'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ






Σήμερα πρωί, πρωί, βίωσα την παρέλαση ενός   νηπιαγωγείου του Κορυδαλλου. 
Δάκρυσα βλέποντας την παρελαύνουσα ελπίδα μας. Θες αναπολώντας τα ξεχασμένα νιάτα μου. Τα παιδικά χρόνια των παιδιών μου ή το σήμερα των εγγονιών μου. 


Μικρούλη μου κράτα εσύ τη Σημαία μας ψηλά ....!!!!


Δάκρυσα βλέποντας τον μικρό να σηκώνει περήφανα την Ελληνική σημαία. 
Στα χεράκια του κρατούσε ότι το πιο Ιερό το πιο Πολύτιμο και την Ελπίδα μας για το άδηλο αύριο. Ξέσπασα σε λυγμούς από αγανάκτηση για το άδικο.
Άραγε, πόσα από αυτά τα νήπια γνωρίζουν τι,
μέρα ξημερώνει αύριο;  
Αλήθεια ποιος μπορεί να τους δώσει να καταλάβουν ότι πριν από 74 χρόνια, οι προ-παππούδες  τους ξυπόλυτοι, γυμνοί και πεινασμένοι, μα υπερήφανοι , τα έβαλαν με τρανές και υπέρτερες αυτοκρατορίες; 
Μόνο τους όπλο αγάπη για την πατρίδα και αυταπάρνηση. Νίκησαν!
Πρόσθεσαν θρύλους και αγώνες στην χαμένη στους αιώνες  ιστορία τους. 
Έκαναν τους αγνώμονες σήμερα  Ευρωπαίους να γράφουν διθυραμβικά σχόλια για αυτόν τον τόσο μικρό μα περίσσια προικισμένο λαό. 
Από τον λαό που πηγάζουν τα πάντα!  
«Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες, αλλά, οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.», έλεγε ο Ουίνστον  Τσώρτσιλ. 
Ως Ελληνικό θαύμα, το αναφέρει ο Peter Young στο βιβλίο του  «WORLD ALMANAC BOOK OF WW II» και τόσοι άλλοι, που και να σας τους πω, θα με κοιτάτε με τα ματάκια πλημμυρισμένα
απορία. 
Αν σας πω ότι η μεγάλη Γαλλία  άντεξε στην Γερμανική πίεση, μόνο 45 ημέρες θα το καταλάβετε ; Θα πιστέψετε ότι  αυτοί που μας κουνούν σήμερα  απειλητικά  το δάχτυλο  οι Ολλανδοί , άντεξαν  μόνο 5 ημέρες και οι Βέλγοι 18. Δεν σας λέγω ψέματα, οι Δανοί  άντεξαν μόνο 12 ώρες . Ναι Μόνο 12 ώρες….!!!  
Κάποτε θα μάθετε πως οι δικοί σας άντεξαν συνολικά 7 μήνες , ενάντια σε Ιταλούς . Γερμανούς και Βούλγαρους. Φυσικά υπήρξαν και άλλοι σαν τους  Αλβανούς, Αυστριακούς, Βούλγαρους, Ούγγρους και Ρουμάνους οι οποίοι  είτε προσχώρησαν   είτε παραδόθηκαν αμαχητί.


Το ελπιδοφόρο αύριο αυτού του Άγιου Τόπου 


Μικρούλες και μικρούλιδες πολίτες της Ελλάδας. Αυτά έκαναν πάντα οι προπάτορες σας για να ζείτε Ελεύθεροι σε αυτόν τον Άγιο τόπο.  
Την Άγια πατρίδα σας, την ποτισμένη με αίμα, δάκρυ, ιδρώτα και κόπους χιλιετιών. 
Παιδιά αυτής της χώρας, δημιουργήσαν  την Πρώτη στον κόσμο Δημοκρατία. Την Μεγαλύτερη Εμπορική Ναυτιλία του κόσμου.  
Παντού η λέξη Ελλάδα !  
Έλληνες δεσπόζουν σε ανώτατα Μορφωτικά Ιδρύματα. 
Αφήνουν το παγκόσμιο στίγμα τους  ως  «Τεστ Παπ» ή ως αστεροειδής 8323  Κριμιζής (1979)   και πάρα πολλά ακόμα, που δεν χωρούν στο μυαλουδάκι σας.                                                       
Κυλούν τα δάκρυα μου, μα δεν μπορώ να σας πω για την κακή και άδικη τύχη που σας περιμένει. Πώς να σας εξηγήσω ότι από ευθύνη των δικών μας πολιτικών. Ανδρών που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια την πατρίδα,  παρέδωσαν  το μέλλον σας  σε ψυχρούς και αφιλότιμους εκμεταλλευτές. 
Σε σκληρούς ηγεμονίσκους,  οι οποίοι αθέτησαν τις δικές τους υποχρεώσεις για τα όσα κακά μας έκαναν. Ξέχασαν ότι μας έκλεψαν. Δολοφόνησαν ανθρώπους.  Κατέστρεψαν κάθε έργο υποδομής.  
ενός φτωχού τόπου.  Και ενώ δικάστηκαν για τα φρικτά εγκλήματα τους δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. 
Αχ μικρούλικες αθώες υπάρξεις. Αυριανή ελπίδα του τόπου και των γηρατειών μας.
Με τι λόγια να σας εξηγήσω πως μας εξαπάτησαν και μας κατάντησαν σαν τους Βαλκάνιους και τους Αφρικανούς.

Δεν ξεχνώ βέβαια πως η επιλογή των προσώπων ήταν δική μας, και ως εξ αυτού, δεν είμαστε άμοιροι των ευθυνών μας !
Με τι λόγια θα σας πω ότι  θα ξενιτευτείτε, για να μας στέλνετε τα απαραίτητα αναγκαία της επιβίωσης. Με τα ψίχουλα των 380 ΕΥΡΩ  που αποτίμησαν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, θα είναι αδύνατο να ζήσουμε. 

Ντρέπομαι γιατί δεν μπόρεσα να αντισταθώ σαν τον Πατέρα μου, ενάντια στους Ούννους . Ντρέπομαι για τους υπερφίαλους πολιτικούς μας που χωρίς ντροπή και αίσθηση της δικής τους ευθύνης, περιφέρουν τα σαρκία τους  από τηλεοπτικό κανάλι  σε τηλεοπτικό κανάλι, μόνο για την πάρτη και τα δικά τους συμφέροντα.  
Ντρέπομαι για λογαριασμό τους, γιατί χωρίς αιδώ, για τη σημερινή κατάντια μας,  ασχημονούν λεκτικά  χωρίς να αισθάνονται  την υποχρέωση να ζητήσουν συγνώμη και να εξαφανιστούν από προσώπου γης. 

Μεγάλη ημέρα ξημερώνει αύριο, μα εγώ ανήμπορος να αντέξω  την κατάντια μας απλά κρύβω το πρόσωπο και δακρύζω από ντροπή.
Σαν αύριο σύσσωμος ο Λαός μας βροντοφώναξε «ΟΧΙ». Προ ολίγων μηνών ένα τρανταχτό όχι από το 62% του λαού μας ταχυδακτυλουργικά το μετατρέψανε σε μνημονιακό «ΝΑΙ».

Τώρα τι να σας πω;
Πώς να σας το εξηγήσω  ; 
Ανήμπορος για κάθε τι, ζω με το όραμα και την ελπίδα πως εσείς τα νιάτα. 
Εσείς η ζωντανή ελπίδα μας θα αποτινάξετε τον εξευτελιστικό ζυγό. 
Εσείς οι νεαροί βλαστοί, θα κάνετε πράξη τα οράματα της πάντα και από όλους , ( όσους μας κυβέρνησαν)  προδομένης,  δικής μου γενιάς για αποκατάσταση της Λευτεριάς, της Κυριαρχίας και της Αξιοπρέπειας αυτού το Αγιασμένου τόπου. 




Μεγάλη ημέρα ξημερώνει αύριο, εγώ όμως και αύριο όπως και χθες θα νοιώθω ντροπιασμένος,
οργισμένος και αγανακτισμένος 

Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν.





2 σχόλια:


  1. Καλημέρα Μιχάλη,

    Πόσο όμορφα τα λες και εμένα τα ίδια συναισθήματα με διακατέχουν αυτή την ιστορική μέρα.Γίνεται τόσος ντόρος,αλλά η νεολαία αυτή τη μέρα τη βλέπει σαν απλή αργία εξ αιτίας του εκπαιδευτικού συστήματος.Απόδειξη? Δες πόσες Γαλανόλευκες κυματίζουν στα μπαλκόνια.Χρόνια Πολλά με υγεία και ας μαχόμεθα ο καθέναςαπό το δικό του μετερίζι για να θυμηθώ τα λόγια του μακαρίτη Γιάννη Κάραλη..

    Stylianos Michalakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. αδελφέ αδειάσανε όλες οι λέξεις από περιεχόμενο κι ορφάνεψαν μια ορφάνια εφάμιλλη της οικουμενικής προσφυγιάς
    Τα παιδιά μόνο κουβαλούν την αλήθεια της αθωότητας ......την μόνη ελπίδα του κόσμου....και αυτήν την ελπίδα προσπαθούν να θανατώσουν οι άπληστοι


    ΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΥΣΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή