'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΑΞΕΧΑΣΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΝΕ


                                      
Σήμερα το απόγευμα, η ευλογημένη και Μυροβόλος γη των Αρμολίων  δέχθηκε στην αγκαλιά της ένα από τα πιο καλά και ευγενικά παιδιά τηςΈναν από τους ευγενέστερους  και φιλοπρόοδους ανθρώπους, που γέννησε αυτός ο τόπος.

Ένα από τους  εκλεκτούς και ξεχωριστούς Χιώτες της  Αττικής. Η παρουσία του σε κάθε Χιώτικη εκδήλωση όπου και αν  λάβαινε χώρα, ήταν δεδομένηΤαχτικός αρθρογράφος στον χιώτικο τύπο και στο περιοδικό ‘’ΔΑΦΝΗ’’. Μειλίχιος  άνθρωπος .  Πράος και Τιμιότατος . Πάντα με τον καλό λόγο στα χείλη τουΦίλος με όλους τους εκλεκτούς συμπατριώτες μας οι οποίοι, δεν άφηναν ευκαιρία να  πάει χαμένη για να του εκφράζουν την αγάπη και τον σεβασμό τουςΕιλικρινά το κενό που   αφήνει  πίσω  του  είναι   δυσαναπλήρωτο

Η ευγένεια , η καλοσύνη, η σεμνότητα και η ταπεινότητα   του, παράδειγμα προς   μίμηση. Καλό παράδειγμα, για όλους εμάς τους νεότερους που είχαμε τη καλή τύχη να μας θεωρεί φίλους του και να τον έχουμε στην παρέα μας.


                                                + Σταμάτης Μανές - Μιχάλης Καριάμης

Όσα χρόνια και αν περάσουν, θα ηχεί στα αυτιά μου, η γλυκιά και αγαπημένη φωνή τουΦωνή Πατρική  γενάτη Αγάπη , νουθετήματα, συμβουλές και επιβραβεύσεις.  Στη θύμηση μου, θα παραμείνουν ζωντανά  τα λαμπερά μάτια του και το πάντα χαμογελαστό πρόσωπο του

Απώλεια για την Μεγάλη Χιώτικη παροικία η οποία φυλλοροεί  σιγάσιγά και χάνει έναένα από τα καλύτερα στελέχη της. Ανθρώπους οι οποίοι λάμπρυναν τις εκδηλώσεις μας με την παρουσία τους.                            

Σαν Μνημόσυνο , ας αναφερθώ σε μερικούς από αυτούς, αρχής γενομένης από τον αοίδιμο Αρχιμανδρίτη Μακάριο Βαρλά. Τους : Κωνσταντίνο Μουτάφη. Αντώνη Δαμαλά . Δημήτρη Λαϊνά. Καπετάν Άγγελο Αγγελιδάκη, Καπετάν Γιώργη Καρδίζη , καπετάν  Γιάννη Παπαδόπουλο και τόσους άλλους που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη στο πέρασμα τους.                                                                                       Με  οδύνη και πόνο ψυχής  από την Αττική Γη, σου στέλνω το «Ύστατο Χαίρε» Μαζί με τους Γιώργη Διλμπόη, Βαγγέλη Ρουφάκη  και Γιώργο Μπαχά σε θεωρούσαμε αναπόσπαστο μέλος της  συντροφιάς μας. Πάντα ο λόγος μας περιείχε μια αναφορά στο αγαπημένο όνομα σου. Λαβαίνω το θάρρος και εκ μέρους όλων μας να σου ευχηθώ 
«Καλό ταξίδι, αξέχαστε και σεβαστέ φίλε, αδερφέ, πατέρα  Σταμάτη Μανέ, στο απάγκιο λιμάνι της αγκαλιάς του θεού,  ένθα ουκ έστι πόνος, ου λπη, ου στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητος»                                       

Τα χνάρια που άφησες στο πέρασμα σου από τον ψεύτικο τούτον κόσμο, δεν πρόκειται επ ουδενί λόγω να χαθούν. Αφήνεις πίσω σου, μέσα στην οικογένεια  σου άξιους αντικαταστάτες   Η μνήμη και η σκέψη των πεπραγμένων μιας ολόκληρης ζωής θα οδηγούν πάντα τα βήματα τους στην ορθή πορεία που εσύ χάραξες.

Όλοι εμείς που σε αγαπούσαμε σαν φίλο, αδερφό και πατέρα μας με τρεμάμενη φωνή σου λέμε «Καλό ταξίδι και Καλή Ανάσταση»

Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου