'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ



           

                ΠΑΡΑΘΥΡΟ  ΕΛΠΙΔΑΣ 


Βρέχει ασταμάτητα εδώ και πολλές ώρες. Κάπου – κάπου ο ήχος της βροντής, πιστός ακόλουθος της αστραπής, κάνει έντονη την παρουσία του σκεπάζοντας κάθε θόρυβο, στο πνιγμένο από αιθαλομίχλη λεκανοπέδιο. Τα πάντα σκοτεινά και θλιβερά. Ούτε οι γιορτές των Χριστουγέννων δεν μπόρεσαν να τονίσουν με μια χαρμόσυνη πινελιά τις άσχημες μέρες που ζούμε. Αυτά που ζεις. Αυτά που ακούς και βλέπεις τριγύρω σου, σε προϊδεάζουν απελπιστικά για το αύριο, κυρίως των παιδιών και των εγγονιών σου, που έχουν την ατυχία να ζουν σε μια πατρίδα χωρίς ελπίδα  και αύριο. Στέκομαι ορθός, πίσω από το τζάμι που το δέρνει αλύπητα η βροχή. Το βλέμμα μου προσπαθεί, χωρίς να το καταφέρει, να διακρίνει στο βάθος του ορίζοντα τον Υμηττό. Αδύνατον. Τα πάντα μαύρα και θολά σαν την καρδιά μου. Τα μάτια θολώνουν .... λίγα καυτά δάκρυα κυλούν στις παλιές θύμησες. Τέτοιες μέρες ήταν και τότες . Δυο τρεις μέρες μετά τη σκόλη των Χριστουγέννων. Έβρεχε ακατάπαυστα και κείνη τη μέρα σαν κτύπησε το τηλέφωνο. Με καλούσαν από το γραφείο για να μου πουν πως τα Φώτα ή του Άγιου Γιαννιού, θα έφευγα για την Κορέα να πάω να παραλάβω ένα νεότευκτο πλοίο για το παρθενικό του ταξίδι. 



                                           Το m/v  '' ANANGEL  SPLEDOUR ''

Ένα δάγκωμα στη καρδιά. Κάτι σαν χαστούκι στο μάγουλο η πρώτη αντίδραση. Άντε πάλι ....μάζεψε όλο σου το βιός σε μια βαλίτσα. 
Πάρε και την οικογένεια σου σε δυο τρεις φωτογραφίες και πες αντίο σε όλους για καιρό σκέφτηκα και συννέφιασα. Τα μάτια των δικών μου με μιας θόλωσαν . Μας χάλασαν τις γιορτές ξεστόμισα. Στο σπιτικό μου όλες μαυροφορεμένες. Προ λίγων μηνών, είχε σαλπάρει για το στερνό του ταξίδι, αναπάντεχα ο κύρης μου. Τα παιδιά μου, φοιτητές τότε, είχαν έρθει προ λίγων ημερών για να περάσουμε μαζί τις Άγιες μέρες. Για να δώσω μια διέξοδο στη στεναχώρια είπα «Πάω στο γραφείο να κανονίσω για να  περάσω από γιατρούς». Κάπως έτσι ξέκοψα από το σπίτι για να μη με δουν δακρυσμένο αλλά να μη δω και εγώ τους δικούς μου να σκουπίζουν κρυφά το δάκρυ τους. 


Φωτογραφία αυτής της εποχής με την Φωτεινή μου

Την άλλη μέρα, στις 28/12, πρωί – πρωί άρχισα και πάλι τη γνώριμη διαδικασία των ναυτικών προ της ναυτολόγησης τους στο καράβι. Τον ιατρικό έλεγχο. Τα πάντα βρέθηκαν εντάξει. Την επόμενη ξεκίνησα να υποβληθώ σε έλεγχο ακτίνων. Άξαφνα, ο ιατρός  της ασφάλειας, άρχισε να ωρύεται και να φωνάζει απρεπέστατα σε κάποιον ο οποίος ενώ γνώριζε την κατάσταση του, προσπαθούσε να ναυτολογηθεί για τους ευνόητους λόγους. Τον κακομοίρη σκέφθηκα, θυσιάζει τη ζωή του για την οικογένεια του. Από τις σκέψεις μου με απέσπασε η οργισμένη φωνή του ακτινολόγου. Έκπληκτος τότε κατάλαβα ότι όλος αυτός ο σάλος στόχευε εμένα. Η Αγωνία και η ταραχή απέτρεψαν την δική μου οργή. Απλά παρακλητικά του ζήτησα να μάθω τι έβλεπε. Ρώτησε αν είχα πυρετό ή αιμοπτύσεις. Ζήτησε να βγάλω τις κάλτσες μου και να δει αν ήταν πρησμένα τα πόδια μου. Με ρώτησε αν είχα βήχα ή κάτι άλλο. Τα πάντα αρνητικά. 



Άσπρισε η κεφαλή της μέσα σε λίγες ώρες

Με όμορφο πλέον τρόπο, ζήτησε να ξαναπάω στο μηχάνημα. Παράλληλα φώναξε άλλους τρεις ακτινολόγους. Έντρομος τους είδα να γίνονται σκυθρωποί και να σιγοψιθυρίζουν συνωμοτικά. Μετά από κάμποση ώρα αγωνίας, ο επικεφαλής της ομάδας με φώναξε στο γραφείο του και με κατεβασμένο κεφάλι μου είπε «Έχεις μεγάλο αγώνα μπροστά σου».  «Ο Θεός μαζί σου , αλλά Ψάξε να βρεις καλό γιατρό μα πρώτα από όλα καλό άνθρωπο». Έφυγα από το ιατρείο τρεκλίζοντας. Περπατούσα μες τη βροχή ελπίζοντας πως κάποιος απρόσεκτος, βιαστικός οδηγός δε θα με δει. Συντετριμμένος παραπαίοντας έφθασα στο γραφείο. Τους είπα να ψάξουν να βρουν καπετάνιο. Δεν πίστευαν αυτά που άκουγαν. Δεν το χωρούσε ο λογισμός τους πως το καραβόσκυλο που ήταν μπροστά τους, μετρούσε λίγους μήνες ζωής. Ο καπτά Νίκος των πληρωμάτων έβριζε τους γιατρούς στο τηλέφωνο. Δεν ήθελε να παραδεχθεί την φοβερή αλήθεια... Ζήτησε να με συνοδεύσει σπίτι μου. Αρνήθηκα. Ήθελα να κερδίσω χρόνο. Να σκεφθώ πως θα το φέρω πιο απλά πιο ανώδυνα στην οικογένεια μου. Περιπλανιόμουν ώρες στους δρόμους του μεγάλου λιμανιού. Με προσπερνούσαν άνδρες και γυναίκες φορτωμένοι τσάντες με δώρα. Χαρούμενα παιδιά κρατούσαν πάσης φύσεως παιχνίδια. Λύγισα. Εγώ αυτές τις χαρές δε θα τις ένοιωθα ποτέ πια. Ήμουν σαν λαθρεπιβάτης, ανάμεσα στους ζωντανούς. Σαν απόκαμα και κατάλαβα πως ήταν ανώφελο αυτό που έκανα, πήρα απελπισμένος, σκυμμένος, τη στράτα της επώδυνης επιστροφής. Παρακαλούσα σαν αντίκριζα το σπιτικό μου, να ήταν άνθρωποι πολλοί απ’ έξω . Κάποιος να ερχόταν για να με παρηγορήσει για τον θάνατο της Μάνας μου. 



Με τη Μητέρα μου και τη Φωτεινή μου

Τίποτα από όλα αυτά. Πήρα ανάσες. Κτύπησα το κουδούνι και άρχισα να ανεβαίνω τη σκάλα. Χωρίς να το θέλω σκέφθηκα ... άραγε, πόσες φορές θα έχω πια αυτή τη χαρά; Χαμογελαστός και ευδιάθετος, τους ζήτησα να φάμε όλοι μαζί, όλο γέλια και χαρές. Όταν αποχώρησαν από το τραπέζι οι  αγαπημένοι μου, πείρα τα χέρια της καλής μου και τα φίλησα. Έγειρα την κεφαλή στο στήθος και ξέσπασα σε λυγμούς. Η Φωτεινή μου, δεν περίμενε τέτοια αντίδραση. «Έλα καλέ μου». «Πως κάνεις έτσι σαν πρωτόμπαρκος». «Κουράγιο για τα παιδιά και τη Μάνα σου». «Σκέψου τη χαρά της επιστροφής». Την κοίταξα κατάματα. Της είπα ότι για μένα οι δρόμοι της θάλασσας, στέρεψαν οριστικά και απρόσμενα.Τις θάλασσες και τους ωκεανούς που λάτρεψα και όργωσα και τα καράβια, θα τα ξεχάσω παντοτινά. Για μας τώρα αρχίζει ο ανήφορος του χωρίς επιστροφή μαρτυρίου. Έμεινε άλαλη. Απορημένη. Αγκαλιαστήκαμε και ενώσαμε τα καυτά δάκρυα μας για ώρες. Κάποτε αποδομένοι σηκωθήκαμε. 



                 Λίγα χρόνια μετά την περιπέτεια μου 
                 Ο Γιώργης μας- Η Φωτεινή μου - Εγώ - και η Ανθή μας


Την επομένη, σαν πρωτοερωτευμένοι, πιασμένοι χέρι – χέρι   γυρίσαμε όλο το σπίτι. Ήθελα να το δω για στερνή φορά. Μπήκαμε στα υπνοδωμάτια του γιου και της κόρης μου. Κατεβήκανε στο πατρικό και ασπάστηκα τη γερόντισσα  μάνα μου και ξεκινήσαμε για τον Γολγοθά και τα πάθη μας, παρά του ότι το ημερολόγιο έδειχνε 29 Δεκεμβρίου.
Το βράδυ της 31ης από το παράθυρο ενός νοσοκομείου της παγωμένης Αθήνας, σφιχταγκαλιασμένοι,  βιώναμε τις  δικές    μας  τραγικές στιγμές. Ζούσαμε το εορταστικό της αλλαγής του χρόνου, με αναστεναγμούς  καυτά δάκρυα με ένα πικρό αγκάθι να τρυπά την καρδιά μας . Για εμάς πλέον είχαν τελειώσει τα πάντα και η κάθε μας χαρά.


με ένα πικρό αγκάθι να τρυπά την καρδιά μας .

Απορούσαμε πως ο Μεγαλοδύναμος διάλεξε να χωρίσει ένα αγαπημένο ζευγάρι και μια ευτυχισμένη οικογένεια. Εκείνες τις στιγμές πάτησα για πρώτη φορά στη γη. Ένοιωσα πως δεν ήμουν στο απυρόβλητο ή ο μόνος εκλεκτός του Θεού. Η κεφαλή της '' Συντρόφου κουράγιο '', άσπρισε μέσα σε λίγες ώρες. Απίστευτο ! Ο κυματοθραύστης και στυλοβάτης μου,  είχε δεχθεί ωμά , απροκάλυπτα τη φιλική, ιατρική ευχή : «Παρακάλα, σαν επιστρέψεις στο δωμάτιο του, να έχει φουντάρει από το παράθυρο». «Θα είσαστε τυχεροί και οι δυο σας». «Ούτε εκείνος θα βασανιστεί, ούτε εσύ θα βιώσεις και θα πονέσεις για όσα θα δεις να υποφέρει και στο τέλος θα τον χάσεις».  
Τα βεγγαλικά φώτιζαν το νεφοσκεπή και βροχερό ουρανό και τον έκαμναν φαντασμαγορικά απόκοσμο. Μακριά, από Πειραιά μεριά, οι γνώριμοι ήχοι συριγμών, από  χαιρετισμούς καραβιών με έδεναν με το παρελθόν. Άκουσα τη Φωτεινή μου να με παρακαλεί σιγανά. «Θέλω μια Χάρη»  «Έχεις πολλές» τις είπα. «Δε θέλω ποτέ να δω τα μάτια σου κλαμένα». «Σε παρακαλώ». «Μαζί θα παλέψουμε». «Στήριξε με να σε στηρίξω». «Πρέπει και θέλω να ζήσεις». «Μιχάλη μου μη το βάλεις κάτω.» «Πίστεψε το. Ο Θεός είναι Μεγάλος». Δεν είχα άλλη επιλογή, έπρεπε να ζήσω για εμάς, για να θρέψω και να μορφώσω τα παιδιά μου. Έπρεπε να ζήσω για τη Μάνα μου. 
Έπρεπε να ζήσω για να χαρίσω απλόχερα στον κόσμο τη γνώση που είχα συλλέξει. Να εκφράσω την αγάπη στην πατρίδα μου. Έπρεπε πιασμένοι χέρι – χέρι να συνοδεύσουμε με τη Φωτεινή μου τα παιδιά μας γαμπρό και νύφη στην εκκλησία. Να ζήσουμε τις χαρές της ζωής μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας. 
Όμως έπρεπε να ζήσω για να βιώσω την απελπιστική, σημερινή τραγωδία του λαού μας και την κατάντια της αγαπημένης πατρίδας μας ;
Το ημερολόγιο εκείνη τη μέρα έδειχνε 31 Δεκεμβρίου 1995. Είπα «Πρέπει να ζήσω»  και έζησα. 
Σας καταθέτω τα βιώματα μου για να ανοίξω ένα παράθυρο στην ελπίδα.   
Σήμερα είναι πάλι, τέλη Δεκέμβρη του 2017 και «Ζω», κόντρα σε όλες τις προβλέψεις  ....... !







Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν


                     *                   *                    *                

Υστερόγραφο : 


Χαρισμένο σε εσάς που σήμερα, είσαστε στο κρεβάτι του πόνου απελπισμένοι. Στις οικογένειες σας που ζουν το δικό τους δράμα. Πάρτε κουράγιο από την περιπέτεια μου.  Ζω και σας δίνω ως παράδειγμα ελπίδας την περίπτωση μου. Ακολούθησε πνευμονεκτομή.  Μακρόχρονη χημειοθεραπεία. Πόνοι. Ταλαιπωρίες, φτώχεια, απελπισία. Αμέτρητες  και άσχημες μέρες πτώσης. Όμως  ΖΩ  και όλα πια  είναι ξεχασμένα!



Το μόνο που τέτοιες ημέρες,  άθελα,  βουρκώνουν τα μάτια μου στη σκέψη και μόνο. Αμέσως όμως ένα πλατύ χαμόγελο χαράς και ελπίδας ξεδιαλύνει με μιας τις κακές αναμνήσεις.Τα πάντα και ένα καυτό δάκρυ  ευγνωμοσύνης κυλά στο μάγουλο μου.

Τίποτα άλλο. 
Ο Θεός βοηθός.
Καλό κουράγιο και δύναμη.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ 









172 σχόλια:

  1. Καπετάν Μιχάλη, αντί οποιουδήποτε άλλου σχολιασμού κρατώ τον επίλογο του κειμένου σου..." Σήμερα είναι πάλι τέλη Δεκέμβρη του 2013 και Ζω, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις "....Χρόνια Πολλά και καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι και όλη η ουσία του δημοσιεύματος .....Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, πάντα υπάρχει η ΕΛΠΙΔΑ για κάτι άλλο .....Δεν έγραψα το άρθρο για να προβάλω τον ....Νικητή. Ελπίδα και την Πάλη για ζωή ας είναι το απόσταγμα - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ

      Διαγραφή
  2. ΣΧΟΛΙΑ ΦΙΛΩΝ ΜΕΣΩ facebook

    * * * * * * *

    ΑΝΝΑ ΧΕΙΛΑ - Συγκλονιστικό όποιος έχει περάσει τέτοιες καταστάσεις καταλαβαίνει το πως νιώθετε. χρόνια πολλά και καλά κ. Μιχάλη!


    Aggeliki Kateri-proiou - Φιλιά πολλά κι ευχές στην Φωτεινή! Πάντα χαμογελαστοί και μαχητές με το εντός σας παιδί μπροστάρη. Ξέρεις, Mihalis Kariamis. Δεν σε φοβάμαι εσένα :)

    Ιωάννα Θάνου - και το παράθυρο άνοιξε...καλή χρονιά να χουμε

    ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΥΣΣΑΣ ....... AMLET

    να ζεις να μη ζεις αυτή είναι η ερώτηση
    τι συμφέρει τον άνθρωπο.
    Να πάσχει.. να αντέχει σωπαίνοντας τις πληγές
    απο μια μοίρα που τον ταπεινώνει χωρίς κανένα έλεος.
    Η να επαναστατεί. να αντισταθεί
    στην ατέλειωτη παλίρροια των λυπημένων κόπων

    Titika Angelidakis - Να'στε γερός κ.Μιχάλη. Με συγκλόνισε η περιγραφή αλλά και το κουράγιο σας ... !!!!!!!!! Πραγματικός μαχητής της ζωής........Είστε από φύση μαχητής και αυτό ούτε ξεχνιέται...ούτε χάνεται - Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει..........νομίζω ότι σας ταιριάζει απόλυτα,,,,,,,πόσο τυχερός θα πρέπει να νοιώθετε που καθημερινά βλέπεται δίπλα σας τον ¨¨φύλακα άγγελο σας !!!

    Αννυ Λιγνού - Γερός να είστε. Πολύ συγκινητικό. Κι εμάς οι γιορτές ήταν πάντα ζόρικες...

    Kostas Antoniadis - Simply beautifu...l!!

    Dimitris Panagiotou - Σ'ευχαριστώ που μοιράστηκες αυτήν την εμπειρία μαζί μου με το κείμενο σου. Θα μπει σε μία πτυχή της μνήμης μου. Να θυμάμαι ότι χαμένες είναι μόνο οι μάχες που δεν δώσαμε. Καλή χρονιά!

    Στήβυ Ζαφειράκη - πράγματι, κήρυκας της Ελπίδας !!!..... Να είστε καλά και να Χαίρεστε την κυρία Φωτεινή. τα παιδιά και τα εγγόνια σας!!! και εκείνα εσάς!!!

    Iakovos Lorandos - Έδωσες το μεγαλύτερο αγώνα της ζωής σου αλλά ποτέ δεν ήσουν μόνος σε αυτόν. Όσοι σε γνωρίζαμε και σε αγαπούσαμε ενώναμε τις προσευχές μας μαζί με εκείνες των δικών σου ανθρώπων. Να είστε όλοι υγιείς κι ευτυχισμένοι.

    Ιωάννης Παπαστρατής - Μαθήματα ζωής από κάποιον που έχω την τιμή να αποκαλώ αδελφό μου!!! Με συγκίνησες πολλύ αδελφέ μου!!! Μάθημα ζωής από τον Mihalis Kariamis :) ......!

    Βαγγελης Πρωιος - ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ...Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΟΣΟ ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΜΕΡΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ...ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΛΑΜΕ ΚΑΤΩ ..ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ..ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2014 ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΤΟΜΑ...

    Θεανώ Ξεντέ - Αχ καπετάν Μιχάλη.... Να είστε πάντα καλά κι εσείς και η κ. Φωτεινή, η Φωτεινή σας και να τα σκέφτεστε όλα αυτά σαν μακρινές αναμνήσεις που δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην κάθε όμορφη στιγμή σας!!

    Valentia Kritikou - «Πρέπει να ζήσω» και έζησα.... και πολύ καλά κάνατε και το πιστέψατε και ζήσατε για την οικογένεια σας, για εσάς αλλά και για όλους εμάς που καθημερινά παίρνουμε Μαθήματα ζωής από εσάς καπετάν Μιχάλη και σας ευχαριστούμε που τα μοιράζεστε μαζί μας .. Εύχομαι να είστε γερός σαν τα ψιλά βουνά και να περάσετε πολλές Πρωτοχρονιές μοιράζοντας μαζί μας χαρές και ευτυχισμένες στιγμές....Καλή και ευλογημένη χρονιά να έχετε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΧΟΛΙΑ ΦΙΛΩΝ ΜΕΣΩ facebook

    * * * * * * *

    Nikolas D. Chatzimanolis - Η σκέψη και μόνο αυτή, οφείλεις να σε πεισμώνει. Μόνο εκείνος που πολέμησε - μπορεί να είναι όχι μόνο τιμής ένεκεν, αλλά και γιατί γνωρίζει τα μονοπάτια που οδηγούν στη νίκη - μπροστάρης στον αγώνα...Για εμάς τους νεώτερους παράδειγμα, για την οικογένεια οδηγός....Μόνο έτσι έχουμε ελπίδες να καλυτερεύσουμε τον μέλλον μας....Όσο και να μην το καταλαβαίνεις χρειαζόμαστε τη γνώση σας...Να είσαι πάντα καλά, γερός και δυνατός......

    Elias P. Foros - Καπετάν Μιχάλη είμαι περήφανος που σε έχω φίλο μου στο φατσοβιβλίο............. Σου εύχομαι να είσαι πάντα γερός και δυνατός και να ζήσεις πολλά χρόνια ευλογημένα. Άλλωστε το πότε γεννιέται ο άνθρωπος και το πότε πεθαίνει είναι στην εξουσία του Θεού . Αναρτώ αμέσως αυτό που μόλις διάβασα στην ομάδα ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ''

    Βαρβάρα Ντ ΑΧ!!! ΝΟΝΕ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΝΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!

    Helen Kouris - I read all this. God bless you and I hope you have many years ahead of you to enjoy your family and grandchildren. My sister's husband died 5 years ago from advanced lung cancer. We are all so sad from this and we will never forget him. Kales iortes to you and your family. Helen ( Διάβασα όλα αυτά. Ο Θεός να σας ευλογεί και ελπίζω ότι έχετε πολλά χρόνια μπροστά σας για να απολαύσετε την οικογένεια και τα εγγόνια σας. Ο Σύζυγος της αδελφής μου πέθανε πριν από 5 χρόνια από προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα. Είμαστε όλοι τόσο λυπημένοι από αυτό και εμείς ποτέ δεν θα τον ξεχάσουμε. Καλές Γιορτές σε εσάς και την οικογένειά σας. Ελένη )

    Charis Kalogeropoylos - Το διάβασα φίλε μου.. ράγισα..!! σε νιώθω τόσο πολύ...!! Χαλάλι χίλιες φορές για τα εγγονάκια.... ζεις κι εσύ μαζί τους...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια Μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

    29 - Δεκεμβρίου 2013

    * * * * * * *

    Πάντοτε βρίσκετε τον τρόπο να μας συγκλονίζετε!!! Χρόνια Πολλά καπετάνιε και σε όλη την οικογένεια κάθε χαρά.
    Με αγάπη
    Σ Μιχαηλίδης

    Καπετάν Μιχάλη, το να μου εμπιστεύεστε αυτά τα πολύ προσωπικά γεγονότα και συναισθήματα σας, είναι για μένα μεγάλη τιμή κι απόδειξη μιας εκτίμησης στο πρόσωπό μου που, μόνο παλιοί φίλοι σας και δικοί σας άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν.
    Το μήνυμά σας δε , είναι ότι καλλίτερο και θετικότερο μου χρειαζόταν ν' ακούσω για να μπω, με ψηλά το κεφάλι, στον καινούριο χρόνο, που με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας κι εναντίον μας, μοιάζει αβίωτος. Να ξέρετε πως αυτά που σας χρωστά η ζωή, ακόμη δεν τα χαρήκατε όλα, γιατί, εσείς είναι που με τη δύναμη και το ανεξάντλητο της ψυχής σας σοδιάζεται κι αποθηκεύετε συνεχώς στ' αμπάρια του μέλλοντός σας καλούδια και κέρδη που πρέπει να ξοδιάσετε -με τη γνωστή γενναιοδωρία σας- στο περιβάλλον σας και σ' εμάς τους φίλους σας.Εύχομαι, το 2014 να είναι ακόμα καλλίτερο κι ανοιχτοχέρικο για σας και την οικογένειά σας για ν' απολαμβάνουμε κι εμείς τους θησαυρούς των γνώσεων και των συναισθημάτων σας! Καλή Πρωτοχρονιά με αγάπη κι εκτίμηση Αγγελική.Συρρή - Στεφανίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια Μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

    * * * * * * *
    Καλές γιορτές κουμπάρε και να ζήσεις χρόνια πολλά ακόμα και ευτυχισμένα!!!!

    Το παράδειγμά σου φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς που βιώνουμε τον δικό μας γολγοθά!
    Μια συνεχή δοκιμασία για παράταση της ζωής μας!!!
    Το μαγικό είναι ότι επειδή δεν ξέρουμε αν θα έχουμε αύριο ή έστω ότι θα είναι δύσκολο το αύριο χαιρόμαστε το σήμερα όσο κανένας από τους κοινούς θνητούς.
    Χαιρόμαστε την κάθε στιγμή λες κι είναι η τελευταία. Ρουφάμε τη ζωή και δενόμαστε όλο και πιο πολύ με εκείνους που μας κάνουν ευτυχισμένους και χαρούμενους στη ζωή.
    Μήπως τελικά είμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΥΧΕΡΟΙ που ήρθαν στη ζωή μας αυτές οι αναπάντεχες δοκιμασίες και μας έκαναν πιο σοφούς και ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; Ο χρόνος θα δείξει.

    Εγώ πάντως ακολουθώ το παράδειγμά σας, υποσχέθηκα ότι θα ζήσω και θα το παλέψω κι όσο πάει γιατί έχω ευθύνη στη Σοφία και τον Νικόλα να τους κάνω δυνατούς , να μπορούν να σταθούν μόνοι τους στη ζωή. Ο Σωτήρης είναι μεγάλος δεν ανησυχώ για εκείνον, θα τα καταφέρει.
    Για μια μάνα είναι πάντα πιο δύσκολο!!!

    Λοιπόν καλή μας χρονιά και χρόνια πολλά να χουμε , τόσα όσο ο δρυς Ορφανίδη, η ελιά Λιβεράνι και ο πρίνος στην Κυδιάντα.

    Σας φιλώ όλους

    Ουρανία Τ.
    29/12/2013

    george fragkos

    Δεκ 29 τις 5:00 μ.μ.

    Μιχάλη χρονιάρες μέρες τέτοιες περασμένες κι αγύριστες ιστορίες δε λέγονται.
    Κι αυτοί που τους τα απευθύνεις σαν παρηγοριά κι ευχές μαζί θα σου το πούνε, ξεχασέ τα περάσανε, καβατζάρισες τον κυκλώνα.
    Κατά τα άλλα καλή σας χρονιά με χαρά και ευτυχία να την περάσετε
    και μια παράκληση, εκείνη τη μικρή μαστόρισσα με τα αγγελικά χεράκια βάζε τη που και πού να σου κάμνει φινίκια μελωμένα με μπόλικο καρύδι, να τ' αφίνεις να λασπιάζουνε λιγάκι για να λιώνουνε στο στόμα κι ύστερα να μαζεύεις με το δάχτυλο το μελωμένο καρύδι. Αυτή είναι η απόλαυση.
    Καλήσας χρονιά και πάλι.
    Γιώργης


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια μέσω facebook

    * * * *

    Nikos Stavrinoudis - ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ...

    Στρατος Αραπκουλες - Τον απόλυτο σεβασμό μου και σας ευχαριστούμε για τα μαθήματα που μας δίνεται. Καλή χρονιά με υγεία και χαρά.
    7 ώρες πριν · Δεν μου αρέσει · 1

    Monima Erotevmenos - Πάντα υγεία και καλές θάλασσες να έχουμε....Καπτα Mιχάλη κράτα γερά το τιμόνι της ζωής σου..

    Μανώλης Νομ - Παίρνουμε δύναμη από σας. Νόστε καλά καπτα Μιχάλη καλή σας πρωτοχρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΧΟΛΙΟ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

    ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
    ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ, ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ.
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ Ο ΧΑΡΗΣ ΣΤΟ ΦΒ. ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΣΥΝΗΣ ΣΟΥ. Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ.

    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από Φίλους στο facebook

    Isidoros Challioris - ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΑΠ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ S/S HELLAS LIBERTY KAI SHMERA META TON AGIASMO 12¨30 ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΝΑ ΙΣΤΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nikolaos Koronaios - Καπετάν Μιχάλη, να είσαι πάντοτε καλά. Να χαίρεσαι την οικογένεια σου. Με έκανες και κλαίω ....Πράγμα δύσκολο για εμένα...................


    Θεοδώρα Λιωνή - Είμαι περήφανη που είμαι από το μέρος που έχει τέτοιους ανθρώπους

    Elpida Solou - Πραγματικά συγκλονιστικο.... Υγεία και ευτυχία και σε εσάς και σε όλο τον κόσμο Παναγιά μου! Είστε αξιοθαύμαστος .... !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Markos Mavris : Σιδερένιος πάντα καπετάν Μιχάλη

    !Maria Rigas : Nice article and nicely written!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Marion Mari : Καπετάν Μιχάλη με συγκινήσατε .....!!!!!!!!!!!!
    Πιστεύω ότι η δύναμη ψυχής που έχετε,η αγάπη της συντρόφου σας και η δύναμη του Θεού σας έκανε καλά για να χαρείτε την οικογένεια που τόσο σας έλειψε όταν ταξιδεύατε .....!!!!!!!!!!!
    Υγεία λοιπόν να έχετε όλοι σας, να σας χαρούν και να τους χαρείτε .....!!!!!!!!!!!!!!!


    Aliki Panagiotopoulou Fragkou : Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου και εσείς και όλος ο κόσμος να ναι πάντοτε καλά και καμία οικογένεια να μην νοιώσει ότι για οποιοδήποτε λόγο θα χωριστεί Νασαστε πάντα καλά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Marion Mari : ΩΩΩΩ περάσατε τέτοια δοκιμασία;;;; Χαίρομαι που βγήκατε νικητής από αυτήν την άδικη και τρομερή αρρώστια....Εύχομαι να έχετε υγεία ,χαρά εσείς και οι δικοί σας άνθρωποι!!!!!!!!!!... Καλημέρα και χαίρομαι που σας γνωρίζω !!!!!!!!!! Οι ναυτικοί μας είναι "καθαροί" άνθρωποι και με αξίες ..... !!!!!!!!

    Irene Aristidou : Πολύ συγκινητικό – Να είσαστε πάντα καλά ,,,,,,,,, !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαρία Μπρή Παπαμακαρίου
    Συγκλονισμένη και άναυδη!!!Δεν ήξερα πραγματικά!!!Σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες και μαζί μου!!Έχεις απερίγραπτη δύναμη και ανεξάντλητα αποθέματα ψυχής και αγάπης!!!Σε εκτιμώ ακόμα περισσότερο και είμαι περήφανη που σε θεωρώ φίλο μου!!!Χαίρομαι απερίγραπτα που κέρδισες τη ΖΩΗ σου και θα συνεχίσετε παρέα με τον στυλοβάτη σου την ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΟΥ ...!!!!!
    Εύχομαι η ζωή να σας προσφέρει απλόχερα Υγεία και πολλές-πολλές χαρές σε σας,στα παιδιά σας,και τα εγγόνια σας.... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα Καπετανιε.
    Ευχομαι ολα τα καλα για σας και την οικογένειά σας. Τώρα που οι περιπέτειες είναι περασμενες αναμνησεις, ευχομαι ο Θεός να σας χαρίζει απλόχερα, αυτο το πολύτιμο αγαθό, που πριν πολλά χρόνια πολέμησε και νικήσατε

    George Kanakis

    ***

    Καλημερουδια διαβασα προσεκτικα τα λογια τουτα και εκλεγα ασταματητα ολην την ωρα. διοτι στις 8 δηλ. σε 3 ωρες θα κανω μια εξεταση μιας ορμονης του αριστερου επινεφριδιου. Θα ειναι δευτερη φορα για να δει η ενδοκρινολογος εαν εχω τα ιδια νουμερα. βεβαιως χτυπουν κοκκινο μου ειπε για την ορμονη αυτη. Σε λιγες ημερες θα βγουν τα αποτελεσμστα της εξετασης και ο ΘΕΟΣ .......Μεσα μου εχω κακο προαισθημα μακαρι να κανω λαθος........... Καλες γιορτες χαρουμενες και καλη χρονια σε ολην την οικογενεια σου !!!!!!!!!!!!!!!

    A.S

    ***
    Βασιλικη Παπαιωαννου υπεροχο μηνυμα!!!!!!!!!!!

    ***

    Ένας υπέροχος άνθρωπος! Καλημέρα καλή πρωτοχρονιά

    Maria Epitropakh

    ***

    Μαθήματα κουραγιου....Καλές γιορτές Κ.Μιχάλη να ζήσετε και να γερασετε όπως τα ψηλά βουνά και πάντα μαζί με τους αγαπημένους σας!

    Ηλιανα Πρωιου

    ***

    Καλημερα Καπετάνιε,υγεία και δύναμη σε όλο τον κόσμο!(Το μήνυμα σας!)

    Chris Agath

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να είστε πάντα γερός και υγειής. Η θεραπεία σας ήταν η καλλίτερη βοήθεια του Θεού προς άνθρωπο.Σήμερα με το κείμενο σας δώσατε σε όλους παράδειγμα αντοχής, θάρρους, πίστης και ανθρωπιάς. Να είστε πάντα καλά, γιατί τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η σημερινή κοινωνία. ΚαλήΧρονιά, να χαίρεστε την οικογένεια σας.

    Δέσποινα Μακρίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΥΠΟΜΟΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΟΥ

    Νένη Τιμιάδου

    ***

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΣ Κ ΔΥΝΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗΝ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΕΝΕΤΕ

    Xristina Vaporaki

    ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σέ στιγμή πτώσης είχα διαβάσει κάποτε τό εξής ιαπωνέζικο haiku: Ζωή θά πει αυτό: νά πέφτεις επτά φορές καί νά σηκώνεσαι οκτώ.
    Και πήρα κουράγιο καί σηκώθηκα.
    Και η ιστορία που μόλις διάβασα ειναι το αντίστοιχο ελληνικό haiku.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. να ζησετε σαν τα ψηλα βουνα και να χαιρεστε την οικογενεια σας σαν τη ζωη δεν υπαρχει τιποτα αλλο μα τιποτα, υγεια σε ολο τον κοσμο και τα ματια ολων μας στην ελπιδα που καποτε θαρθει δεν μπορει θα περιμενουμε καλη χρονια σε ολο τον κοσμο

    Maria Xatzi

    ***

    Αχ!!κπτ Μιχάλη ,περάσατε τέτοια περιπέτεια; Δεν το ήξερα...Συγκλονίστηκα...έκλαψα...Είστε πραγματικός μαχητής της ζωής κ με την απερίγραπτη δύναμή σας κ τα ανεξάντλητα αποθέματα ψυχής κ αγάπης μας δίνεται μαθήματα ζωής!!!Με την βοήθεια κ δύναμη του Θεού,την δύναμη της ψυχής σας κ την αγάπη της Φωτεινής σας ,σταθήκατε πάλι όρθιος να καμαρώνεται παιδιάκ εγγονάκια!!!
    Εύχομαι να ζήσεται πολλές - πολλές καλές κ ευλογημένες Πρωτοχρονιές κοντά στα αγαπημένα σας πρόσωπα...!!!
    Με αγάπη κ εκτίμηση!!!!

    Aggeliki Sarris

    ***
    Καλημερα καπετανιε μου,καλη εβδομαδα!!!! Καταφερατε να δαμασετε οχι μονο τα κυμματα αλλα κ την αρρωστεια!!! Παντα γερος να ειστε κ να χαρεστε την ΖΩΗ
    Rena Papadopoulou

    ***

    Eugenia Chalkia
    καπεταν Μιχάλη μας συγκινήσατε να είσαστε πάντα καλά με αυτή την δύναμη που έχετε και σας ευχομαι καλη χρονια με υγεία χαρά να χαίρεστε την οικογένεια και να γιορτάσετε πολλές Πρωτοχρονιές ακόμα μαζί

    Eugenia Chalkia

    ***

    Καλέ μου φίλε , έκλαψα διαβάζοντας το συνταραχτικό σου κείμενο . Ο Θεός να έχει καλά εσένα και όλη την υπέροχη οικογένειά σου , γιά πολλά πολλά χρόνια .

    Αργ. Γ. Κρόκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καπετάνιο καλημέρα και χρόνια πολλά είμαι 60 χρονών και δε ντρέπομαι να σου πω ότι έκλαψα διαβάζοντας την περιπέτεια τις υγείας σου ευχομαι να είσαι πάντα γερός και ευτυχισμένος μαζί με την όμορφη οικογένειά σου και ελπίζω και ο γιος μου που πρόσφατα τελείωσε την ΑΕΝ πλοιάρχων Ασπρόπυργου και τώρα τελειώνει και το στρατιωτικό του στην Κύπρο να γίνει τόσο δυνατός σαν εσένα καλή χρονιά καπετάνιο!

    ΣΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑΣ

    ***

    ΩΣ ΠΑΘΩΝ με διαφορετικά περιστατικά και διαδραματιζόμενα στην συνεχόμενη σταδιοδρομία μου (γιατί έτσι όπως το παν όρθιοι θα αποθάνουμε), αντιλήφθηκα το τι καπετάν Μιχάλη διαβίωσες και πιθανός συνεχίζεις να δια βιώνεις, σταμάτησα όμως την ανάγνωση των γραφέντων, διότι μου ξυπνά μνήμες που πιθανότατα να πέσω σε μνησικακία.
    Όπως και αν το σχολιάσωμεν, παντα δεν ειναι το ίδιο και ως λέγειν μια παροιμία "ΞΕΝΟΣ πόνος ΞΕΦΕΡΜΑ" , διότι του καθενός ο γολγοθάς έχει παντα διαφορετικό φως και ας ειναι ακόμα και ίδιος ( ελάχιστες των περιπτώσεων ),
    δεν παύει όμως να κατανοούμε του καθενός τον πόνο, όταν έχουμε διαβεί την ατροπόν παρόμοιων καταστάσεων.
    Που πολλές εξ αυτών ειναι γενεσιουργές εκ του επαγγέλματος μας, που πολλάκις εξ των εργοδοτών αμφιβάλουν και τις επιρρίπτουν σε παθογένειες του ατόμου.........

    Μιχάλης Καμ---ς

    ***

    Καπετάνιε πραγματικά ένα συγκλονιστικο δημοσίευμα. Εκ μέρους όλης της ομάδας ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ που το μοιραστηκατε μαζί μας. ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΌΝΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ

    ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καπετάν Μιχάλη .Εύχομαι η δοκιμασία να είναι η τελευταία και το μέλλον να χαρίσει στην οικογένεια σας υγεία και ευτυχία.

    Γιάννης Παληός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλή χρονιά! Το διάβασα πίνοντας το καφέ μου στο γραφείο κι έχω συγκινηθεί. Δεν μπορώ να σταματήσω τα δάκρυά μου....κι έξω βρέχει Δυστυχώς εμείς παλέψαμε με το θηρίο αλλά δεν κερδίσαμε. Χάσαμε και τώρα ζούμε χωρίς να έχουμε κοντά μας τον αγαπημένο μας άνδρα, πατέρα, παππού. Ίδια ιστορία με διαφορετικό τέλος. Χαίρομαι ειλικρινά για την εξέλιξη της ιστορίας σας .Να είστε ευτυχισμένοι !

    Αργυρώ Σακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρόνια σας πολλά!!Το κείμενο συγκλονιστικό!Δεν γνωρίζω αν είναι λογοτεχνικό ή αληθινή ιστορία.Σε κάθε περίπτωση όμως με συγκίνησε αφάνταστα!!!

    Andriana Pisioti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΘΑ ΣΤΟ ΚΛΕΨΩ ΝΑ ΤΟ ΠΟΣΤΑΡΩ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ/ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΤΕ.... !! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ.

    Κώστας Κουκοβίνης

    ***

    μονο απο το κειμενο που διαβασα εισαι μεγαλο σχολειο να περνας παντα καλα με την οικογενεια σου ...

    Vasileios Ntounis Panagiotou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καπετάν Μιχάλη, μας συγκινήσατε με την περιπέτεια σας .Ευχομαι να ζήσετε πολλά πολλά χρόνια ακόμη , ευτυχισμένος κοντά στα άτομα που αγαπάτε. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

    Δέσποινα Μακρίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μια μονο υποκλιση δεν φτανει!!!!!Συγκινητικη η Ιστορια σας χωρις να ειναι μελο...Με αγγιξε οσο δεν φαντάζεστε. Γιατι και εγω ειχα Ναυτικο Αντρα και παλευε με την θάλασσα. ...και μετα με την περιπετεια της υγειας του ...ταλαιπωρηθηκε και ταλαιπωρηθηκε και ολοι η οικογενεια......8 χρονια....Ας μην το βαρηνουμε αλλο.....Καλη Χρονια σας ευχομε!!!

    Eleni Karadoni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το μπράβο καπετάνιε είναι λίγο. Ευχές όλων μας να σ έχουμε κοντά μας για πολλά Χριστούγεννα και πρωτοχρονιες ακόμα. Χαρά μας που μοιράζεις αυτές τις στιγμές μαζί μας. Σ ευχαριστούμε

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ύστερα από αυτή τη συγκινητική ιστορία καπτα-Μιχάλη, σου εύχομαι από καρδιάς, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΖΉΣΕΙΣ ΝΑ ΓΕΡΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΦΘΑΣΕΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ.
    Καπτ. Αντώνης Μικέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  28. Απλά συγκλονιστικο! Να είσαι γερός και δυνατός και να χαίρεσαι την οικογένεια σου και να σε χαίρονται κι αυτοί!
    Lily Liapi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Kalispera sugkinitiko munima kai etsi einai na eiste kala kala taxidia oloi upoferoun apo autoi tin katastasi alloi antexoun alloi den antexoun upomoni kai kouragio se olous tous nautikous o ag nikolas konta tous xronia polla kali xronia me ugeia🎄🎄🎄☃☃☃☃

    Maria Kara

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Na eiste kala sigkinithika poli me tin istoria pou dimosieusate. Kali protoxronia me ugeia.
    Stauroula Loli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητέ Φίλε και Συνάδελφε
    Καπετάν Μιχάλη Καριάμη

    Διάβασα το «Παράθυρο της Ελπίδας σου», με ημερομηνία τέλη Δεκεμβρίου 1995. Δεν θα αναφερθώ καθόλου στη δυνατή σου πέννα και στο Λογοτεχνικό σου ταλέντο. Γιατί είναι χάρισμα Θεού και δωρεά του Πατέρα σου και της Μητέρας σου, όπου σου τα προσέφεραν στην απειροελάχιστη μοριακή και αρχική σου ύπαρξη. Όμως, δεν ξέρω από πού να αρχίσω . Προσπαθώ να βρω τα πρώτα και βασικά ερεθίσματα. Την αρχική άντληση δύναμης, για την εξουδετέρωση του Ψυχικού σου Μαρτυρίου και της περιπέτειας σου. Πιστεύω ακράδαντα σε τούτη τη Ψυχική Δύναμη. «Η πίστη σου σε έσωσε», κατά Χριστόν διδασκαλία. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», κατά την ρήση του Αρχαίου Ελληνικού Πανθέου. Όμως η γυναίκα σου, η Φωτεινή σου, με την αγάπη της, αλλά και η δική σου για την ύπαρξη σου, τα παιδιά σου, έβαλε στα χέρια σου και στο μυαλό σου, την «Αγία Σανίδα Σωτηρίας σου». Έγινε η μετάλλαξη της ύλης. Άκουσε και ακολούθησε κατά γράμμα και αυστηρά την Πνευματική σου Δύναμη της Θέλησης. Της Δικής σου, της Φωτεινής σου, των Παιδιών σου και ο Θεός, συμφώνησε απόλυτα. Αυτά είναι τα επακόλουθα της Πνευματικής θεϊκής Δύναμης, που αντλεί η Ψυχή του κάθε δυνατού χαρακτήρα. Όπου η Πίστη επιδρά και καθολικά και υποτάσσει την Ύλη. Αυτό είναι ένα θαύμα παράξενο, ανάμεικτο πνευματικά, προς μίμηση πολλών που έχουν μπερδέψει την εφήμερη παρουσία τους, γιατί αγνοούν την πνευματική δύναμη και θέληση οποιουδήποτε Δημιουργού, που (κατευθύνει και υποτάσσει την ύλη). Δεν επεκτείνομαι περισσότερο, προς αποφυγή… Χαίρομαι που είσαι σήμερα καλά κοντά μας και στην οικογένεια σου. Συγχαρητήρια για την δύναμη και το κουράγιο σου, την αγάπη σου για την Ζωή, που απαρτίζουν τα αγαπημένα σου πρόσωπα, παιδιά, σύζυγος, εγγόνια, φίλοι κλπ. Σήμερα όμως, θα προσθέσω ένα μικρό λιθαράκι στην πίστη σου, όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι Στωικοί Φιλόσοφοι. «Χαίρε και χαίρου, μηδέ αγανακτείς και σ’ εαυτόν λυπείς , διότι το φέρον και πάλι σε φέρει». Χρόνια Πολλά – Χαρούμενα Χριστούγεννα – Καλή Χρονιά – Υγεία – Χαρά – Ευτυχία – Αγάπη σε όλους. Όλοι μας έχουμε την ανάγκη των αγαθών.

    Με ιδιαίτερη Εκτίμηση και Συναδελφική Αλληλεγγύη
    Μπάμπης Ζωντός
    Αθήνα 24 – 12 - 2016

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαάντα στην Φουρτούνα !! συμμαθητή μου Αγαπημένε,Μπόρα ήταν !!

    Μακης Τζουγανατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μας συγκίνησε!!!!!!!!!Βαθειά!!!!! Περάσαμε ίδιες καταστάσεις με τον άντρα μου που δυστυχώς παρά τον αγώνα μας και τις προσπάθειες μας δεν είχαν το ποθητό αποτελέσμα!!!!!Σας ευχόμαστε να είστε γερος, υγιής και να προσφέρετε πάντα με αγάπη!

    Αγγελικη Ρεβη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Όλα καλα με την βοήθεια του θεού έδωσες κουραγιο σε τόσους πονεμένους με την δίκη σου περιπέτεια ειδικά αυτές της ημέρες ειναι γολγοθάς και πολύς πόνος !!!!

    Maria Atsidis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καπετάνιε Λεβάντε να είσαι πάντοτε καλά και να χαίρεσαι την οικογένεια σου. !!!

    Nikolaos Koronaios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΓΈΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ. Η ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΣΕ ΕΣΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ. ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΜΕΝΗ ΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΣΟΥ. ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΜΕΝΗ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ. ΝΑΙ. ΑΓΑΠΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΑΡΙΑ.

    Μπάμπης Ζωντός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ...
    Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ .... ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ..... ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ..... ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ .....
    ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ

    ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΥΣΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χρόνια Πολλά με Υγεία καπετάνιο!!! Να χαίρεσαι αυτούς που αγαπάς και να τους έχεις πάντα στο πλευρό σου. Η πρόνοια του αγαθού Θεού να μεριμνά για όλους τους συνανθρώπους μας όπου γης που αναμετριουνται καθημερινά με την κατάρα της αρρώστιας, παλεύοντας με το Χάροντα στα μαρμαρένια Αλώνια!!! Είθε όλοι να βγαίνουν Νικητές, όπως εσείς!!!.

    Kostas Karampourniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χρόνια Πολλά καπεταν Μιχαλη ..
    Με υγεία και χαρά και ευτυχία
    Καλή Πρωτοχρονιά
    Δημήτρης Ματτες
    Τξχς πα ε.α

    Xiotis Xiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Να ζήσετε σαν τα ψηλά καπετάνιε μου,δυνατός κι αγέρωχος όπως αυτά!Η καινούργια Χρονια,να φέρει ολα τα καλα!
    χιλιες ευχές!

    Αργυρω Πρωιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ο καλός ο καπετάνιος στις φουρτούνες φαίνεται !!!! Καλή χρονιά Κάπτεν. Να χαίρεστε την οικογένεια σας ....

    Titika Angelidakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χρόνια πολλά, καλή και αγωνιστική χρονιά με αγάπη, υγεία, ειρήνη και αλληλεγγύη.Η ελπίδα να γίνει πράξη και η σκέψη έργο!

    Γιάννης Παληός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Θετική σκέψη !Καλή χρόνια με υγεία κ οικογενειακή ευτυχία!!!

    Μιχαηλ Κουτελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Χρόνια πολλά καπετάνιε μου αγαπημένε. Λίγο πολύ όλοι έχουμε τα προβλήματά μας...όμως τα προβλήματα υγείας είναι αυτά που μας προσγειώνουν Τώρα είστε καλά και αυτό έχει σημασία. με το καλό να έρθει ο νέος χρόνος. Με υγεία.

    Despoina Karagianni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ
    ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ

    Γιάννης Παϊδούσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Να ήταν και το τελευταιο,μετά από έτσι μόνο ΥΓΕΊΑ ΚΑΛΉ ΧΡΟΝΙΑ

    Eleni Kassar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλή Χρονιά με υγεία. Προχωράμε εμπρός, τα υπόλοιπα "εις τον καιρόν".

    Πάνος Αποστολόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Όλα να είναι περασμένα, ριγμένα από την πρύμη στο γιαλό,Και με το 2018 να ανατέλλει το Άστρο σου μια καινούργια ζωή με χαρά και ευτυχία ,σε σένα και στην οικογένεια σου !!!!

    Μακης Τζουγανατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Χρόνια Πολλά και καλά. Γερός δυνατός πάντα να χαίρεσαι και να καμαρώνεις την οικογένεια σου...Να ξέρεις πάντως δεν είσαι εντάξει. Μου μαύρισες την ψυχή πρωινιάτικα. Με αρρώστησες, μ` έκανες να συγκινηθώ....Ισως επειδή σε εκτιμώ και σ` αγαπώ σα δικό μου άνθρωπο πέρα από φίλο και συγχωριανό. Ευχές από καρδιάς και πάλι να είσαι καλά και πάντα γερός και δυνατός.

    Nicholas D. Chatzimanolis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Περασμένα, ξεχασμένα, λένε. Όμως δεν είναι έτσι. Η καταγραφή που μας χάρισες είναι ένα μεγάλο μάθημα ζωής, που δείχνει τη δύναμη της πίστης, της αγάπης, της οικογένειας, της θέλησης, της μεγαλοσύνης του Ανθρώπου. Ο Μιχάλης και η Φωτεινή, πάλεψαν, νίκησαν κι ανοίγουν παράθυρο ελπίδας για τους πάςχοντες. Παράθυρο ελπίδας ανοίγεις και για την πατρίδα, εκεί που την κατάντησαν. Ο Θεός βοηθός!

    Γιώργης Καλλέργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αυτή η φράση " όμως Ζω" είναι η δύναμή σας ,αγαπητέ Καπετανιε της παρεούλα μας. Καλή χρονιά ,χρόνια πολλά με υγεία και πολλές χαρούμενες στιγμές !!!!!

    Anastasia Lik

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Μη λυγίζεις! Ο άνθρωπος δέχεται όσα μπορεί να αντέξει. Καλή Χρονιά, με υγεία και χαρά για όλη την οικογένεια

    ευγενια καλαγκια-μουρατιδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλη χρονια καπετανιο με υγεια και δυναμη.
    Ξερεις απο φουρτουνες εσυ.. δε σε φοβουμε!

    Markos Mavris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Όλα έρχονται για να σφυρηλατήσουν τη δύναμη μας. Να έχετε μπόλικη από αυτήν, καλή χρονιά!

    Μαγκούλια Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φενετε, όνομα και πράμα, καπετάνιε μου και πατριώτη μου, χρόνια πολλά, ευλογημενα, υγεία και ευτυχία στο σπιτικό σου.

    Eirinaki Axc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλή χρονιά , Με Υγεία . Να σε χαιρόμαστε όλοι. Παλιές φουρτούνες ξεχασμένες !!!😪😪😪

    Νικόλαος Ταχλιαμπούρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΜΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΕΣΕΙΣ ΤΟ 2018 ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑ

    Anthimos Ioannou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Χρόνια Πολλά να σου κάνω και μια κοινοποίηση γιατί είσαι και ελπίδα για άλλους.

    Vasileios Koudros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Να εισαι παντα καλα καπετανιε μου καλη χρονια απο εναν αγνωστο ναυτη🌲🌲🌲🌲

    γιαννης νοβας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Να είναι το τελευταίο κακό που σας βρήκε καπετάνιε καλη χρόνια με υγεία!!!!

    Αλικη Κλοκοζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. μαριελεν Κατασκευες Χρονια πολλα γεμάτα υγεια και ολες τις κακές σκέψεις άστες πισω

    μαριελεν Κατασκευες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αγάντα γερά Καπετάνιο μου.
    Ολοι εχουμε κατι που μας κάνει να δακρύζουμε και να ευχαριστούμε τον Θεό που ζούμε.
    Καλή Χρονιά.

    Νικος Ρουσσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ !!!! ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!

    Ευτυχια Προυσανιδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλή σου χρονιά και τι άλλο;. Ο Θεός σε κοίταξε στοργικά. Νάσαι πάντα καλά καπετάνιε μου!

    Halyvourgos Apomahos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλες γιορτες και τα καλυτερα για εσας και την οικογενεια σας.Το εχω ζησει μεσα στην οικογενεια μου.Παντα καλα παντα γερος.Συγκινηθηκα
    Να ειστε παντα καλα!

    Γιωργος Παπαγιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  66. Καλή χρονιά καπτα Μιχάλη με υγεία και τα καλύτερα για εσάς και την οικογένειά ..Σας νιώθω γιατί το έχω περάσει και εγώ το πολεμησα και είμαι εδώ ..κοιτάμε μπροστά ....χρόνια πολλά!!!!

    Κυριακή Μύταλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Κύριε θάρρος, θάρρος. Δεν είσαι μόνος εκεί έξω ... Καλή Χρονιά ..
    Courage captain,courage.You are not alone out there...Kali Hronia..

    Gregory Kapetanakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Μιχάλη ποτέ δεν ήξερα γιαυτην σου την μεγάλη περιπέτεια ήξερα ότι είχες αρωστησης αλλά όχι πολλές λεπτομέρειες τώρα που τα διάβασα συνκλωνιστηκα όμως τώρα είσαι γερος δυνατός και προχωρούμε με θάρρος μπροστά και με πίστη στο Θεό ολλα θα πάνε καλά Έχετε της πιο θερμές ευχές μας για ένα Χαρουμενω και Υγειες Καινούργιο Χρόνο πολλές Ευχές σε όλοι την Οικογενια και στον μεγάλο Ήρωα σου και συνοδυπορο σου την Φωτινη φιλάκια πολλά

    Eleftheria Mihalos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  69. Alejandra Meni ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΤΕ ΝΑΣΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΣ!!!!!

    Alejandra Meni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Α ΡΕ ΒΡΑΧΕ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ!ΕΠΝΙΞΕΣ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ.

    Niki Kaliakoudi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Χρόνια πολλά γεμάτα υγειά και όλες τις κακές σκέψεις άστες πίσω

    μαριελεν Κατασκευές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Καλή χρονιά έμαθες να παλεύεις όχι μόνο τις φουρτούνες της θάλασσας !!!! αλλά και τις φουρτούνες της ζωής !!!! είσαι παράδειγμα προς μίμηση συνάδελφε νά΄σαι καλά και να βρεις ήρεμο αραξοβόλι !!!!

    Sotirios Kalantzopoulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ο γιος μου έφυγε προχτές για Σιγκαπούρη καπετάνιος είναι.Η ιστορία σου με συγκλόνισε .Αλλά από τη άλλη είσαστε θεριά ανήμερα εσείς οι ναυτικοί χαίρομαι που τα κατάφερες captain!!!!!!!!

    Makis Mathesis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλά ταξίδια με αναμνήσεις του παρελθόντος κ χαρές του μέλλοντος!!
    Καλή χρονια

    Artemis Krimitsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Χρόνια σας πολλά. Να είστε πάντα καλά με υγειά αγάπη ελπίδα. Εμείς οι ναυτικοί αντέχομαι τα πάντα. Κουράγιο φίλοι μου.

    Georgios Vardalas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Σ,αυτά ,μόνο κουράγιο και δύναμη ,μπορούμε να πούμε
    Καλή χρονιά καπετάνιε

    Tony Psaroudis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Καλή χρονιά Καπετάνιε και με δύναμη πάντα.
    Να είστε γερός και δυνατός.

    Babis Sainis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΤΑΜΙΧΑΛΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!! ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑ ΣΚΑΡΙΑ!

    Anastasia Karamichali

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Χρόνια πολλά και καλή χρόνια. Και ευτυχισμένη σε σένα και στην οικογένεια σου, τα κακά περασμένα ξεχασμένα

    Giannis Maltabes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ψηλά το κεφάλι Καπετάνιε μια φουρτούνα είναι να την παλέψεις ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    Nikos Kaloudis Ntina Politi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. kapetanie Mixalh,ΔΥΝΑΜΗ<ΦΩΣ<ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!

    κωστας γιαννικοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Αγαπητέ μου Φίλε και Συνάδελφε Καπετάν Μιχάλη, Καλημέρα και Καλή Χρονιά σε όλο το κόσμο. Τα έχουμε πει πολλές φορές ότι, η Πίστη..... όταν μιλάμε για ΠΙΣΤΗ και την εννοούμε, έχει ασύλληπτη ΔΥΝΑΜΗ, αρκεί να είναι ΑΛΗΘΙΝΗ και οχι με ΜΑΣΚΑ. Εσύ και αμέτρητοι αλλοι, το έχετε αποδείξει. Η ΠΙΣΤΗ, πρέπει να είναι ΣΥΝΕΧΗΣ και όχι την έχουμε ανάγκη και να μην υπάρχει προσποίηση. Καλή Χρονιά με ΔΥΝΑΜΗ. ΠΙΣΤΗ. ΑΓΑΠΗ. ΘΕΛΗΣΗ.ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ.

    Μπάμπης Ζωντός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καπετάνιε φαίνεται Πώς είσαι καλό σκαρί
    Σου εύχομαι ολόψυχα να πολλές πολλές πρωτοχρονιες

    Γιαννης Παναγιωτάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ο Θεός να σας δίνει κουράγιο και δύναμη! Σας εύχομαι καλή χρονιά και η ευλογία του Χριστού να σκέπει την οικογένειά σας

    Σπυρίδων Ἀθανασιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Να είσαστε πάντα καλά, καπετάνιε μου !! Βάλατε όλη την καρδιά σας σε αυτό το κείμενο !! Καλή, Ευτυχισμένη και Υγιής η Νέα Χρονιά !!

    Fragkoula Loufaki-Drizou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Όλοι όσοι έχουμε περάσει ανάλογα καταλαβαίνουμε όμως το χαμόγελό μας στη ζωή σβήνει τελευταίο!!!! Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και πίστη 🥂

    Magdalini Perikou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Κάποτε ο παππούς μου, μου είχε πει: 《 Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ο Θεός βλέπει τον Καπετάνιο για να πέρνει δύναμη 》Καλή Χρονιά Καπετάνιε! !!

    Takis Lamprou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Κυρ Μιχάλη επιτρέπεται να λυγίσουμε αλλά επιβάλλεται νά ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ με πίστη στο ΘΕΟ στους γιατρούς καί στη δύναμη τής ψυχής μας καλή χρονιά

    ζηνοβια βασιλοπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Καλημερρα καπετάνιε άλλα περαστικά κ, ξεχασμένα να είναι

    Γιάννης Μυλωνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Όλα τα χρώματα τού ουράνιου τόξου στη ζωή σας, και το αλάτι τής θάλασσας, ποτέ σε δάκρυα, μόνο να νοστιμιζει τη ζωή σας...

    μαρια σαρρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Αδερφέ μου, δεν μπόρεσα εκεινες τις μέρες να σου ευχηθώ το Χρόνια Πολλά για τον Καινούργιο Χρόνο λόγω που βιώνω το ίδιο με σένα, τότε, μαρτύριο, αφού στις 4/12/2017 έκανα πνευμονοεκτομή και βρίσκομουν σε συνεχή καταστολή με ισχυρά παυσιπονα. Τώρα μπήκα στη διαδικασία της χημειοθεραπείας και ξερω πως είναι μακρύς ο δρόμος που κανεις δεν γνωρίζει πως τελειώνει. Πολλοί ζουν τον αγώνα και την αγωνία που έζησες και τον έκανες παλικαρίσια, παράδειγμα προς μίμιση! Σου ΄εύχομαι καλή κι ευλογημένη χρονιά για σενα και τους δικούς σου και πάντα γερός κι εσύ και οι δικοί, χαρούμενοι και πάντα ευτυχισμένοι!!! Καλή Χρονιά!!!

    Ευάγγελος Παραμερίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Και μην ξεχναμε πως κανεις δεν γνωρίζει "Στο βλέμμα του πίσω τι κρύβει ο Θεός για μας"

    Ευάγγελος Παραμερίτης

    https://youtu.be/9YhYSyyMuyE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. George Kapranos Καπεταν Μιχαλη εδιαβασα την ιστορια σου `Πριν συνεχισω ναδοσετε στην συζηγο σας μια θερμη αγγαλια εκ μερους μου είναι ο βραχος της οιγενια σας και στα παιδια σας και μην ξεχναται το λατινικο DUM SPIRO SPERO ..Και εγω εδώ που μενω περνο τα κιαλια και σε ένα λοφισκο υπαρχει ένα μικρο εστιατοριον και αγναντεβω την θαλασσα .Overlooking the Marsden bay.και ζω με αναμνήσεις Να εισαι παντα καλλα και να σε χαιρετε η οικογενια σου .Μετ`εκτιμησεως

    Γεωργιος Καπρανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. ´Αδελφέ Καλή Χρονιά! ´Οσες φορές καί νά τό διαβάσω δέν σέ χορταίνω!Δέν είναι μόνο ή ίστορία σου πού τήν έχουμε μοιραστεί πολλές φορές,άλλά ή γραφίδα σου!Σού Εύχομαι νά είσαι Καλά Γερός ´Υγιής καί Δυνατός μαζί μέ όλη τήν οίκογένεια σου!Σ´εύχριστώ πού είσαι ´ό καλύτερος φίλος μου!Υπάρχουν καί άλλοι άλλά Μάς ένώνουν κοινά κτυπήματα τής μοίρας!Φιλιά σέ όλους στό σπίτι!ό Απρόβλεπτος Λευτέρης!

    Λευτέρης Πυκνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Μια κατάθεση ψυχής ανθρώπου προς ανθρώπους , τόσο ειλικρινής και άλλο τόσο παρήγορη, μια « ιστορία » που από μόνη της θεραπεύει διαβάζοντάς την και σηκώνοντας τα μάτια στον παντοδύναμο Θεό. Ευχαριστούμε καπετάν Μιχάλη.Καλή χρονιά με υγεία!

    Γιώργος Ψαρέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Καπετάν Μιχαλη Καριάμη! σου ευχομαι Καλή Χρονιά με υγεία πάνω από όλα, με χαρά και αγάπη Να μας διηγείσαι ετσι τόσο όμορφα μου ξέρεις να το κάνεις και να μαθαίνουμε από εσένα. Σήμερα μιλώ με τον κοινό αγαπημένο φίλο μας τον κύριο Ανδριάνα και του μιλώ για εσένα και τα τόσα ομορφα που εχεις πει για εκείνον. Σου στέλνω την αγάπη μου και ασ μη σε έχω γνωρίσει απο κοντά ομως μέσα απο τις γραμμές σου μάλλον μπορώ να τοπώ οτι σε ξέρω... Ευχομαι την επόμενη φορά που θα μπορέσουμε να πάμε στα Ψαρά να σταματήσουμε στην Χίο και να σε δώ
    Είθε!

    βικτώρια μαστραντώνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. ΑΓΑΝΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ. Η ΠΊΣΤΗ ΣΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΕΣ . ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.

    Μπάμπης Ζωντός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. ΚΑΠΤΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗ.... Στα λόγια σας "καλή μου κόρη" στις ευχές για Υγεία, αναβλύζουν πατρική αγάπη, Ανθρωπιά , Αλληλεγγύη και Δύναμη για τους επόμενους αγώνες. Μου ζεστάνατε την καρδιά μου θυμήσατε γιατί πρέπει να " οπλιστώ" με δύναμη για να ξεπεραστούν τα παιδιά και να έλθουν καλύτερες μέρες. Το ίδιο εύχομαι και για σας!! Η αγαπημένη σας γυναίκα η κυρία Φωτεινή, η οικογένειά σας, είναι η πυξίδα σας που θα οδηγήσουν το πλοίο της Ζωής σας σε ασφαλή, από τις φουρτούνες της Ζωής. Κι εγώ νιώθω πιό αισιόδοξη από τα μηνύματά σας και το χαμόγελό σας! Σας ευχαριστώ πολύ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΗ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ! Με όλο μου το σεβασμό και την αγάπη, "η κόρη σας" Ευγενία


    Ευγενία Μαρία Κώττη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Ξαναδιαβάζοντας το, νοιώθω την ίδια συγκίνηση και την ίδια αγωνία. Τελειώνοντας το, νοιώθω την ίδια ελπίδα, σαν άτομο που δοκιμάζεται, σαν πατρίδα που υποβαθμίζεται. Ο καπετάνιος βγήκε νικητής. Με το παράδειγμα του μας μαθαίνει ότι υπάρχει ελπίδα για όλα. Να είσαι πάντα καλά καπετάνιε και καλή χρονιά με υγεία, χαρά, οικογενειακή ευτυχία.

    Γιώργης Καλλέργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Όλα στο παρελθόν αλλά δεν ξεχνιούνται ποτέ είναι μεγάλα βιωματικά γεγονότα της ζωής ! Καλή χρονιά με υγεία και χαρά να χαίρεσαι την οικογένεια σου και να είστε όλοι καλά Γεροί Υγιείς και Δυνατοί Χαρούμενοι καί ευτυχισμένοι

    Λευτέρης Πυκνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Πόσο ανθρώπινο και συγκινητικό!Σας ευχαριστούμε για την ανάρτηση ψυχής! Συγκλονιστικό!Μνήμες ζωντανές για δύο αγαπημένους που δεν τα κατάφεραν!Ο πατέρας μου και ο σύζυγός μου!Πόσο χαίρομαι για σας!Το μήνυμα ελπίδας και ζωής που μας δίνετε! Εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά κι ευλογημένα!Να τα χιλιασετε!Αγωνιστής της θάλασσας και της ζωής!

    αγγελικη ρεβη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Νασε παντα καλε μου φιλε και να περασης ακομα πολλες πολλες γιορτες με την καλη σου κυρα Φωτεινη με παιδια και αγγονια, κσλη χρονια υγεια χαρα ευτυχια.

    Diamantis Boulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  104. Καλό βράδυ Κ Μιχάλη τί συγκινητικό ?? Το έζησα και εγώ αυτό τόν πόνο ?? Να είσαστε πάντα καλά και να έχετε ένα ευλογημένο χαρούμενο Χρόνο , υγεία χαρά γαλήνη αγάπη με την οικογένειά σας

    Kyriakoula Melis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Καπετάνιε της ΖΩΗΣ... Ευχής Έργο ..που μας "ταξιδεύεις..γεωγραφικά αλλά και διά του βίου σου.. Τιμή μας.
    Καλή Ταξιδιάρικη Χρονιά..!!!

    Μαρία Καβαλάρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Να είσαι πάντα καλά και ναγιορτάζεις με την οικογένεια σου !!! Καλή χρονιά με υγεία και πολλές χαρές

    Athanasia Gregou Batides

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  107. καπετάν Μιχάλης Καριάμης Σας ευχαριστώ πολύ . Αλλά πάντα αυτές οι μέρες μας φέρνουν αναμνήσεις που έχουν μαρκάρει την ζωή μας . Ας είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος ο καινούριος Χρόνος για όλον τόν κόσμο , και για όλους τούς Ναυτικούς που είναι μακριά από τά σπίτια τους να έχουν καλή επάνοδο στην πατρίδα

    Kyriakoula Melis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Αγαπητέ καπτά Μιχάλη, θυμάμαι αυτή την μέρα σαν νάταν χτες, ήμουν εγώ στο γραφείο ο συχωρεμένος ο Νίκος έλειπε αυτές τις μέρες.
    Είσαι όμως πραγματικός μαχητής, λιοντάρι και το ξεπέρασες όπως μόνο εσύ ξέρεις. Χρόνια σου πολλά, πάρα πολλά να ζείς πάντα γερός και ευτυχισμένος με την όμορφη οικογένειά σου.

    George Economou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Τίποτα δεν τελειώνει αν δεν το υπογράψει ο Θεός. Χίλιες ευχές να έχετε για εσάς και για όλη την οικογένεια. Καλή χρονιά με Αγάπη και Υγεία!

    Ketty Zarcada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Εύγε δίδαγμα ψυχής πολύ δυνατή η αφήγηση του καπετάνιου ο θεός να φυλάει όλοι την οικογένειά του και είναι παράδειγμα προς μίμηση καλή χρονιά σε όλους τους σιναθρωπους μας που είναι στο κρεβατι και, γρήγορη ανάρρωση

    Nikolas Varvaresos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Μήνυμα ζωής ... μήνυμα ελπίδας .. συγκινήθηκα πραγματικά ...να είναι πάντα ο Θεός κοντά σας ..

    Maria Cheila

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Ο θεος ειχε αλλα σχεδια καπετανιε μου .
    Μια αφηγηση γεματη δειδαγμα ,παρομοια με καποιου φιλου ναυτικου περυσι τις γιορτες, ελαβε ειδοποιηση να φυγει κι αυτος για μια παραλαβη απο κορεα , οταν η ακτινογραφια στις ιατρικες εξετασεις εδειξαν ογκο στο πνευμονα , ενας παληκαρος θαλασσινος στην κυριολεξια ,σημερα ενα χρονο μετα αρμενιζει στους ωκεανους του ουρανου .
    Πως να παρεις την γυναικα του και το κοριτσι του και τι να τους ευχηθεις ,που η ερημη εχει την ψευδεστηση οτι ειναι στο καραβι?
    Αστα .
    Διαβαζοντας την αφηγηση σας σημερα εκλαψα .
    Εκλαψα για πολλους κ διαφορους λογους . Αλλαζουν οι χρονοι, αλλαζουν οι ανθρωποι αλλαξαν πολλα .
    Δεν εχει αλλαξει ομως η ενοια της λεξης ελπιδα ,αυτη μας κραταει ακομη ορθιους δεν εχει αλλαξει η πιστη μας ,αυτη μας δινει κουραγιο .
    Καλες μερες καπετανιε καλα ταξιδια στα παιδακια μας τα θαλασσινα καλη υπομονη στις οικογιενεις τους καλη λευτερια στην πατριδα μας . Υγεια κ ειρηνη σ ολο το κοσμο ⭐

    Μαρια Καζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Καταπληκτική ιστορία. Πάντα χρειαζόμαστε θάρρος και εμπιστοσύνη. Ευτυχισμένο το νέο έτος και τις καλύτερες ευχές, ευτυχία. αγάπη και καλή υγεία καπετάν Μιχάλης Kariámēs

    Doortje van Lieshout

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Με τον τρόπο του ο θεός βοηθά για να ανοίξει έναν δρόμο διαφορετικό και καλύτερο.
    Ίσως στο να..... Παραμείνουμε αληθινοί και ταπεινοί.
    Καλή συνέχεια.
    Μου είπαν θα πεθάνω και δόξα το θεό με το θέλημα του κι εγώ επέζησα και τον ευχαριστώ.

    Georgette Alexopoulou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Τι περιπέτεια και αυτή Κάπτεν, και σε τι άγριες θάλασσες! Είσαι ήρωας!!

    Φρόσω Χαραλάμπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  116. Μπράβο καπταιν !
    Γερό σκαρί και χαλαρός ο Μεγαλοδυναμος απέναντι σου !
    ...οι γιατροί ζούνε ?..

    ΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  117. Πρώτη Ιουλίου έμαθα κι εγώ ότι σε 6 μήνες θα πεθάνω. Όλοι εύχονταν καλό μήνα και εγώ από μέσα μου παρακαλούσα και έλεγα....Ιούλη Ιουλάκη μου φέτος να μην περάσεις γρήγορα για να σε χαρώ, γιατί δεν θα σε ξαναδώ. Είναι τρομαχτικό πόσο υποφέρεις για να μην δώσεις θλίψη σ' αυτούς που σε αγαπάνε. Η κόρη μου είχε εξεταστική και δεν έπρεπε να το μάθει. Έχουν περάσει τρία χρόνια και εγώ είμαι εδώ, Η κόρη μου πλέον είναι δικηγόρος. Τίποτα όμως δεν απαλύνει τον πόνο όταν τα θυμόμαστε.

    Φαιη Λατφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  118. ΜΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΧΡΟΝΙΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΦΕΥΓΑΜΕ .ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΕΤΥΧΕ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΛΟ ΚΑΝΑΜΕ ΕΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

    Δημήτρης Καραπιπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  119. αστα βραστα συναδελφε πολλες περιπτωσεις

    Δημητρης Εμμανουηλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Giannis Livanis
    Πόσες φορές δεν τα ζήσαμε αυτά!!!!! Θυμάμαι παραμονές Χριστουγέννων έφυγα για Κωστάντζα,στο Olympic Pegasus του Ωνάση,λόγω ασθενείας συναδέλφου.Επισης 28 Δεκεμβρίου του 83 στο Γεώργιος Φ., αναχώρηση για Αμβέρσα!!!!! Στιγμές αποχωρισμού με συναισθήματα που δεν περιγράφονται!!!!

    Giannis Livanis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  121. Το άρθρο με συγκίνησε πάρα πολύ!!
    Μία συγκινητική αφήγηση από τον καπετάν Μιχάλη.
    Η δύναμη της ψυχής;
    Μήπως η δύναμη του Θεού;
    Καπετάν Μιχάλη το μόνο που σου εύχομαι, είναι υγεία!!!

    Antonis Skarlatos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  122. Πολλές τέτοιες ιστορίες επαναλαμβανόμενες!! Έχουμε περάσει!! Μόνο όποιος δεν ξέρει τη λέξη ναυτικός δεν μπορεί να καταλάβει!! Eυχαριστούμε πάρα πολύ για αυτή σας την ανάρτηση!! Είναι όλα τόσο σαφής!! Συγχαρητήρια!! Η λέξη ναυτικός είναι λειτούργημα !!

    Λίτσα Χατζαντωνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Μου είχες αναφερθεί καπετάνιε κάποια στιγμή ότι δεν σου επιτρέπεται να ξαναμπαρκαρεις χωρίς λεπτομέρειες και εγώ δεν ήθελα να ρωτήσω το λόγο και να επεκταθω...... τώρα διάβασα τι συνέβη...... είναι αυτό που λέω πάντα και κάνω αναφορά συνέχεια έχω χάσει πολλά αγαπημένα πρόσωπα μου το κυριότερο και τους δύο γονείς μου..... ξέρω .... νιώθω.... καταλαβαίνω.... άσπρα μαλλιά σε μια νύχτα... εγώ από την ηλικία των 20 χρονών μου..... άστα πίσω καπετάνιε ξεχασετα όλα ζήσε και πιες την ζωή μέχρι το τελευταίο κουταλάκι της...... υγεία αγάπη Καλημέρα καπετάνιε με συγκινησες πολύ... έχω ζήσει παρόμοια κατάσταση με ένα πολύ καλό μου φίλο που δυστυχώς εκείνος δεν υπάρχει......


    Αγγελική Ντελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Όλα τώρα είναι παρελθόν Μιχάλη να είσαι καλά εσύ με την οικογένεια και τα παιδιά και τα εγγόνια τέλος καλό όλα καλά καλή χρονιά να έχουμε με υγεία να τους χαίρεσαι όλους

    Soula Sotiropoulou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Οσες φορές και να την έχω διαβάσει, πάντοτε με αγγίζει,να είσαι καλά καπετάνιε

    Αντωνης Σκαρλάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Πραγματικά είναι όλα τα βιώματα πού έχουμε περάσει όλοι οι ναυτικοί. Είναι αυτά πού δεν ξεχνιούνται και δεν πληρώνονται με τίποτα. Να είσαι πάντα καλά καπετά Μιχάλη...!!!

    Κωνσταντίνος Αμπαζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Doortje van Lieshout
    Kalimera Captain Mixalis. Your words are touching. I am moved.
    I wish you many more wonderful years with your family in good health.
    Happy New Year.

    Kalimera Captain Mixalis. Τα λόγια σου είναι συγκινητικά. Συγκινήθηκα.
    Σου εύχομαι πολλά ακόμα υπέροχα χρόνια με την οικογένειά σου με υγεία.
    Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

    Doortje van Lieshout

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Καπταν Μιχάλη υγεία, χαρά και αγάπη πάντα να έχεις. Και ελπίζω ότι οι δυσκολίες των καιρών και οι δυσίωνες προβλέψεις, εμάς των παλιών, για χαλεπούς καιρούς και το μέλλον των απογόνων μας, να μην επαληθευτούν. Άλλωστε το καταπληκτικό αφήγημα της περιπετειάς σου αυτό μας δείχνει!...Μας...φωτίζει θά ταν το σωστό να πω. Η περίπτωση σου συγκλονίζει και δείχνει, πέρα από τις αξίες της αγάπης, της υπομονής, της πίστης και προ πάντων της ελπίδας, την προσωπικότητα και το ποσό δυνατός χαρακτήρας είσαι. Τα λόγια και τα αισθήματα που θέλω να σου εκφράσω είναι πολύ λίγα εδώ και φτωχά. Με κάποια ευκαιρία θα ήθελα πολύ να βρεθούμε από κοντά να τα πούμε. Για την ώρα, σου εύχομαι να είσαι καλά και δυνατός , όσο απέδειξες ότι είσαι. Χαρουμενες μέρες να περάσεις μαζί με όλους τους αγαπημένους σου, ευτυχισμένος στον καινούριο χρόνο και...Χρόνια πολλά, τόσα, μέχρι να δεις και πολλά τρισέγγονα. 💙💛❤️

    Vasilis Politis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  129. Συγκλονιστικό καί τόσο ανθρώπινο. Συγκινήθηκα πολύ. Νά είστε πάντα καλά καπετάν Μιχάλη νά σας χαίρεται και νά χαίρεστε την οικογένεια σας. Καλή καί Ευλογημένη Χρονιά.

    Τασσώ Γαΐλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Γερός δυνατός και αισιόδοξος, δημιουργικός...Η ανάρτηση σας φωτεινό μήνυμα Ελπίδας...

    Ευγενία Μαρία Κώττη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Καπετάν Μιχάλη μου αγαπημένε φίλε μου με δάκρυα στα μάτια βίωσα κι' εγώ μαζί σου όλα αυτά που πέρασες που ευτυχώς ήταν περασμένα. Σου εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να περάσεις τα 120 χρόνια ζωής με υγεία ατσάλινη όπως είναι δύναμη της ψυχής σου και να χαίρεσαι την οικογένεια σου και όλους τους δικούς σου ανθρώπους μέχρι τα βαθειά σου γεράματα. Καλή σου μέρα Καπετάνιε μου. Η νέα χρονιά που έρχεται να σου χαρίσει υγεία, χαρά και ότι άλλο επιθυμείς!!!

    Μιχαήλ Αβούρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Να είσαι πάντα καλά ,καπετάν Μιχάλη!!Η συνεισφορά σου είναι μεγάλη και σπουδαία!!Να χαίρεσαι και να σε χαίρεται η οικογένειά σου!!Αυτές τις Άγιες μέρες ,που από πολλούς λείπει η Ελπίδα ,,αυτό ήταν ένα περίτρανα μυνημα!!Το σεβασμό μου και τους χαιρετισμούς μου ,,στον βράχο την ζωή σου!!Στη Καλή σου Φωτεινή ,,που Φώτιζε όλες εκείνες τις άγριες μέρες της ζωής σου!!🌷

    Ειρήνη Πασχαλίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Καπταν Μιχάλη, στέλνεις το καλλίτερο μήνυμα των ημερών. ΑΓΑΠΗ, ΕΛΠΙΔΑ και ΠΙΣΤΗ!...Με αυτά κέρδισες την ζωή και είσαι παράδειγμα για την αντιμετώπιση και των πιο δύσκολων καταστάσεων που μας συμβαίνουν. Νά σαι πάντα καλά και να φτάσεις τα χρόνια σου μέχρι να δεις και τρισεγγονα. Σου αξίζουν....

    Vasilis Politis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Συγκινητικό συγκλονιστικό.....
    Απλά σας εύχομαι Υγεία και όλα τα καλά του Θεού....!!!!

    Βασιλικη Γερογιαννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Και όμως τα κατάφερες και μπράβο σου, είσαι εξαίρεση καπετάνιε μου,το άρθρο που έχεις γράψει, όσες φορές και να το διαβάσω συγκινουμε είναι μια αληθινή περιπέτεια

    Antonis Scarlatos

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  136. Πολλά συγχαρητήρια καπετα Μιχάλη για το κουράγιο σας..και ότι το λέτε στον κόσμο ..θέλει μεγάλο θάρρος..να είστε πάντα καλά και να χαίρεστε την οικογένειά σας...

    Κωνσταντίνος Αμπαζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  137. Χρόνια πολλά!
    Να είστε καλά Καπετάνιε γερός για πολλά χρόνια ακόμη να χαίρεστε την οικογένεια σας!

    Maria Kamma

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  138. Συγχαρητήρια Κάπτεν Μιχάλη και από μένα !ΕΊΣΤΕ ΓΕΝΝΑΙΌΔΩΡΟΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ .Και σας αξίζουν πολλά! Να είστε πάντα καλά και ευτυχισμένος με την οικογένειά σας!! Πέρασε και δεν σας Άγγιξε!! Καλή σας νύχτα !!

    Λίτσα Χατζαντωνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  139. Πως βρηκες κουραγιο καπτεν και τα εγραψες αυτα . Ο θεος να σου δινει κουραγιο περαστικα . Η καινουργια χρονια να σου φερει μονο χαμογελο

    Michael Psarros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Μέλος με κορυφαία συνεισφορά
    Χρόνια πολλά Πάντα υπάρχει η ελπίδα, είναι αυτή που μας ακομπανιάρει σε όλη μας την ζωή!!!

    Gabriel Panagiosoulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  141. Μπράβο καπτα Μιχάλη αυτό δείχνει μεγαλείο ψυχής. Μπράβο για το κουράγιο το δικό σου, μπράβο για το κουράγιο των δικών σου ανθρώπων. Να είσαι πάντα γερός και να πέρνουμε παράδειγμα το δικό σου ψυχικό σθένος.

    Nikolaos Tsadulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  142. Πάντα ξεχωριστός, θαρραλέος, αξιοπρεπής ΚΥΡΙΟΣ. Να είστε πάντα καλά να χαίρεστε την ζωή και η στάση σας μας δείχνει το δρόμο. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά!!!!

    Ειρήνη Αχειμαστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Μέλος με κορυφαία συνεισφορά
    Θερμές ευχές να εχετε πάντοτε κουράγιο και δύναμη !!!

    Dimitris Papagounas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  144. Χρόνια πολλά Καπετανιε νά είσαι πάντα γερός μη φοβάσαι τίποτα Λέβα καί εχει ό Θεός.

    Teo Mylonas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  145. Και όλα ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΑ ΕΝΕΚΕΝ, όπως ο στυλοβάτης εκ των τριών ιεραρχών ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ πάντα έλεγε, στο διάβα τούτης της πρόσκαιρης ζωής …… ΛΑΧΕΙΟ Η ΖΩΗ και μέσα απο κάθε δεινό, η ψυχή δυναμώνει και ο δερμάτινος ασκός που την ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ γίνεται πιο σκληρός …., γιατί ο ΘΕΟΣ δεν την εγκαταλείπει αλλά την περιζωνύει με δύναμη …., το δημιούργημα του (ΕΜΕΙΣ), τον εγκαταλείπουμε ή εγκαταλείπουμε τον λόγο ….. παράδειγμα ο Ιώβ, παραδείγματα πολλά, δίπλα μας κάθε στιγμή κάθε δεύτερο της ώρας ……. Θεούς μας έκανε, που απομακρύνοντας τους εαυτούς μας απο το στόχο του προορισμού μας που αυτός καθορίζει, αρνούμεθα το να αποδεχτούμε τον έναν, ως ο υιός αυτού αποδέχθηκε, και δια των λόγων του δίδαξε, δίχως αυτού, του Πατρός, αδύνατον να συνυπάρξει …….., γενηθήτω το θέλημα σου !!!!!!! Χάθηκε η επικοινωνία, χάθηκε και η ύπαρξης της ζωής ………… Καλά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ αδελφέ εν Χριστό (ώ) Μιχαήλ ……. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ εις το όλο γίγνεσθαι έλλογο και άλογο βασίλειο της γης

    Μιχάλης Καμάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. να ειστε γερος , και δυνατος.....και χρονια πολλα να εχετε!

    Theano Gklv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Συγχαρητήρια για το κουράγιο σας και την ελπίδα που δίνεται σε πολλούς ασθενείς που δίνουν τον δικό τους αγώνα !!

    Βασιλης Τσιγκριμανης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Να είστε γερός και δυνατός, και πάντα με υγεία και χαρά. Καλή χρονιά να έχετε. Μπράβο σας.

    Ευη Ψωμαδοπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Να είστε πάντα καλά! Ευχαριστούμε για το κουράγιο και την ελπίδα που μας δίνεται!! Καλή χρονιά με υγεία,αγάπη,χαρά και δημιουργία!!

    Χριστίνα Τσιλτικλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Έκλαψα πολύ όταν το διάβασα! Οικείες συμφορές!Έτσι έχασα τον πατέρα μου και τον σύζυγό μου!Να μου φιλήσετε τη γυναίκα σας την υπέροχη και τα παιδάκια σας!Να είστε πάντα καλά!

    αγγελικη ρεβη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  151. Χρονια πολλά Καπετάνιο.Διάβασα το ιστολόγιο σας,είμαι στο γραφείο μου κ δακρύζω,ετσι επειδή το διάβασα ,επειδή με βρήκαν πολλα ,οχι οπως τα δικά σας.Θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτό που διάβασα.Με ξεφόρτωσε απο πολλά εστω κ στιγμιαία
    Καλή χρονιά ,καλές πολλές χρονιές ,με χαρές κ υγεία

    Mark Fountoulakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Να είστε πάντα καλά με υγεία αγάπη πίστη καλοτυχία ευτυχία εύχομαι

    Kostas DjGus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Να είναι πάντα Περαστικά! Χρονια Πολλα με υγεία!

    Αλέξανδρος Αλεξιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Είσαι παληκάρι κάπτεν να'σαι πάντα γερός και δυνατός να σε χαίρωντε οι δικοί σου άνθρωποι αλλά και εμείς οι φίλοι σου.

    Κωστσς Χριστοδουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Ο Θεός να είναι πάντα μαζί σας καλό κουράγιο Καλή χρονιά να έχουμε όλοι μας καλά ταξίδια τους ναυτικούς μας

    βασιλης κονιδαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. να είστε πάντα καλά, γερός και δυνατός! συγχαρητήρια και σε σας και στην γυναίκα σας που σας βοήθησε και την βοηθήσατε να σταθείτε βράχοι! Καλή χρονιά!

    ευη κορωναιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Και σήμερα... σαν τότε 29 του Δεκέμβρη ο Θεός θέλησε να αφήσει έναν ιεραπόστολο στην γη, για να δίνει παρηγοριά και να γλυκαίνει τον πόνο αυτών που υποφέρουν, έναν άγγελο για να δίνει ΔΥΝΑΜΗ και ΕΛΠΙΔΑ στους ανθρώπους!!! Γι' αυτήν την ΔΥΝΑΜΗ και το ΣΘΕΝΟΣ που σας χαρακτηρίζει και που μας διοχετεύετε θέλω να σας πω ένα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ »
    Καπετάνιε μας !!! Αυτήν την απίστευτη περιπέτεια της υγείας θα την διηγείστε ακόμα και στα δισέγγονά σας και θα τους φαίνεται σαν παραμύθι...Όμως και τα παραμύθια έχουν τις αλήθειες τους και τα διδάγματά τους ΠΑΝΤΑ!!
    Αυτές τις αλήθειες και τα διδάγματα που αξίζουν τον ΣΕΒΑΣΜΟ μας !!!
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΈΝΩΝ ΣΑΣ !!

    Καίτη Ραουζαίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Την Καλημέρα μου καπετάν Μιχάλη ,Άμυνα είμαστε όρθιοι και περπατάμε το σπουδαιότερο ,Ο πατέρας μού τα έλεγε παράσημα ,Όλοι κάτι έχουμε! Η αισιοδοξία είναι υποχρεωτική για όλους μας ,Καλη δημιουργική νέα χρονιά με μία νέα Ελπίδα ,Όλα θα πάνε καλά ,Την Καλημέρα μού ,

    Sakis Amarantigos

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  159. Χρονια πολλά Καπετάνιο.Διάβασα το ιστολόγιο σας,είμαι στο γραφείο μου κ δακρύζω,ετσι επειδή το διάβασα ,επειδή με βρήκαν πολλα ,οχι οπως τα δικά σας.Θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτό που διάβασα.Με ξεφόρτωσε απο πολλά εστω κ στιγμιαία


    Mark Fountoulakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Greg Grigorios
    Να είστε πάντα γερός καπετάν Μιχάλη! Καλή χρονιά να έχετε με υγεία! και χαρές! στην οικογένεια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Κωνσταντίνος Αμπαζής
    Καλημέρα καπετάν Μιχάλη...πάντα γερός και δυνατός...καλή χρονιά να έχετε μαζί με την οικογένειά σας με υγεία και πολλές χαρές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Κωστσς Χριστοδουλου

    Να είσαι πάντα καλά καπετάν Μιχάλη. Υγεία και δύναμη πάντα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. George Economou
    Να ζήσεις Μιχαλάκη για πολλά πολλά χρόνια ακόμα υγιής, γερός, δυνατός και ευτυχισμένος, καλή χρονιά να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Anna Pagoni
    Μέλος με κορυφαία συνεισφορά
    Να είσαι πάντα καλά Κπτ Μιχάλη!! Με υγεία, χαρά και αγάπη να υποδεχτείς την νέα χρονιά!!!⚓🫶🎀🧑‍🎄🛳️👌⚓

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Antonis Skarlatos

    Μέλος με κορυφαία συνεισφορά
    Να είσαι καλά φίλε μου καπετάν Μιχάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. George Myrsinias

    Χρόνια πολλά καπτά Μιχάλη. Να είσαι πάντα καλά κ καλή χρονιά. Διδακτικότατη η ιστορία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Λίτσα Χατζαντωνά

    καπετάν Μιχάλης Καριάμης ΚΑΛΗΜΈΡΑ CAPTAIN ΤΟ ΔΙΆΒΑΣΑ ΌΛΟ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΉ ΑΦΉΓΗΣΗ.. Η ΠΊΣΤΗ ΚΑΙ Η ΑΦΑΣΊΩΣΗ ΓΙΑΤΡΕΎΕΙ ΤΑ ΠΆΝΤΑ . ΝΑ ΕΊΣΑΣΤΕ ΚΑΛΆ ΣΑΝ ΤΑ ΨΗΛΆ ΒΟΥΝΆ..🙂

    ΑπάντησηΔιαγραφή