαμε σε αυτή την απελπιστική Κατάντια!
Κάτω από αυτές τις συνθήκες συνήλθαν τα ναυτεργατικά σωματεία: ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, με αφετηρία δράσης τα γραφεία της ΠΕΜΕΝ όπου ο πρόεδρος των Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού κ. Σάββας Τσιμπόγλου, ανέπτυξε διεξοδικά και τεκμηριωμένα την διαμορφούμενη κατάσταση εις βάρος των εργατών της θάλασσας.
Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Πειραιά με προορισμούς: ΓΕΝΕ - Μέγαρο του ΝΑΤ – ΔΟΥ Πλοίων. Δυστυχώς τα νέα δυσοίωνα για τους συνταξιούχους του ΝΑΤ. Με την απειλή της αναστολής πληρωμών, οι φωστήρες του συστήματος, προετοιμάζουν αναπροσαρμογή συντάξεων δραματικά προς τα κάτω.
Το κάποτε ανθηρό ταμείο μας, ένα από τα παγκοσμίως ισχυρότερα, από την 1/1/2013, εντάσσεται στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ο Οίκος Ναύτη ενσωματώνεται στον ΕΟΠΥΥ, στα πλαίσια του ακρωτηριασμένου ΕΣΥ.
Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος, συζήτησε με τον πρόεδρο του ΝΑΤ κ. Φωτίου, την διαμορφούμενη δραματική κατάσταση των αγωνιστών του κύματος. Απαίτησαν:

το Ν.Α.Τ.
·         Tην αποτροπή της διάλυσης του ΝΑΤ.
·         Να μην προχωρήσουν σε μείωση Συντάξεων και Επικουρικής.
·         Να μην καταργηθεί το Επικουρικό ταμείο και το εφάπαξ.
·         Τέλος ζήτησαν φορτικά, από τον κ. Φωτίου, οι εφοπλιστές, να καταβάλουν τις οφειλές τους.
Σε πολλές περιπτώσεις η αγανάκτηση των ναυτικών, έφθασε στα ύψη και η κόσμια συζήτηση ξέφυγε του γενικά καλού κλίματος. Αναπάντητα, έμειναν τα ερωτήματα μου «Με ποιο δικαίωμα ή κάθε κυβέρνηση, έβαλε χέρι στα οικονομικά του ΝΑΤ, τι στιγμή που ποτέ μα ποτέ στην μακραίωνη ζωή του, το Ελληνικό κράτος δεν έβαλε μια δραχμή για αρωγή του» - «Τι εμπιστοσύνη να έχουμε, σε πολιτικούς  οι οποίοι,  μας έφεραν σε αυτή την κατάντια….. και αυτόκλητοι θέλουν να μας σώσουν, με μέτρα που διαρκώς και ομολογουμένως αποτυγχάνουν».
Και για όσους δεν το γνωρίζουν, εμείς, το 70% του μισθού μας σαν σύνταξη το λάβαμε μόνο την τελευταία επταετία! Ληστρικά μας ΕΚΛΕΒΑΝ τμήμα της, παίρναμε συνήθως γύρω στο 50%.
Παραδώσαμε με την ψήφο μας την τύχη μας σε πολιτικούς που το βιογραφικό τους δεν το κοσμεί ούτε μια «Εργατοώρα»!!! Το λυπηρό είναι ότι ενώ η πορεία διάβαινε την Ακτή Μιαούλη, τα καφενεία ήταν γεμάτα από αδιάφορους ναυτικούς αλλά οι Πράσινες, ή, Γαλάζιες παρωπίδες των οφθαλμών τους, ή, ο Ελληνικός «Ωχαδερφισμός», τους κρατούσε καθηλωμένους στην απραξία και την αδράνεια.
Για όλα είμαστε Άξιοι της Κατάντιας μας!
Μιχάλης Γ. Καριάμης

capt. Μιχ. Καριάμης.
πληροφορίες:
Ο καπτ. Μιχάλης Καριάμης είναι συνταξιούχος Πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού. Κατάγεται από την Χίο, το νησί της ναυτοσύνης. Είναι ιδρυτικό μέλος και συντονιστής της ομάδας «Χιακή Παρέμβαση». Μα πάνω από όλα, είναι ενεργός πολίτης.

Διαβάστε επίσης το άρθρο του: Ανοιχτή επιστολή προς τους 300 της Βουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου