'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ή ΕΦΙΑΛΤΗΣ







Οι καλές συμφωνίες κάνουν τους καλούς φίλους… 

«Άμα σπικ , σπίκ. Όχι πρώτα σπικ και μετά δεν σπικ».  Έτσι κάνουν οι τίμιοι και οι κύριοι. Χρωστάς Ελληνικό κράτος ; Να τα πληρώσεις ! Πρώτα όμως να εισπράξεις τα χρωστούμενα  των τίμιων Γερμανών της siemens και τις volkswagen, για το κατοχικό δάνειο .                 Όταν κουνά το δάκτυλο ο  volfgang soible, να του θυμίζεις τις Γερμανικές επανορθώσεις που αθετούν την υποχρεωτική πληρωμή τους. 


Τελικά είμαι αγνώμον και αφιλότιμος. Δεν εκτιμώ πως είμαι πολίτης ενός Γερμανικού (δεν νομίζω Ευρωπαϊκού ) Προτεκτοράτου.  Και μη ξεχνάμε …ο κανόνας λέει… «Δυο μέτρα και τέσσερα Σταθμά». Έμαθα πια, πως η ζωή είναι ένας  ισότιμος και διαρκής αγώνας που πάντα κερδίζει ο … γερμανός. Κανόνας στο «στριφτό» Πάντα εγώ χάνω στη κορόνα και αυτός κερδίζει στα γράμματα.                        


Έγειρα κατάκοπος την κεφαλή μου να ξαποστάσω αλλά που να με πάρει ο ύπνος. Ζυγώνει τρεισήμισι τα ξημερώματα μα που να κλείσω μάτι. Με έχουν ζώσει εφιάλτες που δεν τους ένοιωσα ως Βαλκάνιος μα με τρομοκρατούν ως Ευρωπαίο άνεργο επαίτη.                      

Ανερμάτιστοι πολιτικοί ταγοί, (ποιος φώναξε κολοτούμπες  ?), άνοιξαν πύλες σε τρόικες   και «ΔουΝουΤου», ξέσχιζαν μνημόνια σε Ζάππεια και Θεσσαλονίκες. Τους ζήτησαν κάποια ανταλλάγματα και αυτοί έδωσαν τα πάντα ! Μετέτρεψαν με πρωτοφανή ταχύτητα και ταχυδακτυλουργική επιδεξιότητα, το περήφανο 62% του Σεπτεμβριανού «ΟΧΙ» μας,  σε «ΝΑΙ» ώστε να μην γίνει η ψωροκώσταινα, αιτία να αρχίζει να ξηλώνετε το κάλπικο και σαθρό Γερμανικό Όνειρο. Συγνώμη Ευρωπαϊκό ήθελα να πω. Αλήθεια αυτή  είναι η Ευρώπη που είχαν σαν όραμα τους αυτοί που την έφτιαχναν ; Δηλαδή τα πάθη που βιώνουμε έχουν καμιά σχέση από όσα μας έλεγαν για «Αξίες – Αρχές - Ιδεώδη - Κεκτημένα»; 

Ρωτώ ο αφελής, που μια ζωή δούλευα στις θάλασσες του κόσμου: ''Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη και Αρχή'' είναι να εξαφανίζουν την σύνταξη μου; Να μου στερούν την εξασφάλιση της ακριβοπληρωμένης ιατρικής περίθαλψης μου; Να μην υπάρχουν δάσκαλοι για τα εγγόνια μου και εργασία για τα παιδιά μου;  Ευρωπαϊκό όνειρο , εφιάλτης ή Αρμαγεδώνας είναι ο ΕΝΦΙΑ και οι καθημερινές πάσης φύσεως και μορφής  φορο-επιδρομές;                                                               

Ευρωπαϊκό κεκτημένο ή ξεσκισμένο είναι  η μη τήρηση του συντάγματος και η ανυπακοή των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικράτειας, το οποίο χαρακτηρίζει ως αντισυνταγματικές όλες τις περικοπές που ψηφίστηκαν το 2012; 


Τελικά κεκτημένο είναι ο ισχυρός να κρατά μαστίγιο  και πιστόλι και ο αδύναμος να ανοίγει τον ίδιο του το λάκκο; Αλήθεια, αυτές τις  άσχημες ώρες, σκέπτεται κάποιος από εμάς τους δεινοπαθούντες για το δίκιο όσων φώναζαν ενάντια στη συνθήκη του «Μάαστριχτ»;


Μήπως φθάνει στις μέρες μας ο απόηχος ξεχασμένων συνθημάτων όπως «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» ή τα «Περήφανα γερατειά».  Τελικά πόσο προδομένος είναι αυτός ο λαός από όσους τον κυβέρνησαν έως και σήμερα.               

Η πρόσφατη αποχή από τις εκλογές μήπως εξετάσθηκε σοβαρά από τα κομματικά επιτελεία; Τους λέει τίποτα ή περί άλλων τυρβάζουν; 





καπετάν Μιχάλης Καριάμης και καπετάν Δημήτρης Μελαχροινούδης

Θα μπορούσα να γράφω ώρες και ημέρες αν και γνωρίζω το «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Απλά απαντώ στον εν θαλάσση αδερφό μου, καπετάν Δημήτρη Μελαχροινούδη στη ρήση του :  «Κάποτε τάραζες την μακαριότητα μου με τις παρεμβάσεις σου. Ή μήπως σήκωσες ψηλά τα χέρια; Οπωσδήποτε εύχομαι να μη συμβαίνει κάτι που να εμποδίζει τον επαναστάτη.» 


Μεγάλωσα  πολύ φίλε μου για να μου δώσουν οι πολιτικοί μας να καταλάβω πως σήμερα   «Η Ελλάδα ανήκει στους ….Γερμανούς». Γνωρίζεις καλά ότι έμαθα να ταξιδεύω πάντα κόντρα στο ρέμα, οπότε δεν το βάζω κάτω και δεν σιωπώ. 


Θυμίζω σε κάθε άνθρωπο, τα λόγια του Γερμανού φιλόσοφου Theodor Gomperz   : «Σε ένα μικρό λαό δόθηκε να δημιουργήσει την αρχή της προόδου. Αυτός ο λαός ήταν ο Ελληνικός. Εκτός από τις τυφλές δυνάμεις της Φύσης, τίποτα δεν κινείται σε τούτο τον κόσμο που να μην είναι Ελληνικό στην προέλευσή του». 


Αργεί ακόμα να ξεμυτίσει ο φωτοδότης … «Καλό Ξημέρωμα» και ο Ο νοών... νοείτω


Μιχάλης Γ. Καριάμης  


Πλοίαρχος Ε.Ν






11 σχόλια:

  1. Η αγρύπνια, καπετάνιε, έκανε πάλι το θαύμα της! Δεν μπορούμε ν' αλλάξουμε με έργα-προς το παρόν-την Κατοχή, αλλά οι λέξεις-λένε -έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τις σφαίρες.
    Aggeliki Syrri Stefanidou
    ***
    ΤΕΛΙΚΑ ΑΔΕΡΦΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΧΑΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΧΥΡΩΝΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ - ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ...........ΠΡΟΣΕΥΧΩΜΑΙ........

    ΜΦ
    ***

    Φίλε Μιχάλη !!!

    Εμείς οι περήφανοι Έλληνες που νιώθουμε ρίγη στο κορμί μας
    στας εθνικάς εορτάς τί κάνουμε τώρα ?
    Εμείς που παλεύουμε μιά ζωή για να έχουν τα παιδιά μας μιά
    καλύτερη ζωή, γιατί τα παραδώσαμε τώρα χωρίς αντίσταση ?
    Εμείς οι απλοί άνθρωποι πρέπει να ντρεπόμαστε για την κατάντια μας.
    Οι πολιτικοί ήταν, είναι και θα είναι πάντα οι ίδιοι.
    Εμείς γιατί γίναμε έτσι εύκολα πιόνια στα χέρια τους ?
    Ντρέπομαι πολύ ....
    ΓΧ.
    ***

    Καλημέρα Καπετάνιε!!!Γεια στο στόμα σου ...!!!
    Μαρία Μπρή Παπαμακαρίου
    ***

    Ο μισός πληθυσμός αν οχι όλος παραληρεί
    Γ.ΑΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωνσταντίνα Χωριατάκη Καλημερα σας εσεις και εγω και ο περισσοτερος κοσμος τα λεμε ποιος μας γραφει ????

    Κωνσταντίνα Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nicholas D. Chatzimanolis " αδερφέ, μας ξεγέλασαν " που λέει κι ο Ελύτης....Μόλις σήμερα έμαθα πως έδωσαν πόστο " στην επιτροπή διαφάνειας" στον Βενιζέλο....Απογοήτευση, οργή για τον εμπαιγμό...Σε καταλαβαίνω, σε νοιώθω. Σε διαβάζω και λέω .....τους π.......ς...χάθηκε η τσίπα πια....
    N.D.CHATZ.
    ***

    Καπετάνιε δυστυχώς ''σε ώτα μη ακουόντων''....
    Dimitris Kafetzis
    ***

    Δυστυχως εχουν βαλει γυψο στα αυτια τους γιατι απο τις οτοασπιδες καποιος η ηχος περναει,η αηδια που μας εχουν προκαλεσει ειναι μεγαλη με τα ψεμματα και τις κλεψιες τους ,εγω ειμαι απο αριστερο πατερα και ειμαι περηφανη ,αλλοι πρεπει να ντρεπονται,το μελλον τον παιδιων και τον εγγονον τι θα γινει που θα χρωστανε και τα τρισεγγονα μας.
    Κ.ΧΩΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Φίλε Μιχάλη, Δεν αποτελείς εξαίρεση με το να σκέπτεσαι και να νοιώθεις έτσι. Εγω όπως βλέπεις συνεχίζω με τον τρόπο μου.. Κάποτε το αδιέξοδο θα τελειώσει
    Δημήτρης Μελαχροινούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ............!!!
    Ε. Πρς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο καπετάνιε, μακάρι να πάρουν κι άλλοι την πενα...
    M.Sks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και όμως εκφράζεις της σκέψεις του Ελληνικού Λαού . Κανένας στον τοίχο . Καμία δήμευση . Καμία δικαιοσύνη !!!Να είσαι καλά !!!
    Νικόλαος Ταχλιαμπούρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΤΣΙΠΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ / ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ / ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ / ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ
    Παρμρτς Ε.
    ***

    Δώσαμε τα φώτα σε Όλους. Δεν ξέρω τι κρατήσαμε για εμάς

    Ε.Kssr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σήμερα στις 7:53 μ.μ.
    Μιχάλη μη χάνεις τον ύπνο σου, Que Serra, Serra λένε οι φίλοι μας Ιταλιάνοι. Αυτό ήτανε νομοτελειακό να γίνει. Αφού μας αφήκανε μια περίοδο ευημερίας και σπατάλης (μη ξεχνάς τα λεφτά από τα προγράμματα που μοιραζότανε για φανφάρες και κομματικά οφέλη), τώρα μας βάζουνε το ζυγό για το αλέτρι. Το κακό είναι που το αμάρτημα διαχέεται και στα παιδιά των παιδιών μας "έως γεννεάς" που λένε και οι γραφές, κι εμείς ανήμποροι να κάμομε κάτι χάνομε τον ύπνο μας. Τώρα να πω πως αισθάνομαι ένοχος γιατί έχτισα ένα σπίτι στα παιδιά μου όταν μπορούσα να σπαταλίσω τον πλούτο της εργασίας μου αλλού; Γιατί αφήνω ένα υπεραιονόβιο πατρογονικό συντηρημένο και αξιοκατοίκητο για να ζούνε άμα και όσο μπορούνε τα παιδιά μου στη γεννέτηρα και ζωοδότιδά μου πατρίδα; Και είμαι πλούσιος, κατά το δοκούν του νομοθέτη, γιατί είμουνα κάποτε υψηλόμισθος και τώρα αποδεδειγμένα οριακά διαβιών και διερχόμενος τας εσχατιάς του βίου μου πολίτης;
    Πες τα και του Μελαχροινούδη, να ρίχνει καμιά τσαπιά στο μπαξέ του αντί να ρίχνει δεκατιές στην τηλεόραση άμα μας τους μοστράρει χαμογελαστούς και κορδωμένους να μας κουνούνε το δάχτυλο.
    Καληνύχτα
    G. FRGS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Μιχάλη,
    Ευχαριστώ για την προώθηση του μηνύματος του καπτ Γιώργη που σε κάποιο σημείο δεν είναι και πολύ ''ναυτικό''. Γιατί μάθαμε στη θάλασσα να μην κλαίμε τη μοίρα μας για τον κακό καιρό σηκώνοντας τα χέρια, αλλά να τον αρμενίζαμε όπως τον βρίσκαμε έστω και με αντιμονή.
    Να θυμόμαστε ακόμη δυο πράματα: sed lonqua querella mora penae est (αλλά η μακρά μεμψιμοιρία είναι αναβολή της ποινής), και το να είσαι φτωχός -΄οπως εμάς τους κάποτε πλούσιους- δεν είναι κατηγορία, αλλά να μη θες να αποδιώξεις τη φτώχεια σου.
    Αυτά τα λἰγα γιατί οι κατσίκες μου, οι κότες και τα κουνέλια μου περιμένουν να τα ταγίσω, πριν να συνεχίσω το βιβλίο που δουλεύω για ''να μιλήσω ορθά αν και καθήμενος'', όπως παρατήρησε ο αγαπητός εν θαλάσση εκ Sparmatori αδελφός, ο οποίος παράτησε τη σταφίδα στο Φουρκερό για να στεγαστεί στο κλεινόν άστυ.
    Καταλήγοντας συστήνω να μην απελπιζόμαστε ότι θα αφανιστούμε από τη συμπεριφορά των ''θεσμών'', γιατί οι κουτόφραγκοι πάλι δεν θα συμφωνήσουν να πεθάνομε για τον απλούστατο λόγο ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποιος να απομυζούν.

    Δημ. Μελαχροινούδης από την Καλλιμασιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ ρε θειε μου, ιδανικοι αυτοχειρες, εγκλημα ετων απ τα δικα μας χερια

    Κωστής Γργς

    ΑπάντησηΔιαγραφή