'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΤΟΜΗΣ Κ. ΠΕΡΡΙΚΟΥΤΡΊΤΗ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2008
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΤΟΜΗΣ Κ. ΠΕΡΡΙΚΟΥΛάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο άρθρο του καπετάν Μιχάλη Καριάμη


Σε ώρες δύσκολες για ότι αποτελεί το κράτος μας και το λαό μας. Σε μια Αθήνα με αποπνικτική ατμόσφαιρα, γεμάτη αποκαΐδια σπασμένα τζάμια και συντρίμμια κόπων μιας ολόκληρης ζωής, συνεδρίασε στο ξενοδοχείο ‘’ΤΙΤΑΝΙΑ’’ η επιτροπή προετοιμασίας για την εκδήλωση μνήμης «Κώστα Περρίκου, 2009»
Πριν τη συνάντηση , ο γράφων, με ρόλο συντονιστή της επιτροπής αντάμα με τον κ. Αιμ. Ευαγγελινό (Πρόεδρο Καλλιμασιωτών Αττικής) και τον κ. Στυλ. Μιχαλάκη, (Β Αντιπρόεδρο Ο.Χ.Σ.Α), επισκεφθήκαμε το κατεστραμμένο μνημείο του Χιώτη ήρωα. Απόλυτη καταστροφή. Η Προτομή, είχε καταστραφεί από τον όχλο.
Κάναμε γνωστό το συμβάν, στη Χίο. Αμέσως προσφέρθηκε να βοηθήσει με κάθε τρόπο και με όλες του τις δυνάμεις ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου και σεβαστός συμπατριώτης μας κ. Σταμάτης Κάρμαντζης

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, και με τη προσθήκη της
κ. Μαρίας Σούττη από την Ο.Χ.Σ.Α, λάβαμε αποφάσεις ώστε έγκαιρα να καταρτίσουμε σχεδιασμό και πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Ο Φιλόξενος οικοδεσπότης (Γενικός διευθυντής) του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ», κ. Δημητριάδης, (Σύζυγος Καλλιμασιωτίνας ) και πατέρας του γνωστού πρωταθλητή της κολύμβησης, εμπράκτως προσέφερε κάθε δυνατή εξυπηρέτηση για την πραγμάτωση μέρους της εκδήλωσης στο χώρο του.

Ακολούθως, επισκεφθήκαμε τον Χιώτη και Χιολάτρη κ. Γιώργο Μπαχά, εκδότη του Πανελλαδικά γνωστού εκλεκτού περιοδικού «ΝΕΜΕCIS», στον οποίο οφείλουμε πολλά για την περσινή εκδήλωση. Στο άκουσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής και την βεβήλωση του μνημείου, απλά ρώτησε εάν γνωρίζαμε το δημιουργό του έργου.
Αμέσως, αφήνοντας μας άφωνους, κάλεσε τον «Μεγάλο» Μιχάλη Κάσση και του ανέθεσε να ξανα-φιλοτεχνήσει την προτομή αναλαμβάνοντας προσωπικά τα έξοδα.
Τόνισε απλά ότι, δεν είναι πλούσιος, αλλά σαν Χιώτης, δεν σκέπτεται ούτε στιγμή καμιά άλλη εκδοχή , προσφυγή ή παράκληση για την επανατοποθέτηση της προτομής. Παρακαλούσε μόνο με στόμφο και με έμφαση τον καλλιτέχνη για τη σύντομη κατασκευή, ώστε οι εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων να γίνουν με τον χάλκινο ήρωα παρόντα !
Γνωρίζεται πολλούς να αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο ;
Ο κ. Γεώργιος Μπαχάς, από το μετερίζι του τιμά , προβάλει και υποστηρίζει με κάθε τρόπο τον Μυροβόλο τόπο μας. Επί σειρά ετών διαφημίζει στο περιοδικό του τη Χίο.
Σε μια από τις καλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, κατά την διάρκεια της παρουσίαση του βιβλίου της κ. Πόπης Στεφάνου – Χαλκιά, στην Ιερή Μονή Μουνδών, αναφερόμενος στον αείμνηστο Νίκο Γιαλούρη, τον είδαμε όλοι να δακρύζει. Γνωρίζω τον πόνο του, για την τύχη του έργου του μεγάλου μας ζωγράφου.
Γνωρίζω τον πόνο και την απορία του για την κατάντια της «κιβωτού» των Διευχών.
Γνωρίζω για την προβολή που κάνει για τους Αγίους της Χίου σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Αναρωτιέμαι, αν, σκέφθηκε ποτέ κανείς από τους υπεύθυνους αυτού του νησιού, (όχι να τιμήσει αυτόν τον σύγχρονο «Άγιο», γιατί δεν επιθυμεί προβολή και «φαμφάρες») αλλά να του γράψει ένα ευχαριστήριο γράμμα για την όλη προσφορά του για τη Χίο μας . Ή απλά να του πει μια καλή κουβέντα ;

Μιχάλης Γ. Καριάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου