'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΕΠΛΗΞΑΝ τα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ















18/01/2006



Κατέπληξαν τα «Μοναστήρια» 




Στην κατάμεστη αίθουσα διαλέξεων της Αρχαιολογικής Εταιρίας Αθηνών.

έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα η εκδήλωση αφιερωμένη στα Μοναστήρια της Χίου και στο βιβλίο της σεβαστής Δέσποινας των γραμμάτων, συμπατριώτισσας μας, κ. Πόπης Χαλκιά – Στεφάνου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα των Συλλόγων Κουρουνιωτών / Εγρηγοριασνών Αττικής και την Αδελφότητα του «ΚΟΡΑΗ».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσφώνηση του κ. Δανιήλ, υπό τον θείο ήχο σήμαντρου και της Χορωδίας Βυζαντινής μουσικής υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη Χάρη Νταραβάνογλου. Χαιρετισμούς, προς το ακροατήριο, απηύθυναν οι Πρόεδροι κ.κ. Στ. Μιχαλάκης και Αντ. Χαροκόπος.
Ακολούθως μίλησαν ο κ. Κ. Σκουτέρης – Καθηγητής Θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και η κ. Αγγελική Νικολοπούλου – Σκαρβέλη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι εξήραν την αρτιότητα, του περί ου ο λόγος βιβλίου.
Τέλος τον λόγο έλαβε η Σεβαστή συγγραφεύς, η οποία με την σεμνότητα και την ταπεινότητα που την διακρίνει, παρουσίασε διαφάνειες γνωστών Μοναστηριών του νησιού μας, εξιστορώντας παράλληλα τα όποια ιστορικά στοιχεία για το κάθε ένα εξ αυτών. Η εκδήλωση έκλεισε με ύμνους από τη χορωδία και το θερμό χειροκρότημα απάντων των παρευρισκομένων.

ΜΙΧ. ΚΑΡΙΑΜΗΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου