'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΆΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΑΜΑΛΑ







Η Πρόεδρος κ. Αναστασία Δαμαλά - Χαιρετίζει την σύναξη 




Πιστεύω πως το βράδυ της Τετάρτης, στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο Μέγαρο του Ιδρύματος Δαμαλά’’, έγινε   το καλύτερο μνημόσυνο του αξέχαστου  φίλου Αντώνη Δαμαλά.  Μετά από τα λαμπρά εγκαίνια , χθες, ήταν η πρώτη ημέρα που  άνοιξαν διάπλατα οι πύλες  του ιδρύματος για να υποδεχθεί τους φίλους  του. Παρά την βροχή, δεν ήταν λίγοι όσοι λάμπρυναν την εκδήλωση με την παρουσία τους.  Μετά το καθιερωμένο κέρασμα, το καλωσόρισμα και την διαδικασία γνωριμίας των παρευρισκομένων η πρόεδρος κ. Αναστασία Δαμαλά  άνοιξε την εκδήλωση με ένα λυτό και σύντομο χαιρετισμό. Ανέπτυξε τους σκοπούς και τα οράματα  τα οποία δικαιολογούν το σκοπό ύπαρξης και την δημιουργία του όλου εγχειρήματος.  


Ο Αντ/δρος κ Ανέστης Κωνσταντινίδης εκθέτει  τους σκοπούς του Ιδρύματος 


Ακολούθως ο Αντιπρόεδρος κ. Ανέστης Κωνσταντινίδης , ο οποίος χωρίς να κουράσει με περιττολογίες ανέπτυξε και παρουσίασε τον σκοπό της συγκέντρωσης ο οποίος δεν ήταν άλλος από  το  «Πειραϊκό Ανοικτό Πανεπιστήμιο », το οποίο θα τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος. Ζήτησε την βοήθεια όλων με την υποβολή προτάσεων , σκέψεων για τον  ετήσιο προγραμματισμό δράσης με ομιλίες και θεματικούς κύκλους σε θέματα Υγείας – Φιλοσοφίας – Οικονομικών – Ιστορίας – Διεθνής σχέσεις – Γεωστρατηγική – Γεωπολιτική – Περιβάλλον – Πληροφορική κ.α .


Ειλικρινά, στον διάλογο και την υποβολή γόνιμων προτάσεων  που ακολούθησε έκανε εντύπωση η θέληση  εθελοντικής προσφοράς από  νεαρούς αλλά και φθασμένους  επιστήμονες. Θέματα τα οποία τέθηκαν με έμφαση και συζητήθηκαν ευρέως  αφορούσαν την Ελληνική γλώσσα και την εφαρμογή της πληροφορικής. Θα το επαναλάβω  ότι η θέληση προσφοράς και η παρουσία διακεκριμένων πανεπιστημιακών καθηγητών – Δικηγόρων – Αρχιτεκτόνων – Εικαστικών – Γυμναστών (για την διδασκαλία παραδοσιακών χορών)και  Φίλων της Λαϊκής παράδοσης ήταν συγκινητική.  

Γ. Ανδριάνας - Ν. Αρτεμάκης - Μ. Καριάμης .....Φίλοι από πολύ παλιά 


Κάνω ειδική αναφορά στην παρουσία των  Νικολάου Αρτεμάκη – Ναύαρχου ΠΝ (ε.α) . Αναστασίου Τριπολίτη  , Αγγειοχειρούργού και  πρώην  προέδρου – Δρομοκαϊτειου  Ψ.Ν.Α -   ΟΧΣΑ – Βρονταδουσίων Αττικής - Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας καθώς και του ‘’Μεγάλου Ψαριανού’’ ευπατρίδη  κ. Δημητρίου  Γ. Ανδριάνα.



οι κκ Δ. Ανδριάνας και Α. Τριπολίτης στην Πύλη του Ιδρύματος Δαμαλά 

Ευχόμαστε καλή ευόδωση των σκοπών του Ιδρύματος για το καλό του υποβαθμισμένου Πειραιά μας και προβολή του Μυροβόλου νησιού μας. 
Η συμπαράσταση όλων μας, ας θεωρηθεί δεδομένη.


Μιχάλης  Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε. Ν

















2 σχόλια:



  1. κ. Μιχάλη, ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση.
    Καλή επιτυχία στις δραστηριότητες του Ιδρύματος και κυρίως στην προστασία του πνευματικού έργου του Αντ. Δαμαλά.
    Αν σε κάτι μπορώ να φανώ χρήσιμη, στη διάθεσή σας.

    Αθηνά Ζαχαρού Λουτράρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για την πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση που επιμεληθήκατε για τα εγκαίνια του Ιδρύματος Δαμαλά.

    Αξίζει, πράγματι, όλοι οι δυνάμενοι να βοηθήσουμε για την υλοποίηση των πολύ καλών σκοπών του Ιδρύματος.

    Με πολλή εκτίμηση

    Γεώργιος Παναγιωτόπουλος
    Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή