'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ







ΑΛΗΘΕΙΑ / ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ:

23/04/2008










ΘΕΛΟΝΤΑΣ να συνεχίσει την παράδοση των καλών εκδηλώσεών της με μοναδικό γνώμονα την πολιτιστική άνοδο των συμπατριωτών μας, και την προβολή του νησιού μας στο ευρύ και φιλομαθές κοινό των συμπατριωτών μας -και όχι μόνον, του λεκανοπέδιου, η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής την Τρίτη 6 Μαΐου 2008, στις 20.30 στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (Πλατεία Αγίου Γεωργίου – Καρύτση 8 - Αθήνα), θα παρουσιάσει το υπέροχο βιβλίο «ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣΤΙΧΑ», του πασίγνωστου Χιώτη Διδάκτορα Ιστορίας, ερευνητή – Πανεπιστημιακού και πνευματικού ανθρώπου κ. Χρίστου Μπελλέ.
Η παρουσίαση η οποία θα αφορά την ελληνική και την αγγλική έκδοση, θα γίνει από τους κ.κ Αργύρη Κοκκινάκη- Πρόεδρο της Ο.Χ.Σ.Α, Κων/νο Σβολόπουλο – Ακαδημαϊκό–Ιστορικό, Βασίλη Βασιλικό – Συγγραφέα.
Στο μεταξύ έχοντας να αντιπαλέψει με μεγαθήρια στον τομέα του τουρισμού με χρόνια προβολή και παράδοση, το κλιμάκιο του νησιού μας έκανε ό,τι ήταν δυνατό καλύτερο, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια και ενδιαφέρον γνωριμίας εκ μέρους μεγάλου τμήματος των επισκεπτών, στα πλαίσια της Έκθεσης «Τουριστικό Πανόραμα 2008» που έλαβε χώρα από την 17 έως και την 20 Απριλίου, στο ΕΧΡΟΑΤΗΕΝS ΑΘΗΝΩΝ στην Ανθούσσα.
Το νησί μας εκπροσωπήθηκε επίσης και από το «Επιμελητήριο». Άξιο μνείας ότι και το περίπτερο του «Επαρχιακού Τύπου», είχε ως τιμώμενο τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας τη Χίο με τις χιώτικες εφημερίδες να κοσμούν σε περίοπτη θέση τους χώρους του περίπτερου.
Το Σάββατο 19/4 στις οχτώ το βράδυ, στην αίθουσα Β, του Εκθεσιακού χώρου Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου. Η Νομαρχιακή. Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και η Χιακή Αδελφότητα Αττικοβοιωτίας «Ο ΚΟΡΑΗΣ», έκαναν το καλύτερο δυνατόν για την επιτυχία της παρουσίασης των εκδηλώσεων οι οποίες περιλάμβαναν: Ομιλία του Αρχιτέκτονα Μηχανικού κ. Μανώλη Βουρνού με θέμα «Τα Μαστιχοχώρια και η οχυρωματική αρχιτεκτονική της Χίου».
Ομιλία του Ιστορικού- Ξεναγού κ. Θ. Καραμουσλή, με θέμα «Κοινωνία και οικονομία στη γη της Μαστίχας».
Αφήγηση χιώτικων παραμυθιών από την κ. Αγνή Στρουμπούλη, με μουσική πλαισίωση παραδοσιακών τραγουδιών της Χίου από τους Π. Λύκο, Σ. Μάντικα και Α. Αραπατσάκο. Ακολούθησε κέρασμα με γεύσεις Μαστίχας. 



ΜΙΧ. ΚΑΡΙΑΜΗΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου