'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ










του Μ. Καριάμη
Εκτύπωση

Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2009 11:22

Όλοι ομολογούσαν ότι ήταν μια ξεχωριστή βραδιά στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας, Από πολύ νωρίς η ευρύχωρη αίθουσα του Σινέ  ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ  σχεδόν είχε γεμίσει. Παντού πηγαδάκια, γνωστών, φίλων και συγχωριανών. Στον χώρο υποδοχής του φιλόξενου Πολιτιστικού Πνεύμονα του Δήμου. Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Γρηγόρης Κασιμάτης αντάμα με τον Δήμαρχο Οινουσών κ. Ευ. Αγγελάκο και τον κ. Γ. Δανιήλ, αντάλλασαν φιλοφρονήσεις και απόψεις  Από κοντά τους οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Κ. Σπανός – Ι. Μελάς – Κ. Καλούδης. Σύσσωμο το Δ.Σ του Ναυτικού Συλλόγου Κορυδαλλού (ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ), καθώς και αρκετοί συμπατριώτες μας από όλα τα μέρη τ ης Χίου. Αυτή τη θερμή υποδοχή επιφύλαξαν για να υποδεχθούν το Θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Οινουσών «Γεώργιος Χρ. Λαιμός».Ζεστή απολαυστική ανάσα  στη παγωνιά του χειμώνα.

 Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του κ. Δ.Π. Κεφάλα εκ μέρους  των πολιτ. Ομάδων του Δήμου Κορυδαλλού. Με την εμφάνιση και μόνο των ηθοποιών επί σκηνής, τον σωστό φωτισμό, την άριστη σκηνοθεσία και την πολυχρωμία των φανταστικών κουστουμιών το κοινό έλαβε μια πρώτη καλή εντύπωση για του τι θα επακολουθήσει και δεν διαψεύστηκε.
Στα επί σκηνής δρώμενα,  το  να αναφερθείς ειδικά σε κάποιον από τους συντελεστές, θα αδικήσεις όλους τους άλλους. Πιστεύω ότι ο καθένας ήταν ο καλύτερος στον ρόλο του. Λειτούργησαν όλοι σαν μια καλοκαρδισμένη, προπονημένη και άριστα προετοιμασμένη ομάδα με φυσικό αποτέλεσμα να κερδίσει τις εντυπώσεις και του ποιο δύσκολου των ακροατών, σε σημείο που  αναρωτιέσαι  γιατί  κράτησε  η χαρά μόνο δυο ώρες. Αυτό που έδινε βάρος και έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι δεν είχαν να κάνουν με επαγγελματίες ηθοποιούς αλλά με απλούς ανθρώπους κατοίκους ενός μικρού ξεχασμένου και απομονωμένου νησιού στην ανατολική εσχατιά της Ευρώπης μια σπιθαμή απόσταση από την Ασία.
Αν πούμε πως «δίδαξαν» δεν θα είναι υπερβολή χάριν φιλοφρόνησης αλλά η αλήθεια. Ειλικρινά, τέτοια καλή εντύπωση έκανε ή όλη εκδήλωση και τόσο κολακευτικά σχόλια έγιναν από το φιλοθεάμων κοινό που όλοι οι συντελεστές τις εκδήλωσης όχι απλά θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι αλλά να πάρουν κουράγιο για το επόμενο θεατρικό έργο. Ας μη ξεχάσουν φυσικά ότι από την πρώτη  στιγμή τον πήχη τον έβαλαν ψηλά και δικαιώθηκαν. Το μόνο μελανό σημείο που θέλω να καταθέσω είναι  το εξής και δεν αφορά την παρούσα παράσταση αλλά το σύνολο σχεδόν των τελευταίων Χιακών εκδηλώσεων. Την απουσία ικανής εκπροσώπησης  εκ μέρους των συμπατριωτών μας. Τι άραγε συμβαίνει; Γιατί τέτοια απαξίωση; Έπαψε πλέον το κάθε μορφής κάλεσμα από τους φορείς της  Άγιας Πατρίδας  να συγκινεί; Τόσο πολύ αδιάφοροι γίναμε; Τόσα πολλά τα προβλήματα μας ή τόσο πεζή και τετριμμένη η ζωή μας;
Θα κλείσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές της οπτικοακουστικής πανδαισίας που ζήσαμε. Σας ευγνωμονούμε και σας περιμένουμε ξανανταμώσουμε στον  «Παράδεισο» !

Μιχάλης Γ.  Καριάμης



http://www.palo.gr/








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου