'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ» 2017

                                                
Σεβαστό μου ακροατήριο,
Κύριε Δήμαρχε
Σεβαστοί Συνάδελφοι Ν. Σωματείων – Συλλόγων και Φορέων
Κυρίες και Κύριοι Για μια ακόμα φορά με την βοήθεια του Μεγαλοδύναμου. Ευτυχίσαμε να δηλώνουμε την παρουσία μας σε αυτόν τον αγαπημένο και φιλόξενο χώρο των γραφείων μας.                                                                                                  Ειλικρινά χαίρομαι που την εκδήλωση μας τιμούν με την παρουσία τους συνάδελφοι, παλιοί αγωνιστές που η μοίρα μας έφερε στο ίδιο μετερίζι . Αντάμα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όχι για ένα καλύτερο αύριο, αλλά για να περισώσουμε κάτι το ελάχιστο από την άδικη λεηλασία  που έπεσε επί των κεφαλών μας.  

Δυστυχώς, αυτή τη μέρα Γιορτής και Ευχών, ο Κόσμος των Ναυτικών την έχει μετατρέψει σε «ΠΙΤΑ ΟΡΓΗΣ» και διαμαρτυρίας για όσα δεινά μας βρήκαν και έπληξαν  το σκληρό και δύσκολο επάγγελμα μας, όσο κανένα άλλο.ο Πρόεδρος του ''ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ'' καπετάν Μιχάλης Γ.Καριάμης, στον ετήσιο λόγο του για την  ''ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2017''


Κύριε Δήμαρχε,                                                                         απευθύνομαι σε εσάς, σαν πρώτο Δημότη αυτής της Ναυτούπολης, για να γνωρίσετε από πρώτο χέρι τα τίμια βήματα, αυτού του Δημοκρατικότατου Συλλόγου. Συλλόγου υπόδειγμα για την εσωτερική του άρθρωση και την απήχηση στον ναυτεργατικό χώρο.
Έχουμε κάνει πράξη την ισότητα, ισονομία και τον αλληλοσεβασμό . Η σύνεση είναι αυτή που χαρακτηρίζει κάθε ενέργεια μας. Σταθερή η παρουσία μας στα τεκταινόμενα της Ναυτιλίας και ειδικότερα στον άνισο αγώνα που δίνουμε οι Συνταξιούχοι. Δεν απουσιάσαμε ποτέ από κανέναν αγώνα. Από κανένα συναδελφικό αγωνιστικό κάλεσμα. Θέλουμε να κοιτάμε κατάματα τα παιδιά μας χωρίς να ντρεπόμαστε για τον κόσμου που τους αφήνουμε. ''ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ'' - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2017 - ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου

Αγαπητέ μας Δήμαρχε. Φίλοι μου,                                         η ανάγκη των ημερών, μετέτρεψαν τον ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ, από έναν απλό Πολιτιστικό Σύλλογο, σε πρωταγωνιστή της πάλης στο Μεγάλο λιμάνι και όχι μόνο, μια και οι επαρχιώτες συνάδελφοι, στρέφουν τα μάτια τους προς το μέρος μας, περιμένοντας ένα νεύμα για να συνταχθούν αντάμα μας. Αντάμα με εμάς και τις αδέσμευτες δυνάμεις, για το καλό του κλάδου μας.  
Αντιπροσωπείες Ναυτεργατικών Σωματείων Συνταξιούχων ΝΑΤ
                                                                                      
Αυτό που σας καταθέτω κύριε Δήμαρχε, το επιβεβαιώνει η τιμητική παρουσία του Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Συμπατριώτη μου Κων. Λεοντάρα Αρχ/χου Λ.Σ.  Των   Τίμιων Συνδικαλιστών Συναδέλφων, οι οποίοι, γνώμονα μοναδικό έχουν, τον αγώνα και όχι την καρέκλα
.                           

ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης χαιρετά την εκδήλωση Κοπής Πίτας του ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ

Σας συντροφεύουν τιμητικά στις πρώτες θέσεις και τους οποίους δημόσια ευχαριστώ εκ μέρους όλων μας.  
Δημόσια ευχαριστώ την Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν, για την σύλληψη και υλοποίηση της συνένωσης όλων των σωματείων συνταξιούχων Ναυτικών όλης της Ελλάδας. Θα γράψει ιστορία αν υλοποιηθεί αυτό το όραμα. ο Πρόεδρος της ''Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν'' καπετάν Μάκης Δασκαλάκης Χαιρετά την εκδήλωση του ''ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ''


Θέλω με έμφαση να τονίσω σε όλους σας  ότι  μέλη του συλλόγου μας είναι οι Παλαίμαχοι πρ. πρόεδροι κκ Ν. Παπακυριάκης - Δ. Καραπιπέρης – Γερ. Μελέτης.                                                                     

Δυο παλαίμαχοι Πλοίαρχοι. καπετάν Μιχάλης Καριάμης , Πρόεδρος ''ΝΑΥ/ΣΥ.ΚΟ'' - καπετάν Νικόλας Παπακυριάκης , πρ. Πρόεδεος ''Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν''
                             
Υποχρεώσεις παρόμοιες, με την δική μας, λειτούργησαν ώστε να απουσιάζουν από την εκδήλωση μας ο πρόεδρος του ΝΑΤ κ. Ανδρέας Κομματάς. Του Μοναδικού φορέα  που δίνει αγώνα προάσπισης των συμφερόντων των απομάχων του κύματος, σε «ώτα μη ακουόντων».
Απουσιάζουν για τους ίδιους λόγους ο Πρόεδρος της Π.Ε.Ν.Ε.Ν κ. Αντ. Νταλακογιώργος, ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΕΝ, καπ. Γιώργος Δεωνάς  ο κ. Δαρδανός και άλλοι.ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Κωνσταντίνος Παρ. Λεοντάρας και καπετέν Μιχάλης ΄Γεωργ. Καριάμης , Πρόεδρος ''ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ'', -  Δυο παιδιά της Λαγκάδας Χίου.

Εκφράζω για πολλοστή φορά την αγανάκτηση και την οργή μου ενάντια σε αυτούς που γκρέμισαν την δεύτερη ακρόπολη της Ελλάδας μας. Εννοώ το ΝΑΤ. Το αρχαιότερο ασφαλιστικό ταμείο της πατρίδας μας και το δεύτερο σε αρχαιότητα στην οικουμένη – Ντροπή τους -   Παρακαλώ συγχωρέστε με. Ζητώ την κατανόηση σας.Μέγαρο ''Ν.Α.Τ''  - Μαύρη Νύχτα και απαξίωση του Αρχαιότερου Ασφαλιστικού φορέα του τόπου μας . Του δεύτερου Παγκοσμίως . 

Συνάδελφοι κ.κ  : Μ. Δασκαλάκη – Ν. Ζωντέ – Γ. Μαλλή – Μ. Μελέτη – Ο. Μακρή – Γ. Τσαγάνη, σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για την τιμητική παρουσία σας.
        
Ελάχιστο δείγμα Αγάπης - Σεβασμού και αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς και των αγώνων του τ. Προέδρου της Π.Ε.Π.Ε.Ν καπετάν Γιώργου Βλάχου

Κύριε Δήμαρχε,
κύριε Λιμενάρχα.
Κυρίες και κύριοι.                  
Ο ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ υπήρξε πάντοτε φειδωλός και  προσεκτικός στις βραβεύσεις του.  Δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις ούτε λειτουργούμε με σκοπιμότητες. Άλλωστε έχετε ιδίαν γνώση επ, αυτού.
Φέτος, ομόφωνα αποφασίσαμε να τιμήσουμε, έναν πανάξιο Συνετό Συνάδελφο και Αγωνιστή τον πλοίαρχο καπετάν Γιώργο Βλάχο, διότι κατά την παρουσία του στον Προεδρικό Θώκο της Π.Ε.Π.Ε.Ν. με παρρησία, σοβαρότητα, αγωνιστικότητα και τεκμηριωμένο λόγο, έδωσε αγώνες για την προβολή και επίλυση χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν την Ναυτιλίαμα και τον κλάδο μας ειδικότερα.     Με σθένος, σοβαρότητα και όμορφο ήρεμο λόγο, είχε το θάρρος να φέρνει προ των ευθυνών του τον εκάστοτε ΥΕΝ. Να του λέει δημόσια, όσα πιθανόν άλλοι δεν είχαν  την τόλμη, ούτε στην σκέψη τους να το κάνουν.
 
καπετάν Μιχάλης Καριάμης Πρόεδρος ''ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ'' - καπετάν Γιώργος Βλάχος. Δεν έλειψε ποτέ από τις εκδηλώσεις του Κορυδαλλιώτικου Συλλόγου

Καπετάν Γιώργο , μας τιμάς με την Παρουσία σου.
Τελειώνοντας θα σας ευχαριστήσω ακόμα για μια φορά και θα σας ευχηθώ εκ μέρους του Δ.Σ ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ  και των μελών του ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΤΟ 2017- Υγεία Κάθε Χαρά και ευτυχία στη ζωή σας και Καλή και Δημιουργική συνέχεια.

Τμήμα της Αίθουσας με τις Δέσποινες του ''ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ

Ο Σύλλογος μας, πέραν των Δημάρχων Κορυδαλλού, κκ. Στεφάνου Χρήστου και Σταύρου Κασιμάτη (εσάς),  τους οποίους αισθάνεται σαν Μεγάλους ευεργέτες και αρωγούς. Παράλληλα, αισθάνεται την ανάγκη να πει ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στη Διοίκηση  ΝΑΤ. – Οίκου Ναύτη - και στον καπετάν Σταύρο Καραπιπέρη.  Κάνουμε ιδιαίτερη  αναφορά Ννήμης, του ονόματος του αδικοχαμένου Γεωργίου Βασιλείου.  Γρηγόρης Γκοτζαμάνης της ομάδας REFORTSO.gr , Τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση του ''ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ
                                                                              

Ευχαριστούμε την ομάδα ΡΕΦΟΡΤΣΟ και τον πρόεδρο της κ.  Γρηγόριο Γκοτζαμάνη, για την τιμητική παρουσία του και την  τηλεοπτική κάλυψη που μας παρέχει και δεν είναι η πρώτη φορά.
Τέλος προσωπικά δημόσια θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους στενούς συνεργάτες μου και σύσσωμο το Δ.Σ του ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ το οποίο με βοηθά και με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.
                                                ο Θυρεός του ''ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ''ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ     
   
Παρακαλώ ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή στην Μνήμη των Χαμένων συναδέλφων μας στις θάλασσες και τους Ωκεανούς του Κόσμου μα και στα μέλη του Συλλόγου μας που έφυγαν για το Μεγάλο τους ταξίδι                                                                              
Στην Ιερή Μνήμη τους  Υ/φο : Η τύχη ευνόησε δυο πολύτιμες και αξιαγάπητες κυρίες του Συλλόγου μας μια και το ''φλουρί'' ευνόησε τις κκ. Χρύσα Γεωργ. Μαυράκη και  Μαρία Νικ. Βαλαντάση - ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ. Μόνο χαρά και ευτυχία στη ζωή τους... !!! 


Πάντα μεγάλη η δύναμη των Λαγκαδούσων - Χίου, στον Κορυδαλλιώτικο Σύλλογο
                                                                 
Μιχάλης Γ. Καριάμης

Πλοίαρχος Ε.Ν.                                                         Πρόεδρος «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ»


3 σχόλια:

 1. Να μη ζητάς συγγνώμη για το θάρρος της γνώμης σου. Δεν είσαι ο μόνος που τα πιστεύεις αυτά. Συγχαρητήρια!!!!!!!

  ευγενια καλαγκια-μουρατιδου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ .....ΠΑΝΤΑ ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΔΕΡΦΕ .....ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ..

  ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΥΣΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σας εύχομαι και του Χρόνου,κάτω από καλύτερες συνθήκες για όλους μας.

  Κ.Ψ

  ΑπάντησηΔιαγραφή