'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ '' ΚΟΡΑΗ ''






www.dimokratiki.org

Δημοκρατική Ανεξάρτητη Χιώτικη Eφημερίδα



ΔΕΥΤΈΡΑ, 4 ΜΑΡΤΊΟΥ 2013






Με εξαιρετικά θερμά λόγια περιγράφει ο φίλος και συνεργάτης Μιχάλης Καριάμης την εκδήλωση του ΚΟΡΑΗ, στην Αίθουσα της Αρχαιολογικής εταιρείας, για την παρουσίαση του βιβλίου «Η ιστορική αλήθεια για τη Μακεδονία» του κ. Νίκου Γ. Τσική. Δεν έλειψε κανείς από τους επιφανείς της Χιακής παροικίας και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον πρόεδρο της Αδελφότητας κ Αντώνη Χαροκόπο, ένα μεγάλο «Δάσκαλο» και δεινό χειριστή της Ελληνικής γλώσσας να τους καλωσορίζει.
Ακολούθως, ο σεμνός εκδότης του περιοδικού ΝΕΜΕCIS και Χιολάτρης κ. Γεώργιος Ν. Μπαχάς ανέλυσε το βιβλίο ανά κεφάλαιο και το Μακεδονικό πρόβλημα από το Α έως το Ω. Κατέληξε τονίζοντας με στόμφο «Αυτό το παραμύθι της Μακεδονίαςδεν είναι για παιδιά αλλά φτιαγμένο από μεγάλους για μεγάλους»
Τη θέση του στο βήμα πείρε ο ξεχωριστός Λυκειάρχης κ. Ισίδωρος Πρώιος, ο οποίος σχολιάζοντας το πόνημα του κ. Νικολάου Τσική, το χαρακτήρισε «προσφορά αγάπης για την πατρίδα». Αποκάλυψε ότι ο συγγραφέας δεν έγραψε το βιβλίο για να εκδοθεί αλλά για να «εκτονώσει το μένος του ενάντια στο ψέμα» «η αλήθεια και η αντικειμενικότητα προσφέρουν πολύτιμη προσφορά στη γνώση» «αυτό το βιβλίο μας κάνει κοινωνούς της αλήθειας»
Την εκδήλωση έκλεισε με λίγα αλλά περιεκτικά λόγια ο ίδιος ο συγγραφέας κ. Τσικής ευχαριστώντας όσους συνέτειναν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου