'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ






Θάλασσες και καράβια που αγαπήσαμε σε ένα... Παλατάκι



08 - 11 - 2008








Δεν ήταν λίγοι οι τυχεροί, που είχαν την καλή τύχη να παρευρίσκονται στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του κ. Αναστ. Βαλιδάκη, «Θάλασσες και καράβια που αγαπήσαμε».
Λέγω τυχεροί, γιατί πέρα από τα εκθέματα, είχαν τη σπάνια ευκαιρία να επισκεφθούν ένα κτήριο στολίδι. Ένα κόσμημα των δυτικών συνοικιών του λεκανοπέδιου. Ένα πραγματικό «ΠΑΛΑΤΑΚΙ», στο Χαϊδάρι.
Ειλικρινά μείναμε έκθαμβοι από το αρχιτεκτόνημα, άσε που πολλά από τα εκθέματα ξύπνησαν μνήμες.
Άξιοι συγχαρητηρίων οι συντελεστές της όλης παρουσίασης οι οποίοι δεν είναι άλλοι από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου, τη Νομαρχία Χίου και το Σύλλογο Πυργούσων Αττικής «Το Πυργί Χίου» με την ακούραστη πρόεδρο του κ. Μαρία Μπρη – Παπαμακάριου και τους άξιους παραστάτες της.
Ο εκθεσιακός χώρος γέμισε ασφυκτικά. Κατάφεραν και ήταν όλοι εκεί οι δυο βουλευτές του νησιού μας. ο Αντ/ρχης κ. Φαρατζής, Ο Πρόεδρος της Ο.Χ.Σ.Α κ. Αργ. Κοκκινάκης με τους αντιπρόεδρους κ.κ Κ. Λυμπουσάκη και Σ. Μιχαλάκη. Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Μαραβέλιας. Ο επί εικοσαετία Δήμαρχος κ. Ντηνιακός. Ο πρόεδρος του Πνευμ. Κέντρου κ. Ηλίας Περιμένης. Ο γράφων ως πρόεδρος του ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ και αρκετά μέλη των ναυτικών του Κορυδαλλού. Ο πρόεδρος των Χίων της Ελευσίνας κ. Κ. Μαλαχιάς. Πλήθος συμπατριωτών μας από κάθε γωνιά της Αττικής. 

Οι ομιλητές, παρ’ ότι ήταν πολλοί, περιορίστηκαν σε λιτούς χαιρετισμούς και δεν κούρασαν. Έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Αντινομάρχη Χίου και του Δήμαρχου Χαϊδαρίου και όχι μόνο. Ο Δήμαρχος, βρήκε ακόμα για μια φορά την ευκαιρία να τονίσει δημόσια την ευεργετική παρουσία των Χίων και του Δρομοκαΐτειου Ιδρύματος στο Δήμο του.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής, με τη συνδρομή Δημάρχου και Πυργούσων Χαϊδαρίου έχει κάνει μια από τις πολυπληθέστερες και επιτυχημένες εκδηλώσεις της.
Ο Γράφων Παρόντων Προέδρου και αντ/δρων της Ο.Χ.Σ.Α είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις σκέψεις του και να ζητήσει τη συνδρομή της Πολιτειακής και Πολιτικής ηγεσίας του νησιού μας για την αναβάθμιση των εκδηλώσεων της Αθήνας στη μνήμη του Πανέλληνα ήρωα Κ. Περρίκου.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9/11. Ολόψυχα καλή επιτυχία! 


Του Μιχάλη Γ. Καριάμη







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου