'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΓΝΙΚΗΣΕ Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ «Σ.Φ.Ο»









Με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη μπορώ να πω ....Καλημέρα σας και Καλή Εβδομάδα και δικαιολογώ το χαμόγελο μου. Για μια ακόμα φορά, τα βήματα μου με έφεραν στα φιλόξενα γραφεία του Συλλόγου Φίλων Οινουσσών. Ως πρόεδρος του «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ» τιμούσα και ταυτόχρονα αντιπροσώπευα ένα μεγάλο αριθμό εκλεκτών  μελών μας τα οποία έλκουν την καταγωγή τους, από μικρό σε μέγεθος μα τεράστιο στο οικουμενικό στερέωμα της Εμπορικής Ναυτιλίας. Από ενωρίς η μεγάλη αίθουσα των γραφείων είχε πληρωθεί σε σημείο κορεσμού. Σε εποχή λειψανδρίας, μαρασμού ή αδιαφορίας πολλών Συλλόγων ο «Σ.Φ.Ο», έχει το δικαίωμα και μπορεί να χαμογελά αισιόδοξα για το αύριο. 





Όπως και πέρσι την πίτα ευλόγησε ο Ποιμενάρχης Χίου  - Ψαρών και Οινουσσών κκ Μάρκος. Όπως πάντα κατάφερε να μαγνητίσει τα ακροατήριο του. Απόλυτη σιγή επικρατούσε όταν απαριθμούσε τα όσα τους είχε υποσχεθεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα τα έκανε πράξη. Συγκινημένος εξιστορούσε το ταξίδι του προς την Αιγνούσσα για να αποθέσει τα οστά του Εθνομάρτυρα  Πλάτωνα Φραγκιάδη, τα οποία αποτελούν αήττητη στρατιά για την ασφάλεια και την Ελληνικότητα του ακριτικού νησιού. Νοιώσαμε όλοι Εθνική Ανάταση και συγκίνηση τη στιγμή που με παλλόμενη τιμή ιστορούσε το πολύτιμο Εθνικό κειμήλιο της Ελληνικής Σημαία που έφεραν στα Άγια Χώματα του νησιού, πρόσφυγες από τις «Αξέχαστες πατρίδες». 


  


Η όλη εκδήλωση , ανταποκρινόμενη στα κελεύσματα της εποχής, ήταν λυτή και γεμάτη ουσίας. Ο Λόγος του αγαπητού προέδρου κ. Γεωργίου Δανιήλ, όπως πάντα με λίγα αλλά προσεγμένα και γεμάτα λογική και αισιοδοξία λόγια. Αίσθηση προκάλεσαν τα πεπραγμένα υπέρ της αρωγής των απόρων και μη ασφαλισμένων ακριτών σε ότι έχει σχέση με υγεία και φάρμακα. Όπως πάντα δεν ξέχασε να ευχαριστήσει του αρωγούς και συντελεστές και  όλους όσους εργάσθηκαν για την επιτυχία. Χαιρέτισε τους πάντες. Με τάξη και  μέτρο οι ολιγόλεπτοι οι Χαιρετισμοί του τ. Υπουργού ΥΕΝ  και βουλευτή Χίου κ. Κωστή Μουσουρούλη και άλλων. 



       Αιγνουσσιώτες , Μέλη και Φίλοι με τον Λαγκαδούση Πρόεδρο του "ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ"

Ακολούθησε το πατροπαράδοτο μοίρασμα της πίτας με την αγωνία για το ποιος θα είναι η τυχερή ή ο τυχερός στο κομμάτι του οποίου θα βρεθεί το «Τουρνέσι». Η εκδήλωση έκλεισε με ευχές για την καινούργια χρονιά και καλή επιτυχία στον κ. Δανιήλ για στην επερχόμενη αναμέτρηση στον στίβο της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα όμορφα κεράσματα, ό άνετος χώρος και η αποστάσεις του λεκανοπεδίου, αιτία απομόνωσης, έδωσαν την ευκαιρία δημιουργίας των γνωστών  γραφικών «Πηγαγακιών» για ανταλλαγή ευχών πειραγμάτων και αναζωπύρωση φιλιών. Το ευπαρουσίαστο και πολύμορφο κοινό αποτελείτο από απλούς απόμαχους κυρίως του κύματος. Μελών οικογενειών. Ναύαρχο. Στρατηγό, Βουλευτή. Επιστήμονες και Μέλη εφοπλιστικών οικογενειών. Μια όμορφη και καλλίφωνη νεαρή  καλλιτέχνιδα συνοδεία μικρής ορχήστρας έδωσαν μια όμορφη και ξεχωριστή  νότα. Η Εκδήλωση έλαβε χώρα με τη συμβολική κλήρωση βιβλίων, ώστε να δώσει εναύσματα και να στρέψει τον κόσμο στην ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων. Από καρδιάς όλων μας. Καλή και Ευλογημένη Χρονιά. Μακροημέρευση και επιτυχία των σκοπών του Συλλόγου Φίλων Οινουσών. Υγεία – Χαρά και Ευτυχία σε όλους όσους έλαβαν μέρος και  σε όλους τους ανά την υφήλιο συμπατριώτες μας.



Μιχάλης Γ. Καριάμης


Πλοίαρχος Ε.Ν. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου