'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΠΙΤΑ '' ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ '' - ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


                   
                      ΚΟΠΗ  ΠΙΤΑΣ  2014





Κύριε Δήμαρχε
Κύριοι αιρετοί 

Συνάδελφοι Συνδικαλιστές εν ενεργεία και απόμαχοι του κύματος. 

Κυρίες και Κύριοι - Μέλη και Φίλοι του Ναυτικού Συλλόγου Κορυδαλλού, σας καλωσορίζουμε στα γραφεία μας . Σας ευχαριστούμε για την τιμή και τη χαρά να είσαστε σήμερα κοντά μας . Σας ευχόμαστε  ολόψυχα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ - ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ – ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ. Για μια ακόμα φορά, ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κορυδαλλού για την ευγενική παραχώρηση αυτού εδώ του φιλόξενου χώρου. Δεν το ξεχνάμε ποτέ. Ο '' Ναυτικός Σύλλογος Κορυδαλλού '', αισίως συμπλήρωσε 12 χρόνια ζωής και δράσης.          
Προ ολίγων εδομάδων, συμμετείχατε στις αρχαιρεσίες μας με επακόλουθο Διοικητικές αλλαγές. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν μια πράξη ρουτίνας και εναλλαγής υποχρεώσεων μεταξύ φίλων. Σημερινό και Παλιό Διοικητικό Συμβούλιο παραμένουμε Αγαπημένοι φίλοι. Ένα σώμα. Μια Ψυχή.   Ίσοι μεταξύ ίσων .  Υπηρέτες σας και τίποτα παραπάνω.
Εδώ προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο καπετάν Γιώργη Μαυράκη και όλα τα μέλη της απελθούσας Διοίκησης για τη σώφρονα  και δημιουργική πολιτική τους. Τους ευχαριστούμε που μας παρέδωσαν ένα ζωντανό και σφριγηλό υγιές σώμα και έχουμε υποχρέωση να αντέξουμε ..... Καλέ μου φίλε καπετάν Γιώργη σε ευχαριστώ.
Δυστυχώς, τη χρονιά που πέρασε για κακή μας τύχη, χάσαμε εκλεκτά μέλη μας. Δεν τους Ξεχνάμε. Έχουν μια θέση στη σκέψη και την καρδιά μας. Για όλα τα αξέχαστα μέλη μας και τους ανά τους αιώνες Χαμένους στις θάλασσες συναδέλφους θα σας παρακαλέσω να κρατήσουμε σιγή ενός λεπτού.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ

Φίλες και Φίλοι μας – Κυρίες και κύριοι .Δεν θα προσφέρω τίποτα  αν σας πω ότι σαν άνθρωποι σαν κράτος και σαν λαός περνάμε άσχημες ημέρες. Στεναχώριες μόνο θα σας προσθέσω. Δεν μπορώ όμως να μην εκφράσω την οργή και την απέχθεια μου για όλους αυτούς που μας έσυραν σε αυτή την κατάντια. Όσο για τον δικό μας κλάδο.Ότι να πω θα είναι λίγο . Είμαστε αυτοί οι οποίοι αποδειγμένα δεχθήκαμε τις μεγαλύτερες απώλειες . 
Ένα έχω να πω,  ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.  Είχα την καλή τύχη , στην  πίτα της ΠΕΠΕΝ, να ακούσω τον συνάδελφο πρόεδρο της, καπετάν Γιώργο Βλάχο να καταθέτει τις ορθές και αλάνθαστες παρεμβάσεις του  στον ΥΕΝ. Αφορούσαν τους νεαρούς μαθητές των σχολών.  
Τους εν ενεργεία Συναδέλφους. Εμάς  τους συνταξιούχους που Βιώνουμε μειώσεις κατά μέσο όρο 60%  των αποδοχών μας.  Τα εισιτήρια των πλοίων και τόσα άλλα.  Αντί απαντήσεων. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Καπετάν Γιώργο. Σε ευχαριστούμε !
Ένα θα τονίσω για πολλοστή  φορά. ''Ελληνικές Σημαίες σε πλοία που δεν έχουν Έλληνες ναυτικούς το θεωρώ Κοροϊδία''.
Αδέρφια μου, πιστεύω ακράδαντα ότι κάτω από τέτοιες άσχημες συνθήκες, η ομοψυχία αποτελεί πυλώνα στήριξης. Σαν Σύλλογος Ναυτικών, είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε ώστε να χαρίσουμε ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και ΕΛΠΙΔΑ για το καλό της Αγαπημένης μας Πατρίδας. Ας ξαναβρούμε τη Χαμένη ανθρωπιά μας. Η κοινωνία και οι συνάνθρωποι μας το έχουν ανάγκη.
Δεν έχω ευχέρεια λόγου για να σας πείσω. Ισχνές οι δυνάμεις μου. Σαν ενεργός πολίτης, σας ζητώ να συσπειρωθούμε και να σαλπάρουμε , για το απάγκιο λιμάνι,  μιας καλύτερης πατρίδας. Μιας πατρίδας  που θα κυριαρχεί ο Σεβασμός  στον Πολίτη - η Δημοκρατία  - η  Ισονομία και Ισοπολιτεία .  
Ας μη ξεχνάμε τον κατάπτυστο άρθρο 86  του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Όραμα και αγώνας μας,  μια πατρίδα Δημιουργική η οποία θα μας απαλλάξει από τις σημερινές άσχημες συνθήκες ανεργίας και υπέρ -φορολόγησης συνταξιούχων και Εργαζομένων. Συμπολίτες μου, Χωρίς Αισιοδοξία και Ελπίδα είναι αδύνατο να αγωνιστούμε, απαιτώντας ένα Καλύτερο Αύριο.


Κύριε Δήμαρχε. 
Κυρίες και κύριοι. Συνάδελφοι. Σεβαστές Δέσποινες, Συντρόφισσες της ζωής μας. ''ΚΑΛΗ σας  ΧΡΟΝΙΑ''. Αδέρφια μου,Πρόσω Ολοταχώς . 
Ψηλά το Κεφάλι και το Χαμόγελο πάντα στα Χείλη
Υποκλίνομαι Ταπεινά της παρουσίας σας.
Αν σας κούρασα συγχωρέστε με.

Μιχάλης Γ. Καριάμης 
Πλοίαρχος Ε.Ν.

Πρόεδρος «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ» 

2 σχόλια:

  1. Από : George fragkos

    Σήμερα 26 1 2014, στις 6:52 μ.μ.

    κ. Πρόεδρε, κ. Συνάδελφε. αγαπητέ Μιχάλη, το τελευταίο το βρίσκω πιο ζεστό.
    Και του χρόνου νά 'στε καλά.
    Βάλετε πλώρη για κανένα κρασί, τώρα που βαστά το πουγγί μας και τα κουράγια μας για χορό.
    Καλή χρονιά και υγεία για όλους σας

    Γιώργης Φράγκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Popie Halkia Stefanou ,μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

    Σήμερα 29 – 1 – 2014 , στις 10:39 μ.μ.

    Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,
    Κύριε Καριάμη,

    Εύχομαι πάλι κι εγώ με τη σειρά μου
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΔΥΝΑΜΗ, ώστε με τον αγώνα σας, με τον αγώνα του καθενός μας ξεχωριστά να ανατείλει ξανά η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και η ΕΛΠΙΔΑ στην αγαπημένη μας πατρίδα, για να μη λιθοβολείται και μάλιστα από εκείνους που εφώτισε με τον πολιτισμό
    των παιδιών της και τις επιστήμες της.

    Ευχαριστώ για το κείμενο της Ομιλίας σας στην κοπή της πίττας. Χαιρετισμούς
    Καλή Δύναμη

    Πόπη Χαλκιά - Στεφάνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή