'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ http ΚΑΙ https


ΥΠ '    ΟΨΗΝ  ΣΑΣ ................................!!!!!!!! Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του http και https;
-  Προσέξτε την τεράστια διαφορά ενός «s»...

 - Η διαφορά μεταξύ http:    Παράδειγμα: http://www.nbg.gr/wps/portal/el/Home      και   https:  Παράδειγμα: https://ibank.nbg.gr/wps/portal/LoginPageMap?lang=el- Και οι δύο διευθύνσεις αφορούν την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, που εδώ χρησιμοποιώ απλά ως παράδειγμα. Ποια όμως είναι η διαφορά μεταξύ του http και https;- Η διαφορά τους όπως διαπιστώνετε εύκολα είναι ένα    «s»  Αυτό το γραμματάκι όμως είναι όλα τα λεφτά.  Αυτό το «s» σημαίνει SECURE (ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΣΙΓΟΥΡΙΑ).                                                                                                               


- Συνήθως όταν  επισκέπτεστε ένα site  ( ιστοσελίδα), αν  κοιτάξετε τη διεύθυνση στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε  (INTERNET EXPLORER , MOZZILA,  CHROME κ.λ.π) κατά 90%  η διεύθυνση  της ιστοσελίδας που κοιτάτε  ξεκινάει  με    http:// ........

-  Αυτό σημαίνει ότι επικοινωνείτε εκείνη τη στιγμή με το συγκεκριμένο site σε μία «ακάλυπτη γλώσσα» .  Με άλλα λόγια, είναι δυνατόν κάποιος να «κρυφακούσει» τη συζήτηση του υπολογιστή σας με την ιστοσελίδα. Αν π.χ. συμπληρώσετε μια φόρμα στην ιστοσελίδα αυτή , κάποιος μπορεί να δει και να εκμεταλλευτεί εν αγνοία σας, τις πληροφορίες που στέλνετε σε αυτήν την τοποθεσία.
-  Γι 'αυτό ποτέ δεν θα καταχωρείτε τα στοιχεία σας και ιδιαίτερα αριθμούς πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών σε μια ιστοσελίδα που ξεκινάει με  http://.........../- Τέτοιες καταχωρήσεις μπορείτε να κάνετε ΜΟΝΟ εάν η ιστοσελίδα με την οποία συνομιλείτε αρχίζει με https:// πράγμα που σημαίνει  ότι ο υπολογιστής σας «συνομιλεί» με την ιστοσελίδα αυτή, με έναν ασφαλή κώδικα που κανείς δεν μπορεί να παρακολουθήσει.-  Αν μια ιστοσελίδα,  σας ζητήσει ποτέ να εισάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας για παράδειγμα, θα πρέπει αυτόματα να κοιτάξετε  αν η διεύθυνση αρχίζει με https://./- Σε αντίθετη περίπτωση  δεν πρέπει ποτέ να εισάγετε ευαίσθητες πληροφορίες .... όπως ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας,.

ΞΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΝΩΣΗΣ ................ !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου