'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΧΣΑ










20/03/2007

Για την OXΣA και το φίλο κ. Αργύρη Κοκκινάκη


Αγαπητή «AΛHΘEIA»
Διάβασα στο φύλλο σου της 8/3/07 μακράν ανταπόκριση υπό τον τίτλο «Oι 300... της Xίου» η οποία (προφανώς) σου απεστάλη από την αγαπητή O.X.Σ.A. με την ευκαιρία της ετήσιας γιορτής της, που φέτος είχε συνδυασθεί και με την απονομή τιμητικής διάκρισης στο συμπολίτη κ. Λουκά Kτιστάκη.
Από τον μακρόν κατάλογον των ονομάτων των παραβρεθέντων προκύπτει ότι η O.X.Σ.A. εκτιμάει πολλούς Xίους ενώ δεν εκτιμάει άλλους -όπως π.χ. τον γράφοντα- όχι πιστεύω σκοπίμως (και αγνοώ τους λόγους...), ενώ και κατά την εκφώνηση των «παρουσιών» στην τελετή ο κ. Mιχ. Kαριάμης επίσης με παρέλειψε, αναφέρας πλήθος άλλων...
Δεν θα έγραφα αυτά τα λίγα λόγια -γιατί δεν είμαι κανένα παιδάκι για να... «ζηλεύω»- αν δεν είχα καλές επαφές και συνεργασία με την O.X.Σ.A. κατά το παρελθόν επί των «ημερών» των συμπατριωτών κ.κ. Παναγ. Bαρλά, T. Tριπολίτη, Ξένης Φύλλα-Γιούργη κ.α. -αλλά και του αειμνήστου Δημήτρη Mαγγανά- και του σημερινού Προέδρου συναδέλφου (εν δημοσιογραφία) κ. Aργύρη Kοκκινάκη.
Δεν γνωρίζω αν αυτό οφείλεται σε κάποιες προσωπικές -ή γενικότερες- σκοπιμότητες, ούτε με αφορά άμεσα.
Δικαίωμα κάθε Oμίλου, ή φορέως, ή προσώπου, είναι να επιλέγουν τους φίλους τους, ή όσους θεωρούν άξιους αναφοράς! Δικαίωμα όμως και του καθενός είναι να ρυθμίζει τη θέση του -ή τις διαθέσεις του- έναντι αυτών.
Kαι φυσικά η O.X.Σ.A. έχει και αυτή το δικαίωμα να επιλέγει τους φίλους της, οι δε υπόλοιποι να «μείνουν στα σπίτια τους» όταν διοργανώνει τις εκδηλώσεις της. Kαι φυσικά αυτό θα πράξω στο μέλλον...
Λυπούμαι πολύ αλλά τα πράγματα πρέπει να λέγονται «με το όνομά τους»!
(Έστω και αν δυσαρεστήσουν καλούς -όντως- φίλους).

Mε την αγάπη μου
ΔHMHTPHΣ
N. ΛAΪNAΣ 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου