'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΧΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ






Χαράς ευαγγέλιο το πέρας της άνοιξης και η αρχή του καλοκαιριού για τους Χιώτες της Αττικής. Η περασμένη εβδομάδα έδωσε την ευκαιρία για μια ακόμα φορά να αισθανθούμε χαρά και περηφάνια που γεννηθήκαμε στον Μυροβόλο τόπο αλλά και για την προσωπικότητα των ανθρώπων του. Την περασμένη Τρίτη, η αίθουσα τελετών της Ακαδημίας Αθηνών, γέμισε ασφυκτικά από ότι εκλεκτό έχει να παρουσιάσει η πρωτεύουσα των Ελλήνων. Ο λόγος της κοσμοσυρροής το ότι για μια ακόμα φορά ο διεθνούς φήμης συμπατριώτης μας και ακαδημαϊκός κ. Σταμάτης Κριμιζής, μιλούσε στο κοινό του με θέμα «Ένα ορόσημο της ανθρώπινης εξερεύνησης. Από τους αδελφούς Wright (1903 – 3μ) στην επική έξοδο του Voyager στον Γαλαξία (2012- ύψος 18,2 δις. χλμ) σε 109 χρόνια». 



Το να πεις ότι για μια ακόμα φορά καθήλωσε το ακροατήριο του όχι απλά δεν είναι υπερβολή αλλά αποδίδει την πραγματικότητα. 
Χαρισματικός ομιλητής, έχει τη δυνατότητα, ακούγοντας τον να πιστεύεις ότι γνωρίζεις όσα ακριβώς γνωρίζει και εκείνος. Τόσο απλά και κατανοητά είναι αυτά που εμφυτεύει στο μυαλό κάθε ανθρώπου. Πάντα οι φωτογραφίες του μαγεύουν  τους πάντες. Έχει τον δικό του, μοναδικό τρόπο, να κρατά το κοινό μου σε διαρκεί εγρήγορση. Ξεχωριστές οι παρουσίες της Λαγκαδούσαινας  κ. Χριστίνας Γιαννόπαπα, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος  (ΕSA), με δυο συμμετοχές σε ερευνητικές αποστολές της NASA, από την οποία βραβεύτηκε και υποψήφια Ευρωβουλευτής.
Τιμούσε με την παρουσία του, ο Συκιαδιώτης αστροφυσικός   Δρ  Μανώλης Γεωργούλης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ESA.  Ερευνητής στο Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών.


Δρ. Εμμ. Γεωργούλης - Χριστ. Γιαννόπαπα - Μιχ. Καριάμης - Παν. Πάσσας

Ο Στρατηγός/Ακαδημαϊκός Δημ. Σκαρβέλης. Ο εφοπλιστής κ. Παν. Τσάκος με την κ. Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα. Ο σεισμολόγος κ. Παν Βαρώτσος , ο ιστορικός, συγγραφέας κ, Σαράντος Καργάκος κ.α.

Λυκαβηττός - Ι.Ν. Αγίων Ισιδώρων 

Στην γνωστή σπηλαίο εκκλησιά  του Λυκαβηττού,  την Κυριακή πρώτη ημέρα του Ιούνη, με καθυστέρηση λόγω των   αλλεπάλληλων εκλογών, έγινε η καθιερωμένη πανήγυρης του προστάτη της Χίου, Αγίου Ισιδώρου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, συμπατριώτες μας από κάθε γωνιά της Αττικής γης, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση της ΟΧΣΑ. Φέτος το εκκλησίασμα, απόλαυσε μια  πραγματική υπέροχη λειτουργία  Τελέσθηκε αρτοκλασία με τη συμμετοχή, του νυν προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Αργ. Κοκκινάκη και των πρώην προέδρων κκ Πα. Βαρλά και Αν. Τριπολίτη. 


Αν. Τριπολίτης - Αργ. Κοκκινάκης - Παν Βαρλάς

Αρκετών νυν και τέως προέδρων Χιακών Συλλόγων. Η πάντα σεμνή και ταπεινή κ. Πόπη Στεφάνου – Χαλκιά, κοινώνησε με τον όμορφο λόγο και τις αστείρευτες γνώσεις της το ευλαβικό εκκλησίασμα. 


κ. Πόπη Χαλκιά Στεφάνου....διακονία γνώσης  

Έγιναν για μια ακόμα φορά τα καθιερωμένα φιλικά πηγαδάκια. Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον των συζητήσεων είχε σαν θέμα τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων στο νησί μας. Χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιον Σύλλογο ο οποίος δεν έπεσε στην αντίληψη μου, θα αναφέρω την παρουσία αυτών του ... Βροντάδου. Βολισσού.  Πυργίου. Καλλιμασιάς. Κουρουνίων. Χαλκιούς. Αποφοίτων Λιβανείου Γυμνασίου Καρδαμύλων . Δαφνώνα. Βασιλειώνικου. Λεπτοπόδων. Πιτυούς. Πατρικών . «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ» . 


Στ. Μιχαλάκης (Τ.πρ.συλ. Κουρουνίων) - Γεωρ. Χλωρός (Πρ. συλ. Βρονταδουσίων) - καπετάν Μιχ. Καριάμης (Πρ. ¨ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ¨) -  καπετάν Αλ. Καραμούζος (Πρ. συλ. Αποφ. Λιβαν. Γυμν. Καρδαμύλων )

Μετά το πέρας της λειτουργίας, ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα  Η ευχή και του χρόνου με υγεία να βρεθούμε πάλι εδώ όλοι μας, σήμανε το τέλος της όμορφης εκδήλωσης.      

       
Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου