'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η ιστορία μιας προτομής








ΑΛΗΘΕΙΑ / ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ:



24/12/2008


Η ιστορία μιας προτομής






Ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ καταξιωμένος χιώτης εκδότης κ. Γεώργιος Μπαχάς, με κινήσεις που προκαλούν θαυμασμό, φέρνει σε αίσιο πέρας το θέμα αποκατάστασης του μνημείου Κ. Περρίκου στην Αθήνα.
Στο γενικό πρόγραμμα, προετοιμασίας εκδηλώσεων μνήμης «Κ. ΠΕΡΡΙΚΟΥ 2009», η επιτροπή αποτελούμενη από τους κ. κ. Γ. Μπαχά, Στ. Μιχαλάκη και τον γράφοντα επισκέφθηκε το ατελιέ του γνωστού γλύπτη κ. Μιχάλη Κάσση.
Συζητήθηκε και επισημάνθηκε η χρονική στενότητα καθώς και οι διαδικασίες επανατοποθέτησης της νέας προτομής στον καθορισμένο χώρο.
Μετά τις διαβεβαιώσεις του καλλιτέχνη για το αίσιο πέρας του όλου εγχειρήματος εντός των χρονικών ορίων ο εκδότης του περιοδικού «ΝΕΜΕCIS» προκατέβαλε, σημαντικό χρηματικό ποσόν της αξίας της υπό χύτευση προτομής, εκπλήσσοντας δε όλους τους παριστάμενους, ζήτησε από τον καλλιτέχνη το εκμαγείο της προτομής, ώστε αυτό να λάβει την πρέπουσα θέση στο λαμπρό Λαογραφικό Μουσείο της Καλλιμασιάς.
Ο κ. Κάσσης, τοποθετήθηκε κατ’ αρχάς θετικά. Μετά την έντονη επιθυμία του κ. Μπαχά, για την τύχη του εκμαγείου, το όλο θέμα θα συζητηθεί διεξοδικά σε μελλοντική συνάντηση.
Στα θετικά της ανταπόκρισης της όλης υπόθεσης για το θέμα «Κ. ΠΕΡΡΙΚΟΣ», είναι η επικοινωνία της κ. Ρένας Δαμίγου, υπευθύνης του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Χίου, για να εκφράσει για μια ακόμη φορά την ενεργό συμμετοχή του πρώτου Δήμου του νησιού μας.
Στα ίδια πλαίσια υποστήριξης και συμμετοχής με το Λιμενικό Ταμείο Χίου και τον Πρόεδρο του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, κινήθηκε και ο συμπατριώτης μας κ. Θανάσης Βαρίνος, Πρόεδρος του Οίκου Ναύτη, πρώην Βουλευτής Χίου.
Ο εκλεκτός Χιώτης, με το άκουσμα της καταστροφής της προτομής από το στόμα μου, εκδήλωσε την επιθυμία συμμετοχής του με κάθε τρόπο στην όλη υπόθεση.
Αιτιολογώντας δε την επιθυμία συνεισφοράς, έκανε γνωστό ότι το οίκημα της Ε.Σ.Π.Ο, που ανατίναξε ο Κ. Περρίκος, αποτελεί ιδιοκτησία του Οίκου Ναύτη, όπου και τα σημερινά γραφεία Ο. Ν. Αθηνών και γραφείων του Ν.Α.Τ.
Άλλη μια παράμετρος, που αρχίζει να διαφαίνεται, είναι η συγγραφή βιβλίου σχετικά με τη ζωή, τη δράση και τα μηνύματα του χιώτη οραματιστή.
Από όσα γνωρίζουμε, ικανό συγκεντρωμένο υλικό κατέχει ο ακούραστος συγγραφέας /ερευνητής καπετάν Δημήτρης Μελαχροινούδης, στον οποίο δικαιωματικά ανήκει αυτή η «ξεχωριστή τιμή»
Τελειώνοντας, θέλω να επισημάνω τα αμέτρητα τηλεφωνήματα συμπατριωτών μας, οι οποίοι αγκάλιασαν θετικά την όλη ενωτική κίνηση Ο.Χ.Σ.Α – Καλλιμασιωτών- Ιδιώτη. Η όλη επιτυχία, θα λειτουργήσει πιλοτικά με ευεργετικές προοπτικές για όλους τους συλλόγους και τον «Θεσμικό ρόλο» της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής.
Αδέλφια, καλές γιορτές. Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με οράματα και προοπτικές για τη Χιώτικη Παροικία!




Μιχάλης Γ. Καριάμης






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου