'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ο «ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ»



  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΙΜΟΣ - ο  «ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ»  



Είναι γνωστό τοις πάσι  ότι πάντα, ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών», διοργανώνει εξαιρετικές εκδηλώσεις.  Οι τυχεροί που βρεθήκαμε στην αίθουσα του αμφιθέατρου «Αντώνης Τρίτσης», του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων την Τρίτη, 17 Μαΐου, απολαύσαμε ακόμα μια άρτια και ουσιώδη κατάθεση  για ένα από τα πιο εκλεκτά και δραστήρια μέλη της μεγάλης Εμπορικής Ναυτιλίας των Ελλήνων.  


Στα πλαίσια του αφιερωματικού κύκλου «Αιγνουσιώτες Αειναύτες», εκλεκτοί ομιλητές, έδωσαν το προσωπικό στίγμα τους για την Μεγάλη μορφή Αειναύτη της Αιγνούσσας , αείμνηστου    ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΙΜΟΥ (ΓΕΡΟΝΤΑ)
Ακούστηκαν κατά σειρά :

Γεώργιος Στ. Δανιήλ Πρόεδρος του ΣΦΟ.                          

καπ. Γιώργης Μιχ. Φράγκος, συγγραφέας.             

Σταύρος Μιχαηλίδης ναύαρχος Λ.Σ. ε.α.                      

καπ. Παναγιώτης Ν. Τσάκος                                                  
Ηλίας Μπίσιας,  εκδότης περιοδικού «Ναυτικά Χρονικά»


Γ. Δανιήλ - Πρόεδρος Σ.Φ.Ο

Όλοι μαζί, μα και ο καθένας χώρια τους, κατέθεσαν τα προσωπικά τους βιώματα για αυτή τη Μεγάλη μορφή που σφράγισε  και εμπέδωσε το θαύμα του «Ναυτικού του γένους των Ελλήνων»
Όπως πάντα σοβαρός και λιτός μα πάντα όμορφος ο λόγος του προέδρου του ΣΦΟ, κ. Γ. Δανιήλ, διεύθυνε σωστά την όλη εκδήλωση. 

καπετάν Γιώργης Μιχ. Φράγκος


Γνωστές οι ιστορικές δυνατότητες του καπετάν Γιώργη Μιχ. Φράγκου, όπως και αυτές του λόγου και της Αιγνουσσιώτικης ντοπιολαλιάς την οποία χρησιμοποιεί πάντα και προσδίδει μια ξεχωριστή νοστιμιά σε όσα σοφά και όμορφα απαριθμεί. Παρέθεσε αναλυτικά το μεγάλο  συγγραφικό έργο και οικογενειακά στοιχεία του σώφρονα Αιγνουσσιώτη άντρα . 

                    
                                Σταύρος Μιχαηλίδης Ναυαρχος Λ./Σ. (ε.α,)

Πάντα άψογος, ανθρώπινος και συνετός ο Ναύαρχος Λ.Σ (ε.α) Σταύρος Μιχαηλίδης, σε μαγνητίζει με την απλότητα και τις ιστορικές γνώσεις γύρω από την Ναυτιλία. Εύχομαι να συνεχίσει την πολύτιμη παρουσία του, στον χώρο, από κύριο και νευραλγικό  πόστο.           Η μικρή και η Μεγάλη πατρίδα μας θα ωφεληθούν τα μέγιστα από τις γνώσεις του και την αγάπη τους για αυτές.   



καπετάν Παναγιώτης Τσάκος

Πανανθρώπινος, σεμνός  και συγκινητικός ο λόγος, αλλά και η παρουσία του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου. Πραγματικό κόσμημα στην όμορφη εκδήλωση.                           
Ηλίας Μπίσιας - Εκδότης ''ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ''



Ο εκδότης Ηλίας Μπίσιας, παρουσίασε το πολύτιμο πρόσωπο του Πρωτοπόρου της Ναυτιλίας μας, από δημοσιογραφικής πλευράς.                                   Προξένησε σε όλους μας, μεγάλη εντύπωση, η  σύνεση   και πολιτική σκέψη του τιμώμενου  άντρα. Βενιζελικά τα πιστεύω του αλλά για  την διεκπεραίωση των σκοπών του, εκλέχτηκε βουλευτής Δεξιών συνασπισμών, για να είναι μέσα στα κέντρα εξουσίας. Να ακούγετε η φωνή του και να έχει καίρια παρέμβαση στα ναυτιλιακά τεκταινόμενα.Σε αντίθεση με τους Αρ. Ωνάση και Στα. Νιάρχο, εραστών των σημαιών ευκαιρίας , ο Α.Λ.  έδωσε αγώνα  για την Ελληνική σημαία και τους Έλληνες ναυτεργάτες. Πολέμιος των πολιτικών διώξεων αυτής της "Μαύρης" εποχής. Μαχητής για  κάθε κυνηγημένο της ΟΕΝΟ.           



Ανδρέας Γ. Λαιμός (Γέροντας 1900 - 1983) ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ

Αντί να τους στέλνετε στα ξερονήσια, δώστε τους εργασία στα βαπόρια για το καλό όλων μας, ήταν η άποψη του.   Σύμφωνα με τον καπετάν Δημήτρη Μελαχροινούδη, ανθυποπλοίαρχο τότε, ο Α.Λ. του είχε πει: «Διώξαμε τους  ΟΕΝΙΤΕΣ ναυτικούς  από τα βαπόρια, γιατί τάχατες ζητούσαν πολλά. Σήμερα δίνουμε πιότερα στους άναυτους και τους άσχετους». Οι πράξεις δηλώνουν τον ‘’Άντρα’’.


Αν. Τριπολίτης - Ευ. Αγγελάκος

Την εκδήλωση χαιρέτησαν από βήματος οι κκ. Ευ. Αγγελάκος και Αν. Τριπολιτης , καθώς και η θυγατέρα του Α. Λ κ. Άννα Λαιμού , καθηγήτρια 
                                         
Άννα Ανδρ. Λαιμου - Καθηγήτρια ...η Θυγατέρα

Γνωρίζοντας ότι αδυνατώ να αποδώσω ούτε στο ελάχιστο, την εκδήλωση και την ουσία των ομιλητών ούτε στο ελάχιστο ζητώ την κατανόηση  όλων σας. 
Ευχή όλων μας, τέτοιες εκδηλώσεις να γίνονται ταχτικότερα. Πολλά θα διδαχτούμε και αυτές τις εποχές, ειλικρινά το έχουμε ανάγκη.


Μιχάλης  Καριάμης

Πλοίαρχος Ε.Ν

Φωτογραφικό Σαλόνι 

 κ. κ. ΛΑΙΜΟΥ . ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ


οι κ.κ. ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ - ΛΙΓΝΟΣ - ΚΑΡΑΜΟΥΖΟΣ - ΦΡΑΓΚΟΣ

ΕΚΛΕΚΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΝΟΥΣΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

οι καπετάνιοι : ΛΙΓΝΟΣ - ΚΑΡΑΝΟΥΖΟΣ - ΦΡΑΓΚΟΣ - ΚΑΡΙΑΜΗΣ



1 σχόλιο:

  1. Ο ΣΦΟ ευχαριστεί θερμά τον καλό φίλο και συμπατριώτη καπ. Μιχάλη Καριάμη για τα ιδιαίτερα τιμητικά για την εκδήλωση σχόλια και επαίνους του. Τον ευχαριστούμε για την παρουσία του και για την φωτογραφική και ειδησεογραφική κάλυψη.
    Σ.Φ.Ο

    Σας ευχαριστώ θερμά, πάντοτε ευγενής
    την αγάπη μου
    ΣΜ


    Μιχάλη, μια χαρά τό 'καμες το ρεπορτάζ, μπράβο σου.
    Σ' ευχαριστώ για τα παινετικά.
    Γιώργης


    Εληφθη εμελετηθη
    ΜΦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή