'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΟΙ 300 ΤΗΣ ΧΙΟΥ








08/03/2007


TIMH ΣTON Λ. KTIΣTAKH ΣTHN ΠITA THΣ OMOΣΠONΔIAΣ XIAKΩN ΣΩMATEIΩN ATTIKHΣ 









Παρουσία 300 πλέον μελών της χιακής παροικίας της Αττικής, που κατέκλυσαν την αίθουσα «ΑΙΓΑΙΟΝ» του ξενοδοχείου ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, καθώς και πολλών επισήμων, και εκπροσώπων όλων των χιακών πολιτιστικών συλλόγων της Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2007, σε εορταστική ατμόσφαιρα, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής.
Τη λαμπρή εκδήλωση άνοιξε η Χορωδία του Δήμου Καλλιθέας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πρίγκα, με ένα επιλεγμένο ρεπερτόριο προσαρμοσμένο στο κλίμα της γιορτής κι ακολούθησε χαιρετισμός και ευχές του Προέδρου της ΟΧΣΑ κ. Αργύρη Κοκκινάκη, ο οποίος κάλεσε στο βήμα τον δικηγόρο Νίκο Χαλκιά ο οποίος μίλησε για τιμώμενο πρόσωπο, τον χιώτη εφοπλιστή Λουκά Κτιστάκη.
Ο κ. Ν. Χαλκιάς αναφέρθηκε όχι μόνο στην διαδρομή του κ. Λουκά Κτιστάκη, στον επιχειρηματικό και επαγγελματικό τομέα αλλά και στην προσφορά του στον κοινωνικό, φιλανθρωπικό τομέα καθώς και σε θέματα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Τόνισε, επίσης, ότι ο κ. Κτιστάκης, αποφεύγει συστηματικά να δημοσιοποιήσει αυτές του τις δραστηριότητες. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι υφυπουργοί Άμυνας Βασίλης Μιχαλολιάκος και Ανάπτυξης Αναστάσιος Νεράντζης, οι βουλευτές Χίου Ιωάννης Πίττας, Β’ Αθηνών Γιώργος Ανωμερίτης, Πειραιά Γιώργος Βασιλείου, Παναγιώτης Μελάς και Γρηγόρης Νιώτης, ο πολιτευτής Χίου Γιώργος Επιτροπάκης, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Κατής, ο πλοίαρχος του Λ.Σ. Γιώργος Στρουμπής, ο Ακαδημαϊκός Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, η Αντιδήμαρχος Καλλιθέας Βάσω Μαργαρίτη, η εκπρόσωπος του Νομάρχη Πειραιά, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Χαρά Νικολακάκη, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ομηρούπολης Παναγιώτης Μαλαφής, οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές Δρ. Παναγιώτης Βαρλάς (τ. Πρόεδρος της ΟΧΣΑ), Αγγελική Πιτίδου-Τριανταφύλλου, Μιχάλης Γλύκας, ο δικηγόρος και τ πρόεδρος του ΚΟΡΑΗ Νικόλαος Χαλκιάς, η γλύπτρια, γυναίκα της Ευρώπης και υποψήφια Ακαδημαϊκός Μαίρη Παπακωνσταντίνου, ο Πρόεδρος της Αγγειολογικής Εταιρείας και τ. Πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αναστάσιος Τριπολίτης, ο εκπαιδευτικός και τ. Πρόεδρος του Δρομοκαϊτείου Νικόλαος Τσικής, ο Πρόεδρος του Μαρίνειου Ιδρύματος Μιχάλης Μάγγος, ο Πρόεδρος του Κουγιούλειου Ιδρύματος Μιχάλης Σγόντζος, o αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Άννας & Μιχαήλ Σίμου κ. Ελευθέριος Τριανταφυλλάκης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων των MastihaShop κ. Ρούλα Ελευθερίου, οι συγγραφείς Πόπη Χαλκιά-Στεφάνου, Δημήτριος Γ. Ανδριάνας, καπ. Κώστας Φράγκος, Ι. Παπαδόπουλος, η Δρ Δώρα Μονιούδη Γαβαλά, η οικονομολόγος και τ. Διευθύντρια της ΕΤΕ Καίτη Κόκκωτα, κ.ά. 
Επίσης παρόντες ήταν οι πρόεδροι και τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων-μελών της ΟΧΣΑ, η Νίτσα Κλούβα (Αρμόλια), Ελευθέριος Φουρνάρης (Βέσσα), Χρήστος Φωτεινός (Βίκι), Νίτσα Φερούση (Βολισσός), Μιχάλης Γιατζάκος (Βουνό), Σμάρω Λω (Βροντάδος), Ευάγγελος Μελής (Δαφνώνας), Αντώνης Χατζάκης (Διδύμες), Ζέννη Ελευθεράκη (Ζυφιάς), Γιώργος Πλακωτάρης (Θυμιανά), Κώστας Τριαντάφυλλος (Καλαμωτή), Αιμιλιανός Ευαγγελινός (Καλλιμασιά), Γιώργος Καπετάνης (Καμπιά), Λεωνίδας Μυλάδης (Κάμπος), Ηλίας Σκυριώτης (Κέραμος), Μαρία Σούττη (Κοινή), Καλλιόπη Μιχαλάκη (Κουρούνια-Εγρηγόρος), Νικόλαος Ρυμικής (Λεπτόποδα), Κώστας Λυμπουσάκης (Μεστά), Αργιέττα Πλιάτσικα (Νένητα), Ισίδωρος Σταμούλης (Νεοχώρι), Μιχάλης Λαγός (Πισπιλούντα), Ηρώ Τσοπάνη (Πιτυός), Μιχάλης Καριάμης (Ποταμιά), Μαρία Μπρή-Παπαμακαρίου (Πυργί), Σταμάτης Χονδρογιωργάκης (Χαλκειός), Κώστας Μαλαχιάς (Χιακή Ένωση Ελευσίνας), η Νίκη Σκαρβέλη (Φίλοι του Δρομοκαϊτείου) Δημήτρης Λιγνός (Οινούσσες), Δημήτρης Ανδριάνας (Ψαρά)
Μηνύματα έστειλαν οι Υπουργοί, Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου και Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης, η χιώτισα Ευρωβουλευτής Μαρία Κασσιώτου-Παναγιωτοπούλου, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης, ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ο Λιμενάρχης Χίου Χαράλαμπος Μπουρνιάς, ο Δήμαρχος Χίου Παντελής Βρουλής, ο Δήμαρχος Αμανής Γιώργος Χρίτης, ο Δήμαρχος Καμποχώρων Mανώλης Κράκαρης και ο Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου Γιάννης Καράλης.
Η ωραία αυτή γιορτή ολοκληρώθηκε με κοπή και μοίρασμα της πίτας σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους-μέλη της και τους παρευρισκόμενους.
Το τυχερό «φλουρί» κέρδισε ο κ. Ηλίας Ηλιάδης και το δώρο που αντιστοιχούσε ήταν δύο (2) ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ’ επιστροφής (διακεκριμένης θέσης), προσφορά του προέδρου του Συλλόγου Κουρουνιωτών-Εγρηγοριανών Στέλιου Μιχαλάκη, ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου Mihalakis Travel, και μία διανυκτέρευση στο «ΑΡΓΕΝΤΙΚΟ» προσφορά του κ. Λουκά Κτιστάκη.» 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου