'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΗΜΕΡΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ





Ανθή  Μιχ. Καριάμη

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015, μέρα ιδιαίτερη για την οικογένεια μου, μα και για πολλούς συμπατριώτες μου. Μια μέρα γεμάτη αναμνήσεις … Οι κονκάρδες και οι σημαίες έτοιμες στο σπίτι. Κρυφά γέλια στους διαδρόμους, δεν περνάει η μέρα. Έρχεται το μεσημέρι η αγωνία κορυφώνεται για το απόγευμα, για την πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος , …  ναι είμαστε πρώτοι , νικητές ! Όμως υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία «Περιμένετε λίγο ακόμη … !» . «Ναι, είμαστε βέβαιοι νικητές». «Ανθή, φώναξε τον παππού. Φεύγουμε για την πλατεία Ελευθερίας !». Μνήμες αλλοτινών εποχών.
Σήμερα πρωί, κατεβαίνω κάτω στο πατρικό «Και με τη νίκη». Κοιτώ όμως τη γωνία του παππού και της γιαγιάς μου …. Άδειες … κοιτώ το σκρίνιο με τις κονκάρδες … άδειο …Σημαίες πια δεν υπάρχουν ! Η χαρά δε χωράει, όχι με αυτή την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα! Δεν είμαι όμως απαισιόδοξη. Ναι το πιστεύω … υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ!  «Δεν μπορεί»» σκέφτομαι «κάποιος από αυτούς πρέπει να αγαπά τη χώρα μου … τη χώρα μας». Δε θα σας πω τι να ψηφίσετε.  Αν και οι δικοί μου, υπέστησαν ‘’ πολιτική πλύση εγκεφάλου.


Οικογένεια Μιχάλη Καριάμη
Γεώργιος Μ. Καριάμης - Φωτεινή Μ. Καριάμη - Μιχαήλ Γ. Καριάμης - Ανθή Μ. Καριάμη

 Όχι μεγάλη, ευτυχώς είμαστε ακόμη δημοκράτες και μην το συνδέσετε με κόμματα. Ο καθένας κατά το δοκούν, κατά τη σκέψη του, τη βούληση του και κατά την τσέπη του. Όμως σας θερμοπαρακαλώ σηκωθείτε, πηγαίνετε να ψηφίσετε και ξέρετε γιατί  ; Γιατί σήμερα γιορτάζει η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»! Σήμερα, κάτι που ξεχνούν να μας πουν, είναι πως την εξουσία την έχω εγώ …εσύ … ο καθένας μας. Την έχει ο λαός. Αυτή τη δύναμη αλλαγής που έχουμε μην την ανταλλάσσετε με την απάθεια και το δήθεν τιμωρητικό χαρακτήρα του δεν πάω  να ψηφίσω! Έτσι θέλουν να μας πείσουν, μα δεν πληγώνουμε κανέναν άλλο από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ! Σήμερα, ναι γιορτάζει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ! Μην κατακρίνετε μόνο. Η ευθύνη σήμερα είναι σε εμάς. Κάντε κάτι. Έχετε τη δύναμη στα χέρια σας. Αξιοποιήστε την . Δώστε απαντήσεις και λύσεις. Συγνώμη αν σας κούρασα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προγόνους μου (παππού - γιαγιά). Στους γονείς μου Μιχάλη και Φωτεινή. Στον αδερφό μου Γιώργο. Στον άνδρα μου Χρήστο και την κόρη μου Βασιλική, το μέλλον της χώρας μας – που μου δίδαξαν  έμπρακτα τι σημαίνει ελευθερία σκέψης – διάλογος – εποικοδομητική αντιπαράθεση – σύμπλευση ιδεών – Δημοκρατία

Ανθή Μιχ. Καριάμη 
25 - 1 - 2015


Σήμερα για μια ακόμα φορά θα την πάρω από το χέρι και θα πάμε να ψηφίσουμε. Με ρωτά «Μαμά, τι θα ψηφίσεις;» Και απαντώ … ‘’ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ’’


Ανθή Μιχ.  Καριάμη

                                          
  Κορυδαλλός
                           25 - Ιανουαρίου - 2015




2 σχόλια:

  1. Τα κάτωθι σχόλια ελήφθησαν μέσω mail και facebook

    Anthimos Ioannou
    ΕΝΟΙΩΣΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΡΩΤΩ ΠΟΙΟΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΤΤΕΙ....ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!

    Παραμεριτης Ευαγγ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ, ΤΟΥ ΦΙΛΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ ΚΟΡΗ, ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ - ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ - ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΣΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ. ΝΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΓΩΝΑ ΘΕΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ . ΑΔΕΡΦΕ, ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ! ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΙ, ΟΛΟΙ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ!

    Θεανώ Ξεντέ
    Πολύ συγκινητικό Ανθούλα μου. Κάθε λέξη απ΄ αυτό το κείμενο ζωγραφίζει ένα ώριμο αλλά και βαθιά ευαίσθητο άτομο που σίγουρα κάνει υπερήφανους τους γονείς και όχι μόνο!!!!!!!!

    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΓΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ !!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΔΕΡΦΕ .Η ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ !!! ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ

    Nicholas D. Chatzimanolis Ψηφίζουμε Δημοκρατία. Ναι. Δη - μο - κρα - τία....

    Βαρβάρα Ντ
    ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΘΟΥΛΑ ΠΟΛΛΗ ΣΩΣΤΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΨΗΦΗΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ !!!!!!!!!!

    Nikolakis Antalis Piraeus
    ΑΧ ΘΕΙΕ ΜΙΧΑΛΗ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΕ ΑΠΟΨΕ.ΤΟΥ ΒΑΛΑ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΑΙΖΕΙ ΘΕΩΔΟΡΑΚΗΣ.ΚΡΑΤΙΕΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ -- ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΕ ΜΙΧΑΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ,ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΣ,ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΜΑΣ ΜΑΘΑΤΕ.ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ -- ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΘΕΙΕ ΜΟΥ.ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΠΙΑΣΕ Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ.ΑΠΟΨΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΟΠΩΣ ΤΟ 81.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΟΥ ΚΥΛΑΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ.ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ

    Δημήτρης Μελαχροινούδης
    Δεν σας ξέρω Ανθή. Ευτύχισα να γνωρίσω τους γονείς σου. Ένα πράγμα θα επαναλάβω¨ 'Το μήλο κάτω από τη μηλιά'
    Ζήτω η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (του Κώστα του Περρίκου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τά κάτωθι σχόλια έχουν ληφθεί με mail

    Γεώργιος Παπαδόπουλος
    Κύριε Μιχάλη, καλημέρα.
    Πολύ όμορφο το κείμενο της Ανθής (όπως και η ίδια).
    Να χαίρεστε την οικογένειά σας.
    Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος

    george fragkos

    Μιχάλη, Όλο ζωντάνια ο λόγος. Μπράβο της Ανθής. Ας ελπίσομε πως με τέτοιες σκέψεις θα ανθίσει η λεμονιά και θά 'ναι χαρά μεγάλη , που λέει και ο Μίκης.
    Γιώργης Φράγκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή