'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΙΜΗ



ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2015 – 2018

  

    INTERNATIONAL SCHOOL AWARD 2015 – 2018



Ξεχωριστή   Τιμή για τον Κορυδαλλό μας.                                                             Ξεχωριστή   Τιμή για τον Δήμο μας, το Δήμαρχο και τους Δημότες του.   Ξεχωριστή   Τιμή για το 1ο Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού, μια και είχε την καλή τύχη, να εντυπωσιάσει με το έργο του, τον χώρο της παγκόσμιας εκπαίδευσης.                       Ξεχωριστή Τιμή για τον Διευθυντή του σχολείου κ. Ηρακλή Παληά και όλο το προσωπικό του σχολείου του.                                                             
Ηρακλής Παληάς - Ο Διευθυντής 

Ο λόγος ;     Χθες την δέκατη έκτη ημέρα του Σεπτέμβρη, στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους, σε αυτή την ελπιδοφόρο και δημιουργική κυψέλη, σαν επιβράβευση των κόπων όλων τους, έλαχαν της ξεχωριστής τιμής να τιμηθούν με το Διεθνές Σχολικό Βραβείο του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council International School  Award–Full  Accreditation).  Ένα διεθνούς κύρους βραβείο το οποίο αναγνωρίζει τα σχολεία που έχουν διαπρέψει στο χώρο της παγκόσμιας εκπαίδευσης. Η διαπίστευση έχει τριετή διάρκεια και καλύπτει τα ακαδημαϊκά έτη 2015-2016 , 2016-2017 και 2017-2018.   


                          
Κάθε νικηφόρο σχολείο του δήμου μας, κατέχει πλέον επάξια το πιστοποιητικό  του Βρετανικό Συμβούλιο το οποίο αναφέρει «Παρακαλώ να διαβιβάσετε τις καλύτερες ευχές μας και πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και το προσωπικό που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, για το δύσκολο και εντυπωσιακό έργο τους. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα που αξίζει τον εορτασμό και την ευρεία κοινοποίησή του!   Ελπίζουμε ότι οι άριστες διεθνείς δραστηριότητές σας θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να ωφελούν τους μαθητές σας και τις οικογένειές τους. Ο ενθουσιασμός σας, η δέσμευση, η δημιουργικότητα και το καινοτόμο έργο σας διεθνώς, είναι μία επιβράβευση για το σχολείο σας και την ευρύτερη κοινότητα! Είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε στο ταξίδι σας στη διεθνή εκπαίδευση και ευχόμαστε ότι η συνεργασία μας θα ανθίσει τα επόμενα χρόνια και θα εξελιχθεί σε μια στρατηγική εταιρική σχέση, ως πρεσβευτές της Παγκόσμιας κοινότητας του International School Award, της οποίας είστε πλέον μέλος»

Σταύρος Κασιμάτης , Δήμαρχος Κορυδαλλού     Ηρακλής Παληάς , Διευθυντής 1ου Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού 

Στη σεμνή, λυτή και συγκινητική τελετή λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης,  γονείς και φίλοι των παιδιών του σχολείου, μεταξύ των οποίων και το προεδρείο του «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ», ο οποίος είναι αρωγός του σχολείου. Ο Δήμαρχος μας, έμπλεος χαράς με τη συγκίνηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του τόνισε με έμφαση : «Είμαστε περήφανοι για όλους σας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά όσο και το σχολείο που εμπνέει και καθοδηγεί τους μαθητές διδάσκοντάς τους τον δρόμο της συμμετοχής και της δημιουργικότητας. Η παιδεία παραμένει πάντα στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και οι διακρίσεις των μαθητών μας, σε όλους τους τομείς, αποτελούν φωτεινά σημάδια ελπίδας. Αγωνιζόμαστε να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής του δικούς σας σχολικού χώρου, του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου,  που θα αποτελέσει στολίδι για την ειδική αγωγή και δεν θα πάψουμε μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του».» 


Σταύρος Κασιμάτης  , Δήμαρχος - καπετάν Μιχάλης Καριάμης , Πρόεδρος  ''ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ''

Έκανε ειδική αναφορά στον άξιο διευθυντή του σχολείου κ. Παληά Ηρακλή, ο οποίος παραδίδοντας μαθήματα σεμνότητας και ήθους, αφού ευχαρίστησε τον πρώτο πολίτη του δήμου μας , τόνισε ότι τα μπράβο ανήκουν στα ίδια τα παιδιά τους ακούραστους γονείς και στους άξιους δασκάλους του. Τόνισε την ομαδική και συναδελφική αλληλεγγύη όλων για την επιτυχία του προγράμματος. Ευχαρίστησε ομαδικά το προσωπικό για τον αγώνα τους   ειδικά δε την συντονίστρια κ. Μουρελάτου Σταμούλα, Εργοθεραπεύτρια.  Συγκινητική η στιγμή κατά την οποία παιδιά αντίστοιχου  Σχολείου Περάματος, παρέδωσαν μεγάλο σχέδιο τους στα παιδιά του Κορυδαλλού για την επιτυχημένη πορεία τους.





 '' Οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Περάματος σας Ευχόμαστε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ''


Έμεινα άφωνος από τις Μεγάλες Πράξεις τω παιδιών με τις ειδικές ικανότητες. Μακάρι να παραδειγματίζονταν από αυτά τα παιδιά και οι ‘’ Μικρόψυχοι πολιτικάντηδες μας’’ Αυτά τα παιδιά μας κάνουν Πανευρωπαϊκά υπερήφανους, πράγμα το οποίο δεν μπορώ να πω για όσους μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν και αν σφάλω συγχωρέστε με.

Μ. Καριάμης - Η. Παληάς - κ. Έλλη Σπανογιάννη   - κ. Ελένη Λιντζεροπούλου  (Δημόσ. Σχέσεις Δήμου Κορυδαλλού )


Θέλω να σταθώ για μια στιγμή στον Συμπατριώτη μου ‘’Δάσκαλο’’ , Καλλιμασιώττη  κ. Ηρακλή Παληά, τόνιζα στην καλή φίλη κ Ελένη Λιντζαροπούλου, των Δημοσίων Σχέσεω του Δήμου μας την μεγάλη παράδοσης της ιδιαίτερης πατρίδας του μα και της Χίου μας στα γράμματα , τον πολιτισμό και τις ανθρωπιστικές αξίες. Ας μη ξεχνάμε το δημιουργικό πέρασμα του Καλλιμασιώτη δάσκαλου του Κορυδαλλού κ.  Μιχάλη Μιχελάκη και το τεράστιο έργο που άφησε πίσω του. 


Από τα δρώμενα της ημέρας 
                                                                     Μέρα διδαχής η χθεσινή για την μηδαμινότητα μου.  Μου έμαθαν πολλά αυτοί οι ειδικοί νεαροί σκαπανείς οι οποίοι χαράζουν με αξιοθαύμαστο και μοναδικό τρόπο, νέες λεωφόρους στην εκπαίδευση, της χειμαζόμενης πατρίδας μας ώστε να απολαμβάνουν διεθνείς διακρίσεις. Ας ακολουθήσουμε τα βήματα τους. Εγώ απλά τους στέλνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μου δίδαξαν. Ας το πιστέψουν «Με έκαναν υπερήφανο »


Στο προαύλιο λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης 



Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε. Ν.


Φωτογραφικό Σαλόνι : 








2 σχόλια:

  1. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΛΗΑΣ
    Σε ευχαριστώ πολύ Καπετάνιε για τη διαρκή και αμέριστη στήριξη σου τα δέκα χρόνια που είχα την τιμή και τη χαρά να υπηρετήσω στο ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ. Τόσο από τη θεσμική σου θέση σαν Πρόεδρος του ΝΑΥΣΙΚΟ όσο και σαν Πολίτης και Άνθρωπος. Ας είμαστε καλά να καμαρώνουμε τους μαθητές του σχολειου που είναι κόσμημα για τον Δήμο Κορυδαλλό και να έχουν τη δύναμη οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τους να τους προσφέρουν τις ευκαιρίες που χρειάζονται και τους αξίζουν.
    Με μεγάλη εκτίμηση,
    Ηρακλής Παληάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή