'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΤ – Ενημέρωση

ο Θυρεός του Ν.Α.Τ

Πολλά λέγονται και πιο πολλά ακούγονται, τα οποία ασκούν ψυχολογική βία και κάνουν τις άσχημες ημέρες μας να φαίνονται, ακόμα πιο δυσάρεστες. Με μοναδικό σκοπό την σωστή ενημέρωση των μελών μας και  όχι μόνο, ο Ναυτικός Σύλλογος Κορυδαλλού, το πρωί της Πέμπτης 2/3/2017, είχε συνάντηση στο Μέγαρο του ΝΑΤ, με το προεδρείο του ασφαλιστικού μας ταμείου. Την ενημέρωση μας ανέλαβαν οι κκ. Ανδρέας Κομματάς και Γεώργιος Δαούσης. Πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου.

ο Πρόεδρος του ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ, καπετάν Μιχάλης Καριάμης χαιρετά την συνάντηση 

Η συζήτηση άνοιξε με τον χαιρετισμό του γράφοντος προέδρου του «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ». Πολιτιστικού συλλόγου που η ανάγκη των ημερών, μετέτρεψε σε σοβαρό παράγοντα των αγώνων που δίνουμε όλοι οι  συνταξιούχοι ναυτικοί. Στον δωρικό - λυτό χαιρετισμό μου, παρουσίασα τα μέλη μας. Άδραξα δε την ευκαιρία και  έπλεξα  το εγκώμιο των σεμνών και τίμιων εργατών, που κρατούν σήμερα, το τιμόνι του ΝΑΤ, στα χέρια τους. Τονίζω δημόσια, ότι το προσωπικό αυτού του  ιστορικού ταμείου, από την αρχή των αποφράδων ημερών που μας έπληξαν, πρωτοστατεί  αδιάλειπτα, σε όλους τους αγώνες μας. Πάντα στο πλευρό των ναυτικών. Δυστυχώς συνάδελφοι για εμάς, άκουσα ο ίδιος, υπουργό να μας λέει ότι δεν βλέπει ναυτικούς να διαμαρτύρονται αλλά μόνο το προσωπικό του ΝΑΤ και δεν είχε άδικο.
Μετά την ανταλλαγή των χαιρετισμών, ο κ. Κομματάς, τόνισε με έμφαση, και την παράκληση να το μεταφέρουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο πως «το ταμείο μας, ανήκει σε όλους τους ναυτικούς. Συνταξιούχος και εν ενεργεία». « Οι πόρτες των γραφείων τους είναι πάντα ανοικτές για όλους, μια και το ΝΑΤ είναι σπίτι και λιμάνι μας». Διαβεβαίωσε την αγαστή τους συνεργασία ώστε το ταμείο μας να κρατηθεί όρθιο. Κατάφεραν ώστε το ΝΑΤ να παραμείνει αυτοκέφαλο και να μην ενταχθεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Πράγματι, ενώ σε όλους τους άλλους φορείς οι ταμπέλες τους γράφουν «ΕΦΚΑ», στο Ιστορικό Μέγαρο μας που στεγάζει τον «Δεύτερο Αρχαιότερο Ταμείο» του κόσμου,  φιγουράρει το τιμημένο όνομα «ΝΑΤ». Τόνισαν ότι δεν ήθελαν οι συνταξιούχοι ναυτικοί να χαθούν στον κυκεώνα των συνταξιούχων  στεριανών.  Κατάφεραν να κρατήσουν όλες τις παλιές διατάξεις – Νόμους – Χρόνια υπηρεσίας κλπ αναλλοίωτα μέσα στην σαρωτική Μνημονική καταιγίδα που παρασύρει τα πάντα στο πέρασμα της.Δυστυχώς, συνάδελφοι και φίλοι μου, μετά την δημοσίευση, στο ΦΕΚ για το νέο ασφαλιστικό, Ν.4387/16 (ΦΕΚ 85 Α/12-05-2016): Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος. Άνθρωποι άσχετοι με τη φύση και τις ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος. Αρνητικοί δε στο να μάθουν την αλήθεια.  Προσπάθησαν να εξομοιώσουν το δύσκολο επάγγελμα μας, με τα αντίστοιχα της στεριάς. Δεν γνωρίζουν. Δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν πως εμείς δεν εργαζόμασταν Δευτέρα – Παρασκευή 08 : 00 – 14 : 00  έξω Σαββατοκύριακα  και  αργίες. Δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει να απουσιάζεις στους ωκεανούς ένα χρόνο στο χρόνο, σε τροπικά ή παγωμένα σημεία ωκεανών μέσα σε ομίχλες – Κυκλώνες και θαλασσοταραχές που σε αφήνουν μέρες άυπνο, νηστικό και απίστευτα εξαντλημένο. Αλήθεια ποιος στεριανός μπορεί να νοιώσει τον ‘’βιασμό’’ και την αλλαγή του βιολογικού του ρολογιού,  ταξιδεύοντας σε Βόρεια ή Νότια πλάτη από Ανατολή προς δύση ή το αντίθετο, με τις ώρες να προστίθενται ή να αφαιρούνται επί καθημερινής βάσεως.


Φυσικά, λόγω των ημερών ή πρώτη ερώτηση ήταν «ποία η τύχη των συντάξεων μας»;  Λάβαμε την απάντηση, κάτι το οποίο γνωρίζουμε από προηγούμενες συναντήσεις μας. Δίνουν αγώνα, για να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι :  «Σχετικά με την αναπλήρωση και τον χρόνο υπηρεσίας, το ναυτικό επάγγελμα δεν μπαίνει σε καλούπια εξομοίωσης ή σύγκρισης με αυτά της ξηράς».  Δεν σταματήσουν να αγωνιούν και να δίνουν τον επίπονο αγώνα τους, αναμένοντας τα αποτελέσματα της αναπλήρωσης, ώστε να μην υποστούμε περικοπές (μεγάλες) των συντάξεων μας. Ευτυχώς μετά από συνεχείς παρεμβάσεις στον αρμόδιο υφυπουργό  κ. Πετρόπουλο διαφαίνεται κάποια αλλαγή και κατανόηση. Είναι φύση αδύνατον και άδικο ο πίνακας επανυπολογισμού των συντάξεων ξηράς με έτη εργασίας,  15 – 42, να εφαρμοσθεί στους ναυτικούς. Θα μας δώσουν ψίχουλα ελεημοσύνης. Άδικο οι αιμοδότες της πατρίδας να τύχουν αυτής της κατάντιας. Συνάδελφοι, δυστυχώς με αυτόν το τύπο υπολογισμού, θα χάσουμε πάνω από το 50%, των κατακρεουργημένων συντάξεων μας. Αντιπρόταση εκ μέρους του ΝΑΤ, είναι ο επανυπολογισμός για τους ναυτικούς να γίνει με τον τύπο 15 – 24, έτη εργασίας οπότε θα υποστούμε μείωση περίπου 10%. Θέλω να προσθέσω μια ακόμα εις βάρος μας αδικία. Σε εμάς δεν υπολόγισαν ποτέ τα φορολογημένα «Άδεις – Υπερωρίες – Ασθένειες – Αργίες» κλπ.


Απλά ρωτάω ο αφελής. Είναι λογικό πλοίαρχος – Α’ Μηχανικός να πληρώνει σήμερα  ΝΑΤ 406,09, ΕΛΟΕΝ 45,12, ΚΕΑΝ 135,36, ΕΣΤΙΑ και ΤΠΕΝ 210,83 σύνολο μηνιαίως 807 ευρώ, επίσης μηνιαίως Εισφορά Αλληλεγγύης 641,56, φόρο 1579,83 (πλοίαρχος σε πλοία ξηρού φορτίου), ΠΝΟ 4,5 ευρώ, σύνολο φόρων 2225,89 ευρώ. Γενικό Σύνολο 3032,89 ευρώ το μήνα), για να του δώσουν τελικά ελεημοσύνη ή να λαμβάνουν τα ίδια με αυτούς που δεν εργάσθηκαν ποτέ ή πλήρωναν μηδαμινά σε σχέση με εμάς. Δεν πιστεύω αυτό να δηλώνει δικαιοσύνη!

Μ. Μελέτης - Σ. Χαβιάρασ - Γ. Μαυράκης - Α. Κομματάς - Γ. Δαούσης - Δ. Καραπιπέρης

Η Διοίκηση του ΝΑΤ, είναι αντίθετη στο να μεταβιβασθεί η περιουσία του ταμείου μας, στο «Υπερταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας» του οποίου τον έλεγχο θα έχουν οι ξένοι στυγνοί δανειστές μας. Δυστυχώς τα ακίνητα μας, παραχωρήθηκαν. Καταργήθηκαν οι κωδικοί όλων των κτιρίων και των υπηρεσιών. Αφαιρέθηκε ένα σημαντικό έσοδο. Μην ξεχνάτε συνάδελφοι ότι αυτό είναι ωμή κλοπή. Ήταν αποκλειστικά δικά μας αποκτήματα. Αυτό το οποίο με αγώνα κατάφερε η διοίκηση του ΝΑΤ, ήταν στο θέμα του «Οίκου Ναύτη», στον Πειραιά, να εξασφαλίσει την προτεραιότητα των ναυτικών  έναντι των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ .  Πράγματι, ενώ τα ραντεβού μας είναι για την αύριο ή την μεθεπομένη, για τους υπόλοιπους η αναμονή αρκεί, κάμποσες ημέρες. Φωνάζουν σε αρμόδιους με ερμητικά σφαλμένα αυτιά, ας αφήσουν τα δεκαεννέα ακίνητα μας να τα εκμεταλλευτούμε εμείς. Δικά μας ήταν. Έχουν πάρει περίπου δέκα χιλιάδες ακίνητα του Δημοσίου και των άλλων ταμείων.

Μ. Ζωντός - Δ. Ανδριάνας - Δ. Καράβολος - Μ. Καριάμης - Κ. Τσίγκος - Ν. Ρέντουλας - Μ. Λεοντάρας

Ας αφήσουν τον κόπο και το αρμηρό αίμα μας στη διαχείριση μας. Αντ’  αυτού για την «Δεύτερη Ακρόπολη» το ιστορικό Μέγαρο ΝΑΤ, δίδουν ετησίως 10.000 €. Ποσό που πιθανά δεν αρκεί ούτε για την συντήρηση του ανελκυστήρα. Αλήθεια οι ναυτεργάτες συνδικαλιστές πως αντιδρούν για αυτή την κατάσταση; Συνάδελφοι, ας μην αφήσουμε να επιβληθεί το άδικο. Ας ξεσηκωθούμε και ας αντιδράσουμε σαν μια γροθιά. Με μια βροντερή φωνά ας πούμε «ΟΧΙ».  Με γνώση λόγου, δώσαμε υπόσχεση στον πρόεδρο του ΝΑΤ, ότι εμείς οι γέροντες ναυτικοί του «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ», ήμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κατεβούμε για υποστήριξη του ΝΑΤ.  Το μόνο όπλο που έχουμε στη διάθεση μας, η  «Απεργία Πείνας». Άλλωστε σε λίγο δεν θα έχουμε να χάσουμε τίποτα άλλο πέρα από τις … «αλυσίδες» μας!
Πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΝΑΤ, τόνισαν ότι είναι σε ευχάριστη θέση να δηλώνουν άμεση ετοιμότητα ώστε  να αποδώσουν το «Εφ’  άπαξ» στους δικαιούχους οι οποίοι, είναι εν αναμονή από το 2013, και περιμένουν ακόμα. Περιμένουν μόνο μια υπογραφή από τον αρμόδιο. Αν αυτό συμβεί αυτή την εβδομάδα, τότε ως το τέλος Μαΐου, θα έχει αποδοθεί το 90% στους δικαιούχους. Πράγματι, οι κύριοι Κομματάς και Δαούσης, «αθόρυβα» έχουν καταφέρει πολλά, απέναντι σε επίμονους και προβληματικούς δανειστές. Δήμιους των Ελλήνων πολιτών. Κατά δήλωση του αντιπροέδρου ο οποίος επί πολλά έτη προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ταμείο μας «Τα τελευταία δυο χρόνια, περάσαμε όσα δεν πέρασαν επί σαράντα χρόνια». Το άγχος που τους τρώει, είναι ο επανυπολογισμός και το ποσοστό αναπλήρωσης. Πιστεύουν ότι θα εισακουσθούν οι εισηγήσεις τους.   
Ο παλαίμαχος συνδικαλιστής κ. Μάκης Μελέτης, όπως πάντα τόνισε ότι δυστυχώς, φθάσαμε να γκρεμίζουμε την ζωντανή Ιστορία μας, το ΝΑΤ. Ο «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ» και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ Κατωτέρων Πληρωμάτων», θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Μαζί με τον καπετάν Μπάμπης Ζωντό, τόνισαν την προσπάθεια δημιουργίας «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΝΑΤ», οπότε θα μιλάμε από θέση ισχύος, μια και θα αριθμούμε γύρω στα 75.000 μέλη. Την δυσφορία και την αγανάκτηση του για όσα συμβαίνουν εις βάρος του κλάδους μας, εξέφρασε και ο κ. Γεώργιος Ανδριάνας. Παλαίμαχος Α’  Μηχανικός Ε.Ν. Δυστυχώς, για λόγους υπεράνω της θέλησης τους, δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν οι καπετάν Μιχάλης Ατσίπαπας, πρόεδρος του «Παγχιακού Συλλόγου συνταξιούχων ΝΑΤ» και ο καπετάν Αλέκος Καραμούζος, πρόεδρος των «Α.Λ.Γ. Καρδαμύλων Χίου».
Με την αγωνία της εύρεσης λύσεως στο θέμα της αξιοποίησης και με την διαβεβαίωση ότι ξαναβρεθούμε, ευχαριστήσαμε τον προεδρείο του ΝΑΤ και αποχωρίσαμε του ιστορικού Μεγάρου του ΝΑΤ.

Α. Κουιμάνης - Γ.Λεοντάρας - Δ. Καράβολος - Μ. Καριάμης - Κ. Τσίγκος - Σ. χαβιάρας - Π. Κούνουπας - ( ;)

Θέλω να ευχαριστήσω την πολυμελή ομάδα, που με συνόδευσε σε αυτή την ενημερωτική συνάντηση. Η ομάδα των εκλεκτών μελλών μας, συμπεριλάμβανε τους κκ. καπετάν  Δημήτρη Καραπιπέρη και  καπετάν Μπάμπη Ζωντό, πρώην πρόεδρο και αντιπρόεδρο  της Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν. αντίστοιχα.   Τους κκ.  Γεράσιμο Μελέτη και Κώστα Κωβαίο, πρώην πρόεδρο και αντ/δρο της  Π.Ε.Α.Θ.Ε.Ν. αντίστοιχα . Τους συγχωριανούς μου από την Λαγκάδα και την Συκιάδα της Χίου. Τα μέλη του «Π. Σ. Σ. ΝΑΤ Κατωτέρων Πληρωμάτων».
 Επιτρέψτε μου να σταθώ σε  μια ξεχωριστή μορφή της Ναυτιλίας και του πολιτισμού, τον εκλεκτό φίλο μου, κ. Δημήτρη Ανδριάνα, τον Μεγάλο Ψαριανό. Πρώην διευθυντικό Στέλεχος της εταιρείας Νιάρχου. Παλαίμαχο Α. Μηχανικό τον οποίο εν γνώσει λόγου και βάση των όσων έχει προσφέρει στα Ψαρά, την Ναυτιλία και τον Πολιτισμό, χαρακτηρίζω δημόσια σαν τον «τελευταίο Έλληνα Ευπατρίδη»
Συγχωρέστε με αν σας κούρασα ή αν δεν έγινα κατανοητός.  Θέλω να πιστέψετε ότι έκανα ότι το καλύτερο μπορούσα για την σωστή ενημέρωση σας με λόγια απλά. Αν κάτι σας μεταφέρω λανθασμένα, δεν είναι από πρόθεση.                

Το ιστορικό Μέγαρο του ''Ν.Α.Τ''. Το δεύτερο παγκοσμίως αρχαιότερο ασφαλιστικό ταμείο και κάποτε, ένα από τα πέντε πλουσιότερα 

Δυστυχώς και ενώ με αγωνία όλοι μας περιμένουμε την κατάληξη της δεύτερης αξιολόγησης, ακούσαμε γεμάτοι απορία – δυσαρέσκεια και αγωνία για την τύχη μας την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, ότι : «αδυνατεί να υπολογίσει τον ετήσιο συντελεστή μεταβολής μισθών, βάσει του οποίου θα υπολογίζονταν στο εξής και οι νέες συντάξεις»  
Σταματώ εδώ. Τα σχόλια δικά σας

Με συναδελφικούς Χαιρετισμούς
Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν.
Πρόεδρος «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»18 σχόλια:

 1. ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ. Και τι να πούμε στα παιδιά μας που τα μπολιάσαμε με την δική μας αλμύρα και τα στέλνουμε και αυτά στην θάλασσα ??

  Boulis Emmanouel

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ Φίλε, Συνάδελφε και Πρόεδρε του ΝΑΥΣΥΚΟ, όλη η παρουσία σου, ο συντονισμός σου, οι συμμετέχοντες και η πλήρης ενημέρωση με το Προεδρείο του ΝΑΤΟ, ήταν επιτυχής. Η συσπείρωση όλων μας, δημιουργεί ομάδα ενωτητας και δύναμης. Όλοι μαζί και συνεχής επαγρύπνηση. Όλοι η ΟΜΑΔΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. Συγχαρητήρια από όλους μας Καπετάν Μιχάλη Καριαμη.

  Μπάμπης Ζωντός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καλα τα λεσ δεν μασ αρεσει να τα ακουμε ελπιζουμε να μην καταλαβαινουμε

  Βαλασία Κούνουπα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συχγαρητήρια σέ όλους για τόν αγώνα σας μπράβο

  Mpousses Mimis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΙΑ Κ.ΜΙΧΑΛΗ!!!!!!! ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ!!!!!!

  Alejandra Meni

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αγαπητέ φίλε, καλό θα είναι οι καλοί τιμονιέροι του ΝΑΤ να μας πούνε που πήγαν τα λεφτά μας που τόσα χρόνια υποχρεωτικά μας έπαιρναν!!! Και πως τα διασφάλισαν? Γιατί εμένα από το 2013 οι μειώσεις στην σύναξη + επικουρικό έχουν ξεπεράσει το 50%!!! Και να τα αφήσουν αυτά!!!

  Stelios Lazarou

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Φίλοι με το χρήστη Panayotis Mataragas
  Καπετάν Μιχάλη, εγώ θα πω μεγάλο μπράβο σε σένα και στους συνάδελφους που βρεθήκατε με το προεδρείο του ΝΑΤ και θα ευχηθώ κάποτε να καταλάβουν οι πανάσχετοι που παριστάνουν τους κυβερνώντες, ότι το επάγγελμα το δικό μας απέχει από τα στεριανά όσο ο Βόρειος από το Νότιο Πόλο. Εσείς κάνετε ότι μπορείτε και μακάρι να σταματήσει ο κατήφορος των συντάξεών μας στα σημερινά
  ψίχουλα και να μην καταντήσει ελεημοσύνη...Να είστε καλά!!!

  Καπτ. Παναγιώτης Λάμπος ·

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Συχγαρητήρια σέ όλους για τόν αγώνα σας μπράβο

  Mpousses Mimis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Καπετάν Μιχάλη πάντα μπροστάρης και πολεμιστής.Να είσαι γερός.

  Vasilis Christofis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καπτ.Μιχάλη ποτέ δεβ κουράζεις. Ευτυχώς και μας ενημερώνεις για πολλά θέματα όποιος κουράζεται ας αλλάζει σελίδα.

  Georgios Mavrakis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο θεός και ο Άγιος Νικόλαος ας μας προστατεύει όπως μας προστάτευσαν τα χρόνια που βολοδερναμε για το μεροκαματο, στις θάλασσες του κόσμου!!!!

  Michael Triantafillou

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 12. Φίλε γκαρδιακέ, καλησπέρα σου.
  Διάβασα το κείμενο για τη συνάντηση. Κατά πρώτης λυπήθηκα που δεν είμουνα μαζί σας, αλλά δεν μπόρεσα να αλλάξω το ραντεβού με τον ΩΡΛ.
  Ολα καλά που μείναμε εκτος ΕΦΚΑ, αλλά τί μέλει γεννέσθαι με το κεμέρι του ΝΑΤ. Βαστά τίποτα μετρητά ή θα μας πούνε είσαστε έξω του νυμφώνος και βράσετε με το ζουμί σας. Κι έτσι που μας ξεζουμίσανε, τί ζουμί νά 'χομε εμείς και τί να περισσέψει για τους εν ενεργεία.
  Τη προίκα μάς την εφάγανε. Αμα αρχίσει και το στοιχείο βιωσιμότητας που λένε τα μνημόνια, τί θα γίνει; Με την οικονομία που ετοιμάζουνε, τσεκουρέματα, κουρέματα, και αναπροσαρμογές δε βλέπω και τον ορίζοντα καθαρό, για να μη πω μαύρο κι άραχλο.
  Ας μη χάνομε την αισιοδοξία μας.
  Καληνύχτα σου.

  Γιώργης Φράγκος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΧΕΡΩΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ, ΟΝΤΟΣ ΠΡΕΠΗ ΟΛΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ
  ΣΤΟ ΜΕΛΟΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Με δυο λογια,αγαπητε μου καπεταν Μιχαλη,εγω που καταθεσα τελη Δεκεμβριου 2016,πιθανοτατα εαν και οταν φτασει ο φακελλος μου στον τελικο ελεγχο,κι αφου δεν ανηκω στους αξιωματικους,να μου ζητησουν να τους δωσω συνταξη αντι να λαβω....
  Βλεπω ηδη την συνταξη χηρειας πλοιαρχου Α ταξεως,που εισπρατει η μητερα μου και την κατακρεουργηση που εχει γινει,οποτε καταλαβαινω τι μελλει γενεσθε,με εμενα που ειμαι μαγειρας σε φορτηγα και τανκερς...
  Παντος,σας αξιζει ενα μεγαλο μπραβο,ακομα,γιατι εξακολουθειτε ακαματος,να φροντιζετε για τα δικαιωματα και την ενημερωση μας

  Γιαννης Μπητρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΩΣ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

  ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΥΣΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. καλα τα λεσ δεν μασ αρεσει να τα ακουμε ελπιζουμε να μην καταλαβαινουμε

  Βαλασία Κούνουπα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Καπτ. Μιχάλη ποτέ δεν κουράζεις. Ευτυχώς και μας ενημερώνεις για πολλά θέματα όποιος κουράζεται ας αλλάζει σελίδα

  Georgios Mavrakis

  ΑπάντησηΔιαγραφή