'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ










ΑΛΗΘΕΙΑ - ΧΙΟΣ




«Χρυσές» ευκαιρίες για ευχάριστες ώρες







12/2/2010




Το πρώτο τρίμηνο κάθε χρόνου οι Χιώτες της Αθήνας έχουν την ευκαιρία της συνάντησης για τον καινούργιο χρόνο και για άλλες εκδηλώσεις που τους φέρνουν «πιο» κοντά, με την ευκαιρία γεγονότων και της γιορτής της «πίτας». Ακολουθεί τον Μάιο ο παγχιακός εορτασμός του Αγίου Ισιδώρου στο Λυκαβηττό, το μνημόσυνο του Αδαμ. Κοραή στο Α’ Νεκροταφείο, τα «Ελευθέρια» της 11ης Νοεμβρίου κ.ο.κ.

ΦΟΡΕΙΣ και διοργανωτές ο «Κοραής», η Ο.Χ.Σ.Α, οι τοπικοί χιώτικοι Σύλλογοι της Αθήνας κ.α.
Τόποι συγκεντρώσεων, το Ξενοδοχείο «METROPOLITAN» (πρώην Χανδρή), το Μέγαρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (του καπεταν – Παναγιώτη Τσάκου), ο «Παρνασσός», η Αρχαιολογική Εταιρεία και το ξενοδοχείο «Τιτάνια», που συνήθως στεγάζει – ως ευρισκόμενο κοντά – την εκδήλωση μνήμης στον Κώστα Περρίκο.
Δύο καλοί Χιώτες, ο «χαρισματικός, καπετάν – Μιχάλης Καριάμης, και ο Οδυσσέας Αργύρη Κοκκινάκης (γιος του συναδέλφου Προέδρου της Ο.Χ.Σ.Α.) τις  «καλύπτουν» πρόθυμα με ανταποκρίσεις τους στο χιώτικο Τύπο, δίνοντας όλον τον παλμό αυτών των ωραίων στιγμών...

                           


Αλλά και η ετήσια χοροστασία του Σεβασμιοτάτου Χίου σε κάποια «στάση» των χαιρετισμών, οι παρουσιάσεις βιβλίων χίων συγγραφέων, τα ευχάριστα (αλλά και τα δυσάρεστα), γεγονότα (γάμοι, χοροί, κηδείες, μνημόσυνα) συγκεντρώνουν ανάλογους Χιώτες.
Παρόντες ΟΛΟΙ σχεδόν σ’ αυτές τις εκδηλώσεις, αλλά ας μη θεωρηθεί καθόλου σκόπιμο αν αναφέρω τους πιο τακτικούς απ’ αυτούς, που είναι οι αγαπητοί φίλοι Κώστας Γκιάλας, Νίκος Τσικής, Παναγιώτης Βαρλάς, Κώστας Δ. Φαφαλιός, Σιδερής Πρώιος, Αντ. Μερούσης, Κώστας Κ. Μπουρνιάς, Γιάννης Ν. Ζορμπάς, Τάσος Τριπολίτης, Σταμάτης Μανές, Στέλιος Καράβολος,  Μαίρη Παπακωνσταντίνου, Καίτη Κόκοτα – Πολυχρονοπούλου, Μαίρη Κ. Φαφαλιού, Φανή Σωτηράκη – Αναιρούση, Δώρα Γαβαλά – Μονιούδη, Πόπη Χαλκιά – Στεφάνου, με το σύζυγό της, οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι Κώστας Μαρδάς και Σιδερής Γιαννακής, ο αγαπητός Νίκος Κ. Φαφαλιός, ο καπεταν – Κώστας Φράγκος κ.α.
Φέτος στην εκδήλωση για τον Περρίκο είχαμε τη χαρά (και την τιμή) της παρουσίας του συμπολίτη Υποναυάρχου Π.Ν. κ. Γιάννη Γ. Βορριά, αλλά και των μη Χίων, ― αλλά προσωπικών φίλων του γράφοντος, ― κ. Γιάννη Σταθόπουλου τ. Υφυπουργού Εθν. Αμύνης και Βουλευτή Λακωνίας με τη σύζυγό του και του Αρχιπλοιάρχου Π.Ν. ε.α. κ. Βαγγέλη Κορωναίου, ενώ από τη Χίο είδαμε με χαρά το φίλο πρόεδρο του Λ.Τ.Χ. κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και τους πολιτικούς Κ. Μουσουρούλη, Θ. Βαρίνο και Γ. Επιτροπάκη.

Να είναι όλοι καλά!

Δ.Ν. ΛΑΪΝΑΣ



Δυο χαρακτηριστικές φωτογραφίες Χίων. (Είναι παλαιότερες από τον εορτασμό του Αγίου Ισιδώρου στο Λυκαβηττό) στην Αθήνα: Στην πρώτη εξ αριστερών ο Δημ. Λαϊνάς, η Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το ζεύγος του Ακαδημαϊκού κ. Σταμάτη Κριμιζή. Στη δεύτερη ο γράφων, ο πολιτικός μηχανικός κ. Στέλιος Φράγκος, ο ακαδημαϊκός κ. Σταμάτης Κριμιζής και ο επίτιμος Λυκειάρχης κ. Νίκος Τσικής πρόεδρος του Δ.Σ. του «Δρομοκαϊτείου».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου