'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΔΩΣΑΤΕ
Θεωρούμε υποχρέωση μας, όχι μόνο να καυτηριάζουμε τα κακώς κείμενα που διαδραματίζονται  στον τόπου μας, αλλά και να επιβραβεύουμε  και κάθε τι το ορθό, ώστε να μην περνά απαρατήρητο και ασχολίαστο. Κατόπιν όλων αυτών λέμε ένα ‘’Μεγάλο Μπράβο’’, στον Αντιπεριφερειάρχη Β.Α. Αιγαίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, για την εύστοχη πρωτοβουλία που έλαβε για την εξεύρεση και παραχώρηση, δωρεάν, από την οικογένεια Ζαφειράκη των στεγασμένων χώρων των πρώην βυρσοδεψείων για την στέγαση  - διαμονή – ταυτοποίηση  των προσφύγων, χωρητικότητας 4.000 ατόμων, χωρίς ταλαιπωρία.  

Άξια θερμών συγχαρητηρίων η οικογένεια Ζαφειράκη, για την άμεση προσφορά και παραχώρηση των εγκαταστάσεων οι οποίες θα απαλύνουν και θα βελτιώσουν τις άθλιες μέχρι και σήμερα συνθήκες διαβίωσης των εξαθλιωμένων προσφύγων.  Φυσικά και πρέπει να μνημονεύσουμε την συγκινητική βοήθεια των απλών φιλεύσπλαχνων κατοίκων του νησιού μας. Στις εθελόντριες και τους εθελοντές, που με αυταπάρνηση προσφέρουν ακόμα και από το υστέρημα τους. Σε κάθε θεσμό ή αρχή που στέκεται αρωγός των κατατρεγμένων ψυχών που ζητούν γέφυρα σωτηρίας στην Μυροβόλο πατρίδα μας. 
Η Χάρη του Κυρίου πάντα στο πλευρό τους . Οι πράξεις τους Φωτεινός φάρος στην σκοτεινιά των ημερών . 
Δωρεά σε τυραννισμένους ανθρώπους έδωσαν.  Δωρεά  Θεού να λάβουν !   
Οι πράξεις τους, αντίδωρο αγάπης και ανθρωπιάς. 
Λαμπρό παράδειγμα, προς μίμηση,  για όσους μπορούν να βοηθήσουν τους αναξιοπαθούντες  μα επιδεικτικά αδιαφορούν. Ευγνώμονες Ελευθέριος Πυκνής


Μιχάλης Καριάμης 


1 σχόλιο: