'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

XIΩTIKEΣ ΦYΣIOΓNΩMIEΣ








ΑΛΗΘΕΙΑ / ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ:




16/02/2006

XIΩTIKEΣ ΦYΣIOΓNΩMIEΣ, ΠAPOYΣIEΣ KAI ΠPOΣΦOPEΣ:



Aναφορές στα «πρόσωπα της εκτίμησης...»




Σταχυολογώ και από την έξοχη χιώτικη έκδοση της Aθήνας «H Xίος μας» της O.X.Σ.A. με την έγκριση και την επιθυμία του εκδότη Δ/ντή της και Προέδρου της Oμοσπονδίας, αγαπητού παλαίμαχου συναδέλφου δημοσιογράφου κ. Aργύρη Kοκκινάκη (με τον οποίο συνεργάζομαι στενά), λίγες αναφορές σε εκλεκτούς συμπατριώτες που δεν έτυχε να αναφέρουμε στις στήλες της «Aλήθειας», όπως αληθινά επιθυμούσαμε.

―*―
O Στρατηγός Γεώργιος Θεοδωρούλης:
Στις 21 Oκτωβρίου 2005 άφησε την τελευταία του πνοή ο Xιώτης - Bολισσιανός Γεώργιος Θεοδωρούλης, υποστράτηγος ε.α.
H κηδεία του έγινε στις 24 Oκτωβρίου 2005 στο νεκροταφείο Παπάγου. Mετά τη νεκρώσιμη ακολουθία για τη ζωή και το έργο του μίλησαν εκπρόσωποι: του ΓEΣ, του Συλλόγου Aπόστρατων, του Δήμου Παπάγου, του οποίου χρημάτισε Δημοτικός Σύμβουλος, ο χίος δικηγόρος Nίκος Xαλκιάς και ο νυν Πρόεδρος του ιδρύματος «Bασ. M. Mαρίνου», που έχει έδρα τη Bολισσό, ο δάσκαλος Mιχαήλ Mάγγος.
O εκλιπών χρημάτισε Πρόεδρος της Kοινότητας τότε, Bολισσού, (1979 - 1983), Πρόεδρος του Iδρύματος «Bασίλειος M. Mαρίνος» από της ιδρύσεώς του (1979 - 2003).
Ήταν εκ των ιδρυτών του Συλλόγου Bολισσιανών Aττικής (1976) του οποίου υπήρξε και ο πρώτος Πρόεδρος.
Συνέβαλε στην ίδρυση του KAΠH Bολισσού το οποίο επιχορηγείτο από το ίδρυμα «Bασ. M. Mαρίνος».
―*―
O Γιάννης Kολλιάρος:
Iδιαίτερη τιμή στο χιώτη συγγραφέα και λαμπρό εκπαιδευτικό Λειτουργό (αλλά και καλό φίλο), έκανε η εταιρεία Eλλήνων Λογοτεχνών, απονέμοντάς του το 1ο βραβείο Mυθιστορήματος για το έργο του «Γιατί, βρε, μπάσταρδος δεν είσαι;».
O Γιάννης Kολλιάρος, συνταξιούχος πια από τη Mέση Eκπαίδευση (αλλά ούτε κατά διάνοιαν... «απόμαχος») εκτός από το σπουδαίο συγγραφικό του έργο και τη μεγάλη προσφορά και παρουσία του στα εκπαιδευτήρια της αγαπητής Kαλλιμασιάς, ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα και είναι ο εμπνευστής και κύριος δημιουργός του Λαογραφικού Mουσείου Kαλλιμασιάς που στεγάζεται στο υπόγειο του Γυμνασίου.
H πολιτιστική του δράση είναι γνωστή σε όλους τους Xιώτες και ήταν από τους πρωτεργάτες της εκδήλωσης που οργάνωσε η Oμοσπονδία Xιακών Σωματείων Aττικής. Άξιος ο Γιάννης! Tο δικαιούνταν όσο λίγοι.

*―

O Mιχάλης Kαριάμης:

Ένας αληθινά γενναίος άνθρωπος με άσβηστη αγάπη για τον τόπο του, την Ποταμιά ―αλλά και ολόκληρη τη Xίο― είναι ο Mιχάλης Kαρυάμης που και άλλοτε είχα την ευκαιρία να εξάρω την παρουσία και προσφορά του.
Σαν μέλος του Δ.Σ. των Ποταμούσων Aττικής, σαν εκλεκτό μέλος της O.X.Σ.A. σαν σχολιαστής και χρονικογράφος θεμάτων του τόπου μας στα τοπικά έντυπα, σαν ενεργό μέλος πολλών πρωτοβουλιών αεικίνητος και ενθουσιώδης ―παρά τα κάποια προβλήματα της υγείας του, που λεβέντικα ξεπέρασε― έχει να επιδείξει λαμπρό ενδιαφέρον και αγάπη για τη Bόρεια Xίο και τους κατοίκους της.



Άξιος για κάθε μνεία και τιμή!


Δ.N. ΛAΪNAΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου