'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΠΙΤΑ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗΣ & ΕΠΑΙΝΟΙ








ο  Αρχιερατικός Επίτροπος του Οικουμενικού θρόνου πατήρ Δημήτριος Γεόμελος .

Όχι,  δεν ήταν μια απλή εκδήλωση ρουτίνας. Δεν ήταν ακόμα μια ακόμα από τις καθιερωμένες κοπές πίτας.  Ήταν μια  ανθρωποθάλασσα μέσα και έξω από το μέγαρο του Ιδρύματος  ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ.  Οι τυχεροί που λάμπρυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση, μπορούν να πιστοποιήσουν των λόγων την αλήθεια.    Ακόμα  και  οι  χώροι   του   Ομήρειου 
Πνευματικού Κέντρου, θα ήταν πολύ μικροί για να φιλοξενήσουν τους καλεσμένους.   
Την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, έκοβαν τις πίτες τους οι  : Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικών Χίου -  ο Παγχιακός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αξιωματικών Εμπορικού ναυτικού Χίου και  το « Ίδρυμα Μαρία Τσάκος».  Ευλογημένη Ναυτομάνα  η Χίος μας, δεν ξέχασε και δε θα ξεχάσει ποτέ τη συμβολή των ναυτικών στην πρόοδο και την ευμάρεια της. Αυτός ήταν και ο λόγος  της απίστευτης  σύναξης.  Απόντος του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, κοσμούσαν με την παρουσία τους οι εξέχοντες Αρχιπλοίαρχοι  του : 



Στο βήμα ο Διευθυντής του Ιδρύματος "ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ" , Ναύαρχος Λ.Σ (ε.α) Σταύρος Μιχαηλίδης - καπετάν Γ. Σαζακλής - Γ. Κωστάλας - Χατζελένης - Καραμανής


Γ. Σαζακλής ,  Γ. Κωστάλας , Κ. Καραμανής .    Το ίδρυμα εκπροσωπούσε ο Διευθυντής του Ναύαρχος Λ.Σ (ε.α) Σταύρος Μιχαηλίδης.     
Τον  Παγχιακό Σύλλογο ,  Αξιωματικών ΕΝ εκπροσωπούσε ο  πρόεδρος του,  Αργύρης Χατζελένης.  Την πίτα ευλόγησε ο  Αρχιερατικός Επίτροπος του Οικουμενικού θρόνου πατήρ Δημήτριος Γεόμελος . 




Η .κ. Κ. Θανοπούλου στο βήμα

Μετά τους  σχετικούς χαιρετισμούς  από τους εκπροσώπους       των εμπλεκομένων φορέων ακολούθησαν ομιλίες της κ. Κ. Θανοπούλου, καθηγήτριας του Πανεπ. Αιγαίου και του καπετάν Κ. Φράγκου. Η χορωδία του «Λέοντα Αλλάτιου», χάρισε όμορφες νότες στο εκλεκτό και μεγάλο ακροατήριο.           
                                                                              

 Η χορωδία του «Λέοντα Αλλάτιου»... !


Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των Χίων ναυτικών οι οποίοι έχουν διακριθεί στις τέχνες  (Ακολουθούν τα ονόματα των τιμηθέντων με αλφαβητική σειρά )

Βαρδάκης               Χρήστος                      
Βεργίνας                 Ιωάννης                    
Γαρρής                    Νίκος                   
 Καλογρηάς             Ευάγγελος        
 Καραγιάννης          Σταμάτιος    
 Μαστροπέτρος       Στέλιος           
 Μωραϊτάκης          Αντώνιος               
 Πούπαλος              Μιχάλης      
 Φραγκάκης             Ιωάννης 
  


Ο καπετάν Κ. Μ. Φράγκος στο βήμα

Ακολούθησαν οι βραβεύεις των Χίων ναυτικών που έχουν διακριθεί στη Ναυτική λογοτεχνία  και τη δημοσιογραφία, ως ακολούθως.  

Ανδριάνας                 Δημήτριος        
Καραμούζος              Αλέξανδρος               
Καριάμης                  Μιχάλης    
Μελαχροινούδης       Δημήτριος  
Φράγκος                    Γεώργιος                                Φράγκος                    Κώστας

Κατόπιν  επιθυμίας  του «Μεγάλου Ψαριανού» , κ. Δ. Ανδριάνα, χαιρέτισα και ευχαρίστησα την ομήγυρη και το Ίδρυμα για την αποδοθείσα τιμή. Ο υποφαινόμενος, ανέγνωσε γραπτό μήνυμα του καπετάν Α. Καραμούζου το οποίο αναφέρει 



καπετάν Μιχάλης Γ. Καριάμης - Πρόεδρος του ''ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ'' 


«Κυρίες και κύριοι, Δυστυχώς, για λόγους επαγγελματικούς αδυνατώ να παραβρεθώ στην ιδιαίτερα τιμητική για μένα εκδήλωση του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την μεγάλη τιμή που μου κάνετε.  Νοιώθω αμήχανα όταν τιμούμαι μαζί με τους Κολοσσούς της Χίου, που είναι ο Καριάμης  ο Ανδριάνας ο  Μελαχροινούδης  ο Φράγκος  κλπ. Μπροστά σε αυτούς εγώ είμαι πολύ μα πάρα πολύ μικρός. Σας ευχαριστώ  πολύ.  Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά. Με εκτίμηση και σεβασμό για το τεράστιο έργο που κάνει το ίδρυμα.                         Αλέξανδρος Εμμ. Καραμούζος  
Πλοίαρχος  Ε.Ν»           
καπετάν Μιχ. Γ. Καριάμης στο βήμα του Ιδρύματος ''ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ '' στη Χίο 
  
Στο αυτό πλαίσιο και ο γράφων  ο οποίος αισθάνεται ελάχιστος απέναντι των υπολοίπων τιμηθέντων. Ευχαρίστησε το ίδρυμα για ένα ακόμα λόγο.  Την ώρα της μεγάλης του χαράς, δεν ξέχασε ότι σε διεθνές συνέδριο της 15ης 16ης  Οκτωβρίου 2012 με θέμα «Η Απάντηση μας  στις Πυρκαγιές , συνεργαζόμενοι για μια καλύτερη Χίο», προώθησε και προέβαλε το θέμα «Προστασία Αιωνόβιων Δέντρων». Η μόνη θετική εξέλιξη στο αγώνα μας με τον καπετάν Δημήτρη Μελαχροινούδη , για την ανάδειξη των «Μνημείων Φύσης» του Μυροβόλου νησιού μας. Στο αυτό πνεύμα σεμνότητας και ταπεινότητας με τους προαναφερόμενους και ο χαιρετισμός του καπετάν Δημήτρη Μελαχροινούδη. 



Κ. Θανοπούλου - Ναυαρχος (Λ.Σ) Στ. Μιχαηλίδης - καπετάν Δ. Μελαχροινούδης


Ακόμα, τιμήθηκε ο ακούραστος εργάτης της Ελληνικής Ναυτιλίας  , συγγραφέας και επί σειρά ετών πρόεδρος της  «Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας – ο ΚΟΡΑΗΣ», δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος του Ν.Α.Τ. κ. Νικος Σ. Χαλκιάς.


Ωωω τι Τιμή και περηφάνια για την Μητέρα  του καπετάν Αλέκου Εμμ. Καραμούζου .....!!!!
                       
Στα παραλειπόμενα της εκδήλωσης,  η μεγάλη συγκίνηση των παρευρισκομένων  την στιγμή που η Μητέρα του καπετάν Α. Καραμούζου , παρελάμβανε αντί αυτού τον έπαινο του  πανάξιου γιού της .  Σε αυτή τη χρονική στιγμή, εκδηλώθηκε η «Παρέμβαση» μου για τον «Μοναχικό Καβαλάρη» του Πολιτισμού τον νησιού μας κ. Βαγγέλη Ρουφάκη και το περιοδικό του «ΔΑΦΝΗ». Είναι  αδιανόητο,  κάποιος φορέας να μην έχει αισθανθεί την ανάγκη να πει ένα «ευχαριστώ»,  σε αυτόν τον ακούραστο εργάτη του πνεύματος. Προς τιμή του, ο αγαπητός Ναύαρχος και Διευθυντής του Ιδρύματος, αφού έπλεξε δημόσια τα  εγκώμια εκδότη και περιοδικού, δεσμεύτηκε για τα περαιτέρω.  


Β. Ρουφάκης  (Εκδότης περιοδικού ''ΔΑΦΝΗ'') - Ναύαρχος  (Λ.Σ) Στ. Μιχαηλίδης - καπετάν Σ. Μπακόλας (καθηγητής Ναυτικής Ακαδημίας ΑΕΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ)

Ο καπετάν Κώστας Φράγκος και ο γράφων, αισθάνονται την υποχρέωση, δημόσια να ευχαριστήσουν το Ίδρυμα και τον Πρόεδρο του καπετάν Π. Τσάκο  για την φιλοξενία που έτυχαν κατά την παραμονή τους στη Χίο κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων και την μεγάλη προσφορά του στον Πολιτισμό.  Ο Μεγαλοδύναμος ας τους χαρίζει απλόχερα τα πάντα.    
Πέραν όλων των εκλεκτών συμπολιτών και συναδέλφων μας οι οποίοι Λάμπρυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Χαροποιό στοιχείο αποτέλεσε η παρουσία φερέλπιδων σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Χίου και Οινουσσών, μετά των καθηγητών τους. Μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.   


Κ.Τριαντάφυλλος - πατήρ Δ. Γεόμελος - Στ. Κάρμαντζης - καπετάν Κ. Φράγκος - Εμμ. Βουρνούς



Επίσης ο βουλευτής Χίου κ. Κ. Τριαντάφυλλος – Ο αντιπεριφερ. Κ. Σταμάτης Κάρμαντζης. Ο δήμαρχος Χίου κ. Εμμ. Βουρνούς, αντιδήμαρχοι, πολιτευτές  κ.α

Μιχάλης Γ. Καριάμης

Πλοίαρχος Ε.Ν


  *                      *                      *                      *            

Φωτογραφικό Άλμπουμ της εκδήλωσης 


Εμμ. Φύσσας - καπετάν  Σερ. Μπακόλας - καπετάν  Μιχ. Καριάμης


καπετάν Μιχ. Καριάμης - Σταμ. Ν. Ζουμίδης



Σταμ. Κάρμαντζης Αντιπε/ρχης Β.Α Αιγαίου - καπετάν Μιχ. Καριάμης


Εμμ. Βουρνούς , Δήμαρχος Χίου - καπετάν Μιχ. Καριάμης 


Εμμ. Βουρνούς - Δημ. Μελαχροινούδης - Εμμ. Φύσας - Κωνστ. Αμπανούδης - Μιχ. Καριάμης - Βαγγ. Ρουφάκης - Κων. Σταμούλος


 Οι Πλοίαρχοι Ε.Ν.  : Μιχ. Καριάμης - Γ. Σαζακλής - Δημ. Μελαχροινούδης - Κων. Φράγκος 


καπετάν Μιχ. Καριάμης - Εμμ. Φύσσας (Αρχ/κος Ε.Ν.) - Ναύαρχος Λ.Σ (ε.α) Σταυρ. Μιχαηλίδης - ? - Βαγγ. Ρουφάκης  (Εκδότης περιοδικού '' ΔΑΦΝΗ'')



Σπουδαστές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)







2 σχόλια:

  1. Από τον καπετάν Δημήτρη Μελαχροινούδη , μέσω λεκτρονικού ταχυδρομείου


    Σήμερα 14/1/2015 στις 6:58 μ.μ.





    Ανυπόκριτα συγχαρητήρια στον άξιο συνάδελφο καπετάνιο Μιχάλη Καριάμη και για τη δημοσιογραφική του δεινότητα. Μετά από αυτή την κοινά διαπίστωμένη έφεσή του να μας ενημερώνει -πρεσβευτή της Χίου στην Αθήνα τον είχα αποκαλέσει πριν από χρόνια-
    θα ήθελα να συμπληρώσα με την πρόταση που κατέθεσα από το βήμα του Ιδρύματος Μαρία Τσάκου, εκλεταλλευόμενος την παρουσία των αιρετών μας αρχόντων:

    Υπενθύμισα, λαμβάνοντας υπόψη και την αποστολή του Ιδρύματος αυτού, ότι εμείς οι Χιώτες είμαστε επιλήσμονες -για να μην πω αχάριστοι- των υποχρεώσεών μας, έναντι της βοήθειας που απλόχερα προσφέρθηκε από τη διεθνή κοινότητα και να σωθούν οι πληγωμένοι και ανέστιοι πρόγονοί μας με την παρέμβασή της παρέβασή της.

    στην περίπτωση των σεισμών του 1881 Όμως αποφασιστικό ρόλο έπαιξαν τα 20 πολεμικά πλοία οκτώ χωρων (Αγγλίας, Γαλλίας, Ελλάδας, Γερμανίας, Ρωσίας, Αυστρίας, Ιταλίας, Αμερικής αλλά και τα Οθωμανικής σημαίας.

    Αντλώντας στοιχεία από σχετική έρευνά μου, ποτέ δεν ειπώθηκε ένα μέχρι σήμερα. Ευκαιρία να επανορθωθεί αυτή μας η υποχρέωση με πρωτοβουλία της τοπικής μας αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαρίας Τσάκου. Είμαι πρόθυμος για κάθε βοηθεια, αν κριθεί αναγκαία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια Φίλων του facebook

    Άντζελα Χαρτοφύλακα
    ΚΑΙ '' 1000 '' ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΣΤΟΝ Κο ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΙΑΜΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Stelios Michalakis
    Συγχαρητήρια πολλά στους τιμηθέντες ,διότι εκτός από το επάγγελμα τους
    ασχολήθηκαν με μεράκι και διακρίθηκαν στην λογοτεχνία . εύγε σε όλους τους συντελεστές αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης.

    Νικόλαος Ταχλιαμπούρης
    Καπετάν Μιχάλη Να είσαι γερός , με χαρά και κουράγιο ,Άξιος . Τιμή για την Ελλάδα και το νησί που σε γέννησε, Ο χρυσός ξεχωρίζει όπου και να είναι !!!! - ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΣ !!! - Η μετριοφροσύνη είναι μεγάλη λεβεντιά !!! - Σε χαίρομε και σε θαυμάζω , Σαν εργάτη της θαλασσας και του λόγου !!!

    Rena Papadopoulou
    Καπτα Μιχάλη υποκλίνομαι....Στους ναυτικούς αλλά κ στην θάλασσα....και δεν νομίζω να αναρρωτηθείτε γιατί........Και σ εσάς εύχομαι να είστε για πολύ ακόμα φάρος.....για το νησί σας αλλά κ για τους ναυτικούς της πόλης μας!!!!
    Συγχαρητήρια σε όλους σας!!!!!!!

    Αγγελική Σαρρή
    Συγχαρητήρια καπετάν Μιχάλη. Πάντα Άξιος - Συγχαρητήρια επίσης και σε όλους τους τιμηθέντες και σε όλους τους εμπλεκόμενους για αυτή την όμορφη εκδήλωση . Πάντα Άξιοι .....Καλή Χρονιά ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή