'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η ΧΙΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ Κ. ΠΕΡΡΙΚΟ












ΑΛΗΘΕΙΑ / ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ:



07/02/2009







Την Παρασκευή 6/2, γύρω στις εννέα το πρωί, η προτομή του Κώστα Περρίκου, έχει τοποθετηθεί και πάλι στη βάση της. Έτσι, χάρη στην ευεργετική αποφασιστικότητα, του κ. Γιώργου Μπαχά, οι περαστικοί της οδού Πατησίων θα διασταυρώνουν τη ματιά τους με αυτή του περήφανου χιώτη Σταυραετού. 

O μεγάλος δάσκαλος κ. Μιχάλης Κάσσης τα κατάφερε εμπρόθεσμα! 
Δονούμενος από χαρά, ο χιώτης εκδότης, έκανε γνωστό το γεγονός στα μέλη της αγωνιούσας επιτροπής η οποία έβλεπε το χρόνο να τρέχει ασταμάτητα προς την καταλυτική ημερομηνία της ογδόης, οπότε και η ημέρα τιμής και μνήμης του καλλιμασιώτη ήρωα. 
Αυτές τις χαρούμενες στιγμές για όλους τους Χιώτες, πέρα από τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο του ταπεινού ευεργέτη μας, ένα εξίσου μεγάλο ευχαριστώ ταιριάζει στο Δήμο Αθηναίων και τους ανθρώπους του οι οποίοι παρά το βεβαρημένο και τις δυσκολίες των ημερών προσέφεραν κάθε δυνατή αρωγή και βοήθεια, ώστε το όραμα να γίνει πραγματικότητα. 
Οι αποτελούντες την άτυπη επιτροπή «Φίλοι του Περρίκου». Η Χιακή παροικία Αττικής και σύσσωμοι όλοι οι Χιώτες απευθύνουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο Αθηναίων κ. Χρόνη Ακριτίδη. Στην αρχιτέκτονα κ. Αντωνοπούλου, υπεύθυνη του Δήμου για τις προτομές, καθώς και την υπεύθυνη του γραφείου δημοσίων σχέσεων κ. Φρόσω Ζαγορίτη, για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους και τη βοήθειά τους, που πέρα από την τοποθέτηση θα μεριμνήσουν για μια ακόμα φορά για τον καθαρισμό και τον ευπρεπισμό του χώρου. 
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Γιώργος Μπαχάς, σε ένδειξη ευχαριστίας και αβροφροσύνης, το πανελλήνια γνωστό περιοδικό «NEMECIS», το οποίο εκδίδει, στο επόμενο τεύχος του θα φιλοξενεί το Δήμαρχο Αθηναίων, η συνέντευξη του οποίου θα περιλαμβάνει και το θέμα της προτομής του Κ. Περρίκου. Επίσης το εξώφυλλο του περιοδικού θα έχει φωτογραφία του κ. Νικήτα Κακλαμάνη. 
Ειλικρινά, είναι όλοι τους άξιοι συγχαρητηρίων. 
Ας βρεθούμε λοιπόν το μεσημέρι της Κυριακής όλοι κοντά τους, στον τόπο του μνημείου και της τιμής. 
Ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα στόματα όλων μας και ένα θερμό χειροκρότημα δε στοιχίζει τίποτα για μας. 
Η αναγνώριση όμως των κόπων τους είναι η καλύτερη πληρωμή για αυτούς. 
Το αξίζουν! 



Για την επιτροπή Ταπεινά 



Μιχάλης Γ. Καριάμης
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου