'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΠΙΤΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ








ΑΛΗΘΕΙΑ / ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ:




29/01/2009










Την Δευτέρα 25/1, στο κεντρικό κτήριο του Οίκου Ναύτη, στον Πειραιά έλαβε χώρα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ασφαλιστικού φορέα ο οποίος είναι αρμόδιος σε ό,τι αφορά παροχές, επιδόματα ασθενείας, ανεργίας, ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των ναυτικών.
Η σεμνή και λιτή εκδήλωση άνοιξε με τον καθιερωμένο λόγο του Προέδρου Ο.Ν. που για μια ακόμα φορά το τιμόνι του κρατάν τα στιβαρά χέρια του άξιου συμπατριώτη μας καπετάν Θανάση Βαρίνου.
Ο τελευταίος από όλους χαρακτηρίζεται ως «ο καλύτερος Πρόεδρος Οίκου Ναύτη όλων των εποχών» και δεν έχουν άδικο!
Έτσι με λίγα λόγια και απλά, από στόματός του μάθαμε ότι: 

• Ο Οίκος Ναύτου καλύπτει 222927 ασφαλισμένους.
• Με τη σωστή διαχείριση αυτή τη στιγμή ο Ο.Ν., καθομολογουμένως είναι το καλύτερο ταμείο, ανταποκρινόμενο στις υποχρεώσεις του απέναντι σε γιατρούς, φαρμακοποιούς, διαγνωστικά κέντρα και κλινικές που συνεργάζονται μαζί του.
• Αύξησε από 15 έως 30% όλα τα επιδόματα ασθενείας.
• Εκσυγχρόνισε το μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο των καταστημάτων Πειραιά και Αθηνών.
• Πήρε δεκάδες μέτρα, με στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.
• Από τον Οκτώβριο του 2008, λειτουργεί το σύστημα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.
• Οι ασφαλισμένοι μέσω του διαδικτύου παίρνουν πληροφορίες ή υποβάλλουν αιτήματα στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση www. Oikos.nautou.gr
Κυριότεροι στόχοι για το 2009, είναι οι κάτωθι:
- Να ολοκληρωθεί και να παραληφθεί το ολοκληρωμένο πληροφορικό σύστημα του Ο.Ν., συνδεδεμένο ON LINE, με τα 47 παραρτήματά του στην Ελλάδα, με ποσοστό κάλυψης 85%. Αποτέλεσμα της ανάπτυξης αυτών των προγραμμάτων θα είναι
1. Άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων
2. Μείωση κόστους προμήθειας φαρμάκων-ιατρικών επισκέψεων και εξετάσεων
3. Ποιοτική αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών
4.Δημιουργία «φακέλου ασθενούς» και «καρτέλας παροχών ασφαλισμένων»
5.Ουσιαστικός έλεγχος δαπανών.
Θα προχωρήσει η διαδικασία χορήγησης φαρμάκων με συμμετοχή 10%, για 16 νοσήματα.
- Αύξηση επιδόματος ανεργίας
Όπως τόνισε ο καπετάν Θανάσης «ο Ο.Ν., έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει αυτές τις κοινωνικές παροχές δίχως πρόσθετες πιστώσεις »
- Κάλυψη ελλείψεων προσωπικού.
Τέλειωσε το λόγο του, τονίζοντας με έμφαση «Η πολιτική της σωστής διαχείρισης επέτρεψε να συνεχίσουμε και τη χρονιά που μας πέρασε την υλοποίηση των οικονομικών στόχων που είχαμε βάλει για το 2008»,
Ακολούθησε η ευλογία της πίτας από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ. και οι αντιφωνήσεις των κ. κ. Γ. Βλάχου, Γ.Γ. ΛΛΠ και Ιωάννη Τζωάνου Γ.Γ ΥΕΝ- Ν. Πολιτικής.
Στη συνέχεια, μετά τους χαιρετισμούς και την ανάγνωση μηνυμάτων ακολούθησε δεξίωση.
Την μεστή ουσίας πεπραγμένων και εξαγγελιών εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Ι. Τραγάκης, Αντιπρ. της Βουλής των Ελλήνων – Β. Μιχαλολιάκος – Μελάς - Κουράκος – Διαμαντίδης – Μαντούβαλος – Δρίτσας , βουλευτές Πειραιά.
Πιτσουλάκης Αντ. Υπον/ρχος Λ. Σ – Ο εκλεκτός συμπατριώτης μας Μιχαηλίδης Στ. Αρχ/ρχος Λ.Σ. Ο συμπατριώτης μας κ. Αντ. Πιπεράς.– ο Πρόεδρος της Π.Ν.Ο καπ. Ι. Χαλάς - Ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ καπ. Γ. Βλάχος – ο Πρόεδρος της ΠΕΣΠΕΝ καπ. Δημ. Καραπιπέρης με σύσσωμο το Δ.Σ, των συνταξιούχων Ποιάρχων - ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κ. Αντ. Νταλακογιώργος. Ο γράφων, πρόεδρος του Ναυτικού Συλλόγου Κορυδαλλού «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»
Πραγματικά, ήταν ημέρα χαράς για τους ασφαλισμένους συναδέλφους του κύματος μα και για όλους τους Χιώτες, μια και όσα έχει υποσχεθεί μέχρι σήμερα ο καλός συμπατριώτης μας και καπετάνιος του Οίκου Ναύτη καπετάν Θανάσης Βαρίνος τα έκανε πράξη.
Και του χρόνου με υγεία!

Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πρόεδρος «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου