'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΜΝΗΜΗ ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟΥ 2010






ΔΕΥΤΈΡΑ, 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2010










Άξιος της Πατρίδος


Με τα στοιχεία της φύσης να συνωμοτούν εις βάρος της ιδέας. Με τους ουρανούς ανοιχτούς να βρέχουν ασταμάτητα, κακοξημερωθήκαμε. Όλα τα μηνύματα ήταν δυσοίωνα.. ! Το πρωί, παρέα με τον εφιάλτη της αποτυχίας κινήσαμε για την περαίωση του σκοπού μας.. Η όψη του καιρού φόβιζε, με αποτέλεσμα, κυρίως οι ηλικιωμένοι να μείνουν στα σπίτια τους.
Μα ω του θαύματος! Στην περιοχή του μνημείου του Χιώτη Σταυραετού δεν έπεφτε ψιχάλα. Τα πάντα ήταν τέλεια ! Με την φροντίδα του Δήμου Αθηναίων, ο χώρος ήταν πεντακάθαρος . Κυριολεκτικά Έλαμπε. Ο σημαιοστολισμός της περιοχής, η Φιλαρμονική του Δήμου με τις φανταχτερές στολές και τα αστραφτερά τους όργανα Οι έντονη παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας και η μικροφωνική εγκατάσταση, προϊδέαζαν τους περαστικούς ότι κάτι σημαντικό θα διαδραματίζονταν εκεί.
Λεπτό προς λεπτό, η μάζωξη μεγάλωνε. Χαμόγελα, επιφωνήματα χαράς , εναγκαλισμοί και χειραψίες έδιναν ένα ξεχωριστό ζεστό και οικείο τόνο στα δρώμενα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, τόπου και οικονομικής διαφάνειας έδωσαν το παρών τους.
Ευμενέστατα σχολιάστηκε η άφιξη του κ. Σταμάτη Κάρματζη από τη Χίο καθώς και η σκέψη του προέδρου του Οίκου Ναύτη κ. Αθαν. Βαρίνου για την τύχη του κτηρίου των Αθηνών όπου στεγάζονται τα γραφεία του ταμείου των ναυτικών μας.
Με γνώμονα τα λάθη μας από την προηγούμενη εκδήλωση, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια να μη κουράσουμε τους προσκυνητές της μνήμης του Πανέλληνα Οραματιστή και ήρωα.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ρόλο συντονιστή εκτελούσε ο γράφων.
Η εκδήλωση στο χώρο του μνημείου, άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους :
1 - ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΩΤΩΝ ΧΙΟΥ
2 - ΟΧΣΑ
3 - ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
4 - ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
5 - ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Τήρηση ενός λεπτού σιγή. Ουρανομήκης επιβεβαίωση τρις φορές «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΡΡΙΚΟΣ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ» τάραξε την ηρεμία της Αθήνας. Ακολούθως ο πρόεδρος Καλλιμασιωτών Αττικής, και οικοδεσπότης κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός, κάλεσε τους εκλεκτούς παρισταμένους να πορευθούν εν πομπή στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, για το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης.
Η αποχώρηση από τον τόπο του μνημείου έγινε με την φιλαρμονική να παιανίζει και αναρίθμητα ευλαβικά χέρια να αποθέτουν στο βάθρο της προτομής ένα τριαντάφυλλο ή μια ανθοδέσμη !
Από βήματος, ο κ. Ευαγγελινός, ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την ευγενική παρουσία τους την εκδήλωση. Δεν ξέχασε να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης ειδικά δε τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την πολυσχιδή βοήθεια τους.
Έκανε ειδική αναφορά στην ευεργετική προσφορά του Χιολάτρη εκδότη κ. Γεωργίου Μπαχά αλλά και για την κάθε είδους βοήθεια του για την ευόδωση του σκοπού μας .
Ακολούθως κάλεσε στο βήμα τον ομιλητή της εκδήλωσης κ. Δημήτρη Λαϊνά.
Εγνωσμένης της αξίας , της ευφράδειας και των γνώσεων του κ. Λαϊνά θα ήταν υπερβολή να τον παρουσιάσω. Το πιθανότερο ότι θα τον αδικούσα. Ένα θέλω να πω. Και αν ακόμα μιλούσε έως και αυτήν εδώ την ώρα, κανείς δε θα δυσφορούσε !
Μάγεψε με τον απλό, κατανοητό και τεκμηριωμένο λόγο του .
Συγκίνησε και συγκινήθηκε !
Ο εμπεριστατωμένος λόγος του έκλεισε τονίζοντας «Ο Κ. Περρίκος έτσι ανήκει πια στην ιστορία σαν αληθινός ήρωας που έδωσε τη ζωή του πρόθυμα για να κερδίσει η σκλαβωμένη πατρίδα μας την ελευθερία της .Η Χίος και η Καλλιμασιά, που ήδη κοσμείται με την προτομή του είναι υπερήφανες για τον άξιο αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης . Δίκαια το όνομα του θα μείνει αθάνατο και θα δείχνει σ’ όλους την αληθινά μεγάλη " διάσταση" της προσφοράς του στο ΕΘΝΟΣ και το λαό μας» Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο μοναδικός επιζών της Π.Ε.Α.Ν. κ. Αλέξανδρος Χαλικιόπουλος.
Ακολούθησε κέρασμα..
Αδέλφια, ας ετοιμαζόμαστε από σήμερα για μια καλύτερη εκδήλωση το επόμενο έτος.
Σκέψη μας, μια Πανχιακή εκδήλωση στην Καλλιμασιά το πρωί και μια αντίστοιχη απογευματινή στη Χώρα. Βοηθήστε μας να αναδείξουμε αυτή την Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκή Προσωπικότητα.
Ας ανεβάσουμε τον Μεγάλο Οραματιστή στην αρμόζουσα θέση !
Ευχαριστώ για την φιλοξενία που παρέχεται απλόχερα στην ταπεινότητα μου.


Καπετάν Μιχάλης Γ.Καριάμης Συντονιστής «ΧΙΑΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»

''ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΩΤΩΝ ΧΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου