'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ο.Χ.Σ.Α ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ






ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ





Κυριακή, 13.05.07


Το μεσημέρι της Κυριακής, της 6ης Μαΐου , η Ομοσπονδία Χιακών Σωματίων Αττικής, πρόσθεσε άλλο ένα κρίκο, στην μακριά αλυσίδα των λαμπρών εκδηλώσεων της. Αυτή την φορά, ως τόπος των εκδηλώσεων μνήμης της επετείου για τη «Σφαγή της Χίου», επελέγη το πανέμορφο και φιλόξενο προάστιο των Αθηνών το Χαϊδάρι. Η εκδήλωση, άνοιξε με την αθρόα προσέλευση, των συμπατριωτών μας και όχι μόνο στο Μνημείο Ηρώων.Η πολυπρόσωπη και εντυπωσιακή φιλαρμονική του Δήμου, παιάνιζε, καθ’ όλη την διάρκεια της προσέλευσης κοινού και επισήμων.
Έντονη η παρουσία ένστολων νεαρών και νεανίδων με παραδοσιακές στολές της Χίου, καθώς επίσης και λαβάρων των συλλόγων, δέσποζαν του χώρου.
Ακολούθως, παρουσία των Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Αναστ. Νεράτζη, του Δημάρχου Χαϊδαρίου κ. Δημ. Μαραβέλια, του Επίτιμου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διακεκριμένου συμπατριώτη μας κ. Δημ. Λινού, του Προέδρου της Ο.Χ.Σ.Α, κ Αργ. Κοκκινάκη, Προέδρων και μελλών σωματίων. Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, τοπικών Συλλόγων και παραγόντων καθώς επίσης και πλήθος εκλεκτών συμπατριωτών μας, έγινε η Επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση αμέτρητων στεφάνων.
Συγκινητική η κατάθεση στεφάνων από συλλόγους τοπικών διαμερισμάτων από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Για παράδειγμα αναφέρω. Πόντιοι, Μακεδόνες, Πελοπονήσιοι, Νεοφωκέοι κ.α.
Ακολούθως, εν πομπή, προπορευμένων των Λαβάρων, οι συμμετέχοντες των εκδηλώσεων συγκεντρώθηκαν στην υπέροχη αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιρίου Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.
Δεν είναι υπερβολή εάν πούμε ότι, όταν οι προπορευόμενοι έφθαναν στην αίθουσα εκδηλώσεων, η ουρά ήταν ακόμα στο μνημείο.
Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε το μέλος του Συλλόγου «Φίλοι της Ποταμιάς», κ. Μιχάλης Καριάμης, ο οποίος κάλεσε επί σκηνής το φανταστικό χορευτικό, του Συλλόγου Πυργούσων, και με αυτόν τον τρόπο άνοιξε η εκδήλωση.
Τα παιδιά ντυμένα με τοπικές ενδυμασίες και με αρκετό μεράκι, έδωσαν ένα λαμπρό δείγμα των δεινών χορευτικών τους δυνατοτήτων, αποσπώντας, τα κολακευτικά σχόλια και το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Ο Πρόεδρος της ΟΧΣΑ, άνοιξε τον κύκλο των ομιλητών. Όπως πάντα λιγόλογος και μεστός ουσίας, αφού ανέπτυξε την ουσία της επετείου, ευχαρίστησε, από βάθους καρδιάς με τα θερμότερα λόγια, τον φιλόξενο Οικοδεσπότη Δήμαρχο κ. Μαραβέλια, για την τόσο σημαντική και συμβολική προσφορά του.
Ακολούθως, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, χαιρέτησε την όλη εκδήλωση, τους συντελεστές της και όλους τους παρευρισκόμενους.
Παραλλήλισε την Χίο και το Χαϊδάρι σαν «Μαρτυρικούς τόπους». Πρόσθεσε με έμφαση ότι το Χαϊδάρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους Χιώτες.
Έπλεξε εγκώμια στους Χίους. Τελειώνοντας βεβαίωσε την συμπαράσταση και την αρωγή του Δήμου και του ιδίου, προς την ΟΧΣΑ. Ευχαρίστηση του, είπε, να φιλοξενήσει στο εγγύς μέλλον κάθε εκδήλωση της ομοσπονδίας. «Ευχαριστώ που τιμήσατε το Χαϊδάρι», ήταν η τελευταία του φράση! Τον πανηγυρικό της ημέρας, κατάθεση ψυχής, διάβασε ο σεβαστός Φιλόλογος, πρώην Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης κ. Νικ. Τσικής.
Κυριολεκτικά, το ακροατήριο κρεμάστηκε από τα χείλη του λαμπρού «Δάσκαλου». Οι ιστορικές πτυχές του δράματος και ο θερμός λόγος του, καθήλωσαν τους πάντες.
Η κατάμεστη αίθουσα φορτίστηκε συγκινησιακά. Ας μην ξεχνάμε, τους δεσμούς του κ. Τσική, με την περιοχή μια και επί σειρά ετών, διετέλεσε Πρόεδρος του «Δρομοκαϊτειου» και ήταν αυτός, αντάμα, με τον γιατρό κ. Αν. Τριπολίτη, οι οποίοι έδωσαν την μάχη ώστε να επιστρέψει το θεραπευτήριο, σε Χιώτικα χέρια.
Μετά το πέρας της ομιλίας, του φωτισμένου Χιώτη, ο Δήμος Χαϊδαρίου, του απένειμε αναμνηστικά δώρα,μεταξύ των οποίων και το βιβλίο με την ιστορία του ιστορικού προαστίου.
Τους χαιρετισμούς έκλεισε η δραστήρια Πρόεδρος κ. Μαρία Μπρή– Παπαμακαρίου, Ακολούθησε προβολή DVD, με τόπους και ομορφιές, του Μυροβόλου νησιού μας, το οποίο παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον όλο το ακροατήριο.
Η τελετή έκλεισε, με ένα πλούσιο μπουφέ, το οποίο τίμησαν δεόντως, το σύνολο των καλεσμένων της λαμπρής εκδήλωσης.
Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι στον συγκεκριμένο Δήμο, η παρουσία των συμπατριωτών μας, είναι πολύ μεγάλη.
Η τοπική Χιακή παροικία, λόγω του μεγέθους και της ποιότητας των μελών της, κρατά έναν κυρίαρχο ρόλο, στην ζωή και στα δρώμενα αυτής εδώ της πανέμορφης γωνιάς της Δυτική Αττικής.
Σημαντικό ρόλο, για την εγκατάσταση, τόσου μεγάλου αριθμού συμπατριωτών μας σε αυτόν τον Δήμο, διαδραμάτισε το Χιώτικο ίδρυμα Ψυχικών νοσημάτων το γνωστό «Δρομοκαϊτειο Θεραπευτήριο», το οποίο μετρά προσφορά, στο κοινό σύνολο εκατό δέκα ετών.
Επιστέγασμα της λαμπρής παρουσίας των συμπατριωτών μας στο Χαϊδάρι, ο δραστήριος Σύλλογος των Πυργούσων, με Πρόεδρο την αεικίνητη κυρία Μαρία Μπρή – Παπαμακαρίου, της οποίας η συμβολή στην επιτυχία της όλης εκδήλωσης ήταν μεγάλη.
Την εκδήλωση τίμησαν: Αναστ. Νεράτζης, Υφυπουργός Ανάπτυξης.Ο Βουλευτής & πρώην Υπουργός κ. Γρηγόρης Νιώτης. Ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Αντ/δρος του «ΚΟΡΑΗ»,κ. Δ. Λινός, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Δημ. Μαραβέλιας, καθώς και ο π. Δήμαρχος κ. Ντηνιακός. Οι πρώην Πρόεδροι της Ο.Χ.Σ.Α κ. Αναστ. Τριπολίτης & Γ. Λιβανός

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ.  ΚΑΡΙΑΜΗΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου