'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ο ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΩΤΗΣ ΗΡΩΑΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ














Ο Καλλιμασιώτης ήρωας Κ. Περρίκος τιμήθηκε από τους Χιώτες της Αττικής




Πε 14/2/2008 



 του Μιχάλη Καριάμη



Ίσως η Κυριακή 10 του Φλεβάρη, να ήταν η ποιο παγερή ημέρα του φετινού χειμώνα.  Χαυτεία, λίγο πριν το μεσημέρι, μια δράκα ηρωικών συμπατριωτών μας, δεν ξέχασαν να δώσουν το παρών τους , θέλοντας να τιμήσουν τον Καλλιμασιώτη Αντισμήναρχο ήρωα  Κώστα Περρίκο.
Δεν ήταν μόνο το ξεροβόρι και ο χιονιάς, που λειτουργούσαν αποτρεπτικά και μόνο στη σκέψη να στηθείς  όρθιος στη μέση του δρόμου. Παράλληλα την αυτή ημέρα και ώρα στην Αθήνα έκοβαν την πίτα τους αρκετοί Χιώτικοι Σύλλογοι των Αθηνών. Απλά και μόνο αναφέρω τους Βολισσιανούς. Τους Φίλους του Χιώτικου Χωριού. Του Βασιλειώνοικου και πιθανόν κάποιοι άλλοι.
Κόντρα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, με ξεχωριστές παρουσίες τις κόρες του ήρωα  κ. κ. Ανθή Περρίκου- Παγκά και Ρίτα Περρίκου-Κωνσταντίνου παρουσία δύο ιερέων των συμπατριωτών μας και αρκετών περαστικών έγινε το καθιερωμένο εδώ και χρόνια τρισάγιο.  Ο Γ.  Γραμματέας του Συλλόγου Καλλιμασιωτών Αττικής, κατέθεσε δάφνινο στέφανο. Ο Πρόεδρος κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός, παρέθεσε με απλά κατανοητά λόγια, την ζωή, τα κατορθώματα και την θυσία του Περρίκου. Προτού τελειώσει το λόγο του, δεν ξέχασε να αποδώσει τα πρέποντα σε αυτούς οι οποίοι βοήθησαν ώστε ο περιβάλλον χώρος  και το συγκρότημα του μνημείου να έχουν καθαριστεί και στην κυριολεξία να λάμπουν !
Ειλικρινά αρμόζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Αθηναίων για την ευαισθησία και την αμέριστη φροντίδα που έδειξε στις εκκλήσεις  του Χιολάτρη εκδότη κ. Γεωργίου Μπαχά, ο οποίος αυτοπροσώπως παρακολουθούσε, μέχρι την τελευταία στιγμή τις ενέργειες των αρμοδίων συνεργείων και των προϊσταμένων  του Δήμου, και με ενημέρωνε για την διαμορφούμενη κατάσταση.
Οι προτομές, και τα βάθρα καθαρίστηκαν από τα πάσης φύσεως γκράφιτι και συνθήματα. Η Βιβλιόσχημη πλάκα μετά από αρκετό καιρό επανήλθε στην πρέπουσα κατάσταση.
Δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι, ρωτούσαν πότε εντοιχίστηκε εκεί νομίζοντας ότι ήταν κάτι νέο. Έκπληκτοι από τη σύναξη, ρωτούσαν να μάθουν για τον Περρίκο και τους συντρόφους του. Έμειναν μαζί μας, άκουσαν ευλαβικά και έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Οι ουρανομήκης  φωνές «Άξιος» . «Άξιος» δόνησαν την ηρεμία της περιοχής.
Δεν έμεινε ασχολίαστο το γεγονός της παρουσίας αρκετών υπέργηρων και ηλικιωμένων  συμπατριωτών μας.
Απέδειξαν με την παρουσία τους ότι ξέρουν να τιμούν!
Πέρα από τους Καλλιμασιώτες οι οποίοι δικαιωματικά έχουν το γενικό πρόσταγμα την τιμή και την ευθύνη της εκδήλωσης, λάμπρυναν με την παρουσία τους την τελετή αρκετοί εκλεκτοί συμπατριώτες μας όπως οι  κ. κ. : Στυλ. Μιχαλάκης  Β΄ Αντ/δρος της Ο.Χ.Σ.Α. – Αν. Τριπολίτης, πρώην Πρόεδρος της Ο.Χ.Σ.Α – Μιχ. Μιχελάκης Προϊστ. Πρωτ. Εκπαίδευσης /Πρ. Πρόεδρος Καλλιμασιωτών – Ισίδ. Πρώιος, Λυκειάρχης – Δ. Λαϊνάς . – Ν. Γεωργούλης (ΠΟΛΙΤΗΣ).- Αντ. Παληός (Αλφα πι) - Μαρία Σούττη – Στ. Μαννές – Στ. Καράβολος – Στ. Ζουμίδης – Ντούλης  κ.α
Η εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα σε παρακείμενο Caf?, με την προσδοκία, την βοήθεια και τις ευχές όλων ότι κάθε χρόνο η εκδήλωση θα είναι καλύτερη ώσπου να πάρει την θέση η οποία της αρμόζει.

Chios News









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου