'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥΔΗ





Με τα μάτια στραμμένα στον σεβαστό μου φίλο.


καπετάν Δημήτρης Διον, Μελαχροινούδης 
«ΝΟΤΙΟΧΩΡΟΥΣΗΣ»


«Ανυπάκουο πια το κορμί στην πιθυμιά του νου, τώρα που το λάδι στο καντήλι τελειώνει.»

Δεν μπορώ να καταλάβω αν επιβάλλεται, χωρίς να ρωτήσει καν, ο βιολογικός νόμος για να   αποδυναμώσει τη φλόγα που έρχεται μαζί με τη ζωή. Τον ίδιο που κάμνει τα βλέφαρα να   κλείνουν ολοένα, εμποδίζοντας την ανάταση του νου. Που πειθαναγκάζει με τον επαναπατρισμό  στο χώμα ή την ενασχόληση με ό, τι σέρνεται πάνω του: Την προσγείωση του συμβιβασμού.

Πίστεψα πως η μικρή κοινωνία μας, θα μπορούσε νάταν πιο καλή και ανθρωπινότερη. Να μας  χωρέσει όλους, αφήνοντας χώρο για ένα ακόμα παραπάνω. Όσων το μεροκάματο τελείωνε, να  φεύγουν χωρίς τη πίκρα του κενού.
Τα παιδιά μας να γελούν πιότερο και να χαίρονται την  αναμελιά τους, μακριά από τη σαγήνη του Συστήματος. Εμείς τέλος να αποτελέσομε   αδιαπέραστη ασπίδα  στην εξωτερική επιβουλή. 

Δούλεψα όσο το σώμα μπορούσε να ανταποκριθεί στην ‘’πιθυμιά του νου’’. Χωρίς ιδιοτέλεια   που γυρεύει ανταπόδοση.

Η Καλλιμασιά μου, με εποίησε ‘’αποσυνάγωγο’’, ανταπόδωσε με   γιουχάισμα στο ίδιο το Πνευματικό Κέντρο, με προπηλάκισε από το οίκημα της λαϊκής   εξουσίας διά στόματος του άρχοντος που διάλεξε να την διαφεντεύει. 
Δεν αισθάνομαι απογοήτευση, γιατί ‘’την πίστιν τετήρηκα’’. Αναζητώ μόνο εναγώνια τα χέρια   που θα παραδώσω τη σκυτάλη. Αν κανείς ποτέ συμφώνησε μαζί μου. 
Παράλειψη να μην ευχαριστήσω, με τούτον τον τελευταίο ΣΚΙΝΟ, όσους μούδοκαν κουράγιο  στο κακοτράχαλο, μα ωραίο, μονοπάτι που συμπορευτήκαμε 
         *                    *                    * 
Το άρθρο, είναι ανυπόγραφο, αλλά ο νοών νοείτω ! Χωρίς να το θέλω, ο νους σου πάει με μιας, στον ένα και μοναδικό «Νοτιοχωρούση». Στον ΆΝΘΡΩΠΟ, που είχα την τύχη να σταθώ, έστω και για μια στιγμή στο πλευρό του, ώστε να λάβουν τα όνειρα μας δικαίωση …

Μιχάλης Γ. Καριάμης
Ένας από αυτούς που ξέβρασε η θάλασσα, σακάτη στη στεριά.
                 *                     *                    *
(Το χρονογράφημα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της Χίου από την κ. Ευγενία Ασλανίδη στις 14 Απριλίου 1999/1488.
Το κείμενο, το έλαβα από Σεβαστό μου φίλο   σήμερα 3/1/2017. )




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου