'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΠΕΤΡΟΚΟΚΚΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ









04 03 2008





Μάγεψε η παρουσία του βιβλίου







Οι Πετροκόκκινοι στην Παλαιά Βουλή

Και όμως ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τους συμπατριώτες μας και οι εκδηλώσεις αφορμή για συνάντηση όσων βρίσκονται εκτός της ιδιαίτερης πατρίδας τους.
Αυτό απέδειξε η παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου «Το Γένος των Πετροκοκκίνων» της Λίλια Μπελοούσοβα στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής.
Ο Μιχάλης Καριάμης που μας απέστειλε σχετικό ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό, δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος ότι η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα της Ουκρανικής Πρεσβείας και τη στήριξη της Χιακής Αδελφότητας Αττικοβοιωτίας «Ο ΚΟΡΑΗΣ», μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα ως ορόσημο αυτών των ποιοτικών εκδηλώσεων.
Ομιλητές στην εκδήλωση, που έγινε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ενώ που σχολιάστηκε θετικά η μεγάλη παρουσία Χιωτών, ο καθηγητής Στέριος Φασουλάκης και η συγγραφέας.
Ευχάριστη απήχηση είχε το σλόγκαν  «Ένα βιβλίο σε κάθε βαπόρι». «Ταπεινά θα ρωτούσα, σημειώνει ο κ. Καριάμης, «Ποιος θα το διαβάσει; Πόσοι Έλληνες υπάρχουν πλέον στα Ελληνόκτητα πλοία;»
Στην εκδήλωση χαιρέτισαν:
- ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητήριου και Επίτιμος Δημότης Χίου, Γιάννης Πολυχρονόπουλος που κάλεσε το ακροατήριο αλλά και τους αναγνώστες του βιβλίου σε ένα ιστορικό ταξίδι στην Οδησσό την πόλη του ονείρου. Επισήμανε ότι η αρχή έγινε με τον κ. Σίμο Παληό και θα λάβει τέλος με την έκδοση δώδεκα βιβλίων τονίζοντας τη σημαντική δουλειά των εκδόσεων «απ».
 -  Ο Πρέσβης της Ουκρανίας, αφού μίλησε για τη μεγάλη προσφορά των Χιωτών στην Οδησσό χαιρέτισε προσωπικά από το βήμα τον κ. Παναγιώτη Τσάκο ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να καλέσει τους Έλληνες Πλοιοκτήτες να κάνουν επενδύσεις και σήμερα στη χώρα του.  
- Ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Ιστορικής Βιβλιοθήκης «ΚΟΡΑΗ» Χίου, Παύλος Καλογεράκης, κάλεσε όλους να επισκεφθούν το χώρο της αλλά και τη Χίο. Ευχαρίστησε δε τους συντελεστές της έκδοσης μια και τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν στη Βιβλιοθήκη.
- Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Χίου Σιδερής Αμέντας καθώς και
- εκπρόσωπος από την οικογένεια, ο κ. Δ. Πετροκόκκινος.




ΜΙΧΑΛΗΣ  Γ.  ΚΑΡΙΑΜΗΣ 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου