'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΔΥΟ ΝΕΑ ΧΙΩΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ





07/04/2006



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ


2 νέα Χιώτικα βιβλία

Α ) 

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας δικηγόρου, κ. Νικολάου Σ. Χαλκιά με τίτλο «Ο χαρακτήρας του Χιώτη & περίεργες πραγματικές παλιές ιστορίες και άλλα». Ως γνωστόν, ο πολυγραφότατος Βολισσιανός για πάρα πολλά χρόνια ήταν προϊστάμενος του Νομικού Τμήματος του ΝΑΤ. Διετέλεσε δε πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας Αττικοβοιωτίας «Ο ΚΟΡΑΗΣ» για δύο συνεχόμενες περιόδους. 
Το καλογραμμένο βιβλίο, μέσα στις 72 σελίδες του, περιέχει ανάλυση του χαρακτήρα των ανθρώπων του νησιού μας, παραθέτοντας τα αμέτρητα προτερήματα τους μέσα από ξεκαρδιστικές αληθινές ιστορίες. Ποιεί ξεχωριστή τιμή στον Καρδαμυλίτη καπ. Άγγελο Αγγελιδάκη, αφιερώνοντας του ένα κεφάλαιο.
Τις τελευταίες σελίδες κοσμούν έγχρωμες φωτογραφίες, με προσφιλή του θέματα.
Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκου». 

Β)Την Κυριακή 9 Απριλίου, στις 11:00 π. μ. στην αίθουσα του «Συλλόγου των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος», επί της οδού Σίνα 16 στην Αθήνα, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Κουρουνιώτη δημοσιογράφου συγγραφέα, κ. Γιάννη Γ. Μιχαλάκη, με τίτλο «Αποδήμων Οδύσσεια» . 
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου «Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. :
Ευάγγελος Σορόγκας – Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου – Συγγραφέας.
Γεώργιος Γιάνναρης – Καθηγητής Πανεπιστημίου – Συγγραφέας
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η κ. Μάρθα Κυριακάκη. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο κ Πέτρος Μοσχούρης , υπεύθυνος του «Αυλόγυρου». Η παρουσία της Χιώτικης παροικίας Αττικής θα είναι τιμή για τον Συγγραφέα και τον Σύλλογο. 

ΜΙΧ. Γ. ΚΑΡΙΑΜΗΣ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου