'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΔΡΙΤΣΑ






  
Το Μέγαρο του ΥΝΑ, στην Δραπετσώνα 

Σήμερα το μεσημέρι, στο Μέγαρο του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου,  με πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ, πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη, εκπροσώπων Ναυτεργατικών Σωματείων. Οργανώσεων  απόμαχων της θάλασσας. Φορέων εργαζομένων στα ασφαλιστικά μας ταμεία, με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα. Η αγωνία για το ασφαλιστικό. Η διατήρηση της αυτοτέλειας των ΝΑΤ -  Οίκου Ναύτη και η ιδιαιτερότητα του Ναυτικού επαγγέλματος, ήταν μερικά από τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση.  
          
  
Ο ΥΝΑ κ. Θεοδ. Δρίτσας και ο Γ.Γ. κ Ιωάνν. Θεοτικάς

 Ο υπουργός  μας ενημέρωσε  για την πορεία των συζητήσεων που διεξάγονται σχετικά με αυτό το θέμα, τονίζοντας με έμφαση ότι δεν υπάρχει οριστική απόφαση. Μας διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος είναι ανά πάσα στιγμή, έτοιμος για κάθε συνάντηση με τις Ναυτικές ενώσεις και τους συνταξιούχους. 
Δεσμεύτηκε δε να μεσολάβηση, για να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να δοθεί δυνατότητα, να τεθούν, λεπτομερέστερα οι αγωνία και οι φόβοι μας για το άδικο. Για το άδικο εις βάρος ενός κλάδου με τεράστια προσφορά στη χώρα και την εθνική οικονομία. Εκφράσαμε το παράλογο της λεηλασίας του ΝΑΤ, από τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων. Χαρακτηρίσαμε «κλοπή» την αρπαγή των χρημάτων ΚΕΑΝ και ΕΛΟΕΝ.     
           
 
  
Η αντιπροσωπία των εργαζομένων του ΝΑΤ, με αδιάσειστα στοιχεία, παρουσίασαν τις ζοφερές ημέρες που έρχονται για όλους μας.                               Μίλησα τελευταίος λέγοντας τα εξής : Γεννήθηκα στην Λαγκάδα, ένα ναυτοχώρι  της Χίου στην ανατολική εσχατιά της Ελλάδας. Σε έναν τόπο στον οποίο το μόνο που έβλεπα ήταν η Αιγνούσσα και τα βουνά της αδικοχαμένης Ιωνίας μας.   

ο Πρόεδρος του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ καπετάν Μιχ. Καριάμης

Είμαι η τέταρτη γενιά μιας ναυτικής οικογένειας.     Ο παππούς και ο Πατέρας μου ήταν από αυτούς που στον μεγάλο πόλεμο, κράτησαν «τα πλοία εν κινήσει». Δραχμή – Δραχμή, με σταγόνες  από αίμα και αρμυρό ιδρώτα, κάναμε το ΝΑΤ ένα από τα πλουσιότερα ταμία του κόσμου, για να μας το διαλύσετε.  Τσιμπιέμαι για να πιστέψω την σημερινή κατάντια μας. Τσιμπιέμαι για να πιστέψω ότι αυτό που ζω, δεν είναι εφιάλτης αλλά σκληρή πραγματικότητα.   
                                                

καπετάν Γιώργ. Μαλλής Γ.Γ της Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν με τον πρωτεργάτη και συντονιστή της συνάντησης ΄Αντ. Νταλαλογιώργο, Πρόεδρο της Π.Ε.Ν.Ε.Ν

 Οι προλαλήσαντες συνάδελφοι με κάλυψαν   απόλυτα. Εγώ από πλευράς μου θέλω να σταθώ στον ολέθριο αφελληνισμό της ναυτιλίας μας.  Υπακούοντας στα κελεύσματα συμφερόντων, οι εκάστοτε κυβερνήσεις έδιωξαν τους Έλληνες ναυτικούς από τα πλοία.                                                  Με αυτό τον τρόπο, όμως αφελλήνισαν και το Αιγαίο μας. Υποχρέωσαν τους άνεργους ναυτικούς να εγκαταλείψουν τις προαιώνιες εστίες τους για τα μεγάλα αστικά κέντρα. Το χωριό μου που κάποτε αριθμούσε γύρω στις 1200 ψυχές με σχολείο 150 μαθητών, σήμερα αποτελεί σκιά του παρελθόντος, με λιγότερους από 600 ανθρώπους και μια δεκάδα μαθητές.
Κύριε υπουργέ, αν θέλετε να δείτε την τύχη ενός χωριού, δες τε το σχολείο του.                                                             

Προ ετών, ένας φωτισμένος πανεπιστημιακός δάσκαλος , ο αξέχαστος Κώστας Μουτάφης – Ιατρός, μου είπε ότι : «οι Τούρκοι, δεν θα πάρουν τα νησιά μας με πόλεμο αλλά προσφεύγοντας  στον ΟΗΕ, όπου θα υποβάλουν το λογικό αίτημα».   «Έχουμε  ανθρώπους και δεν έχουμε εδάφη, σε αντίθεση με την Ελλάδα που έχει πολλά νησιά μα ακατοίκητα». Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό.       
        
  
καπετάν Γιώργος Μαυράκης . Γ.Γ. ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ - πρ. Πρόεδρος

Κύριε υπουργέ, διαμαρτύρομαι για το άδικο, εις βάρος του κλάδου μας. Στην εθνική συμφορά της Τουρκικής εισβολής ο τότε υπουργός Εθνικής Αμύνης αείμνηστος Γ. Αβέρωφ, απέδωσε τα εύσημα στου Έλληνες Ναυτικούς οι οποίοι, υπεράνω όλων των άλλων, βοήθησαν με κάθε τρόπο την πατρίδα που ήταν σε κίνδυνο .      

Στο μέσον των συνέδρων ο παλαίμαχος Συνδικαλιστής και μια από της πιο δυνατές φωνές διαμαρτυρίας κ. Γεράσ. Μελέτης- Αντιπρόεδρος ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ
       
Όλα αυτά ξεχάστηκαν. Και εσείς μας εξαπατήσατε. Όλοι οι πολιτικοί, είσαστε οι ίδιοι.  Σήμερα υπακούετε στα κελεύσματα μιας εκφυλισμένης Ευρώπης στην οποία εμείς δεν έχουμε καμιά θέση. Να είσαστε σίγουρος ότι δεν θα σκύψουμε το κεφάλι. Άνθρωποι υπεύθυνοι οι ναυτικοί. 

ο Πρόεδρος της Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν κ. Μάκης Δασκαλάκης εν μέσω συνδικαλιστών 

Μπορούμε να κάνουμε ότι και οι αγρότες, κλείνοντας τις θαλάσσιες οδούς. Δεν το κάμουμε, σκεπτόμενοι τις δραματικές ώρες που ζει ο τόπος μας. Προτείνω όμως κάτι που δεν έχει ακουστεί, μέχρι στιγμής από κανένα στόμα. Την «Απεργία Πείνας», με τον συναισθηματικό αντίκτυπο που θα έχει. 


ο καπετάν Μιχ. Καριάμης καταθέτων την ιδέα της απεργίας πείνας  - Στο Υπουργικό πάνελ οι κ.κ.. Οδυσσέας Καμπόλης., Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού - Θοδ. Δρίτσας , υπουργός Υ.Ν.Α    Γιάννης Θεοτοκάς , Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας Αιγαίου
 

Είμαι καρκινοπαθής, με έναν πνεύμονα, στη ανάγκη, για να ακουσθεί η φωνή μου, για τα δίκαια μας, ξεκινώ εγώ πρώτος,  μέσα στα γραφεία του «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ», αυτή την μορφή αγώνα.  Πιστεύω ότι θα με ακολουθήσουν και άλλοι. Θέλω να κοιτώ τα παιδιά μου με τόλμη και παρρησία. Χωρίς Ντροπή . Από αυτή τη μάχη δεν πρέπει να απουσιάσει κανένας μας .
Να είσθε σίγουρος ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι και δεν παραδιδόμαστε αμαχητί.



Μιχάλης Γ. Καριάμης

Πλοίαρχος Ε.Ν

Πρόεδρος «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»




   

8 σχόλια:

  1. Για αλλη μια φορα αποδεικτηκες αξιος καπεταν Μιχαλη και ας σε λεγω Φουρτουνα.
    Με αγαπη και εκτιμηση

    Αλεκος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ξερανε τι ειναι το επαγγελμα του ναυτικου δεν θα τα κανανε αυτα
    Βαλτους σε ενα καραβι εξη μηνες να καταλαβουνε

    Margaritis Motsenigos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΥΡΡΗ
    Προς Michalis Kariamis Σήμερα 16-2-2016 στις 11:27 π.μ.

    Σεβαστέ μου και αγαπητέ μου συμπατριώτη,
    πόσο σωστή και δίκαιη η διαμαρτυρία σας!
    Αλλά κι η πρότασή σας για αντίσταση και δραστικό αγώνα,
    γενναία και χαρακτηριστική της αντρειωμένης σας παράδοσης.
    Χίλια μπράβο κι από μένα που την ναυτική ζωή την έχω ζήσει .
    Με εκτίμηση
    Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μας Κυριε Καριάμη,
    Συγχαρητήρια για την τόσο ειλικρινή και θαρραλέα παρέμβασή σας στη σύσκεψη με τον υπουργό.
    Ευχόμεθα ο Θεός να βοηθήσει για τό καλύτερο.

    Γεώργιος- Μαρία Παναγιωτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου Καπετάνιε ,αγγιζεις τις χορδές μας.
    Ο Θεός να σου δίνει δύναμη και υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Προς Michalis Kariamis
    Μιχάλη, καλά τα 'πες. Να δούμε ο υπουργός τ' άκουσε ή από υτποχρέωση σε κοίταζε στο στόμα; Εκεί που μας φέρανε μας βλέπω να συτιζόμαστε σε δημόσια στσαίτια όπως οι πολέμαρχοι του 21 μετά; την επικράτηση των Βαυαρών. Ας ελπίσομε πως δε θα φτάσομε σ' αυτή την κατάντια.

    george fragkos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια κύριε Μιχάλη !Προέρχομαι απο ναυτική οικογένεια κ πραγματικα με αγγιξε ο λογος σας!
    Σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη !
    Να είστε πάντα καλά!Πολλούς χαιρετισμούς!
    Με εκτίμηση,
    Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΠΤΑΙΝ ΜΕ ΑΝΕΒΑΣΕΣ.

    Ντίνος Στούπος

    ***

    Είθε να σε ακούσει ο Θεός !!!

    Νικόλαος Ταχλιαμπούρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή